PPC campagnes, zoals Google Adwords, kosten geld. Véél geld. Indien u als onderneming beslist om te investeren in dit type campagnes en meteen wil scoren, zorgt u er best meteen voor dat uw advertenties tip top in orde zijn. De kwaliteit van uw advertenties zorgt er immers voor dat de consumenten die u met uw campagne bereikt ook effectief doorklikken naar uw website.

Hoe hoog die CTR of click-trough-rate is van een bepaalde advertentie hangt af van verschillende factoren:

  • Het gebruik van de juiste kernwoorden
  • De titel van uw advertentie
  • De advertentietekst
  • De visuele elementen die u al dan niet kan toevoegen

De CTR van een succesvolle advertentie ligt tussen 2%-10%. Een benchmarkstudie van Google leert ons dat de gemiddelde CTR momenteel op 3,17% ligt. Er is duidelijk nog ruimte voor verbetering.

Wenst u toch te mikken op een CTR van 10%? Begin dan met het schrijven van advertenties die uw doelgroep aanspreken, prikkelen en aanzetten tot actie.

We hebben voor u 10 tips samengesteld om te starten met het schrijven converterende advertentieteksten.

De lengte van uw copy

De maximale lengte van Google advertenties zijn bepaald door Google. Volgens de richtlijnen van Google zelf, moet u u houden aan de volgende richtlijnen:

  • Titel: 30 tekens per titel
  • Getoonte url: URL + 2 paden van elk 15 tekens
  • Advertentietekst: 90 tekens per tekst

Bij het schrijven van advertenties laat Google u toe om 3 titels samen te stellen, van ieder 30 karakters. Let wel op: de derde titel wordt niet altijd weergegeven.

Hou bovendien rekening met het feit dat u advertenties schrijft, geen longreads. Gebruik dus korte en krachtige zinnen, en vermijd volzinnen te gebruiken in uw advertentieteksten.

De tekstadvertentie zelf

Verwerk kernwoorden & USP

Verwerk kernwoorden én USP’s in uw advertenties. Gebruik zowel specifieke als generieke kernwoorden en zorg voor de juiste balans. Probeer hierbij ook de kernwoorden in de titels te verwerken, dit maakt uw advertentie relevanter voor zowel Google als de lezer. Relevantie is een belangrijk detail. Relevantie heeft immers een grote invloed op zowel de kwaliteitsscore als de concurrentiekracht van de advertentie.

Verwerk ook voordelen of specifieke troeven in uw advertenties. Levert u 24/7? Heeft u een uitstekende klantendienst? Belooft u de beste prijzen? Voorziet u een gratis 3D tekening? Biedt u een geld terug garantie aan? Verwerk deze voordelen in uw advertentieteksten.

Bied een oplossing voor een probleem

Probeer met uw advertenties eerst en vooral de problemen van de consument of klant op te lossen. Onthoud: het product dat u verkoopt is ondergeschikt aan de oplossing die u verkoopt. Probeer steeds goed na te denken over de intentie van het kernwoord waarop u adverteert. Wil de consument informatie of eerder een specifiek product of dienstverlening?

Gebruik promoties om op te vallen!

Indien er promoties zijn, zorg dan dat deze benadrukt worden in uw advertentietekst. Bijvoorbeeld: Vandaag 40% korting, gratis verzending vanaf €50, nieuwe collectie nu beschikbaar!

Als uitbreiding van de advertentie, kan u ook allerlei extensies toevoegen. Dit zijn linken naar afzonderlijke pagina’s op uw website. Voor een promotie bestaat er een promotie extensie. Zo komt de bezoeker rechtstreeks op uw promotie terecht. Hoe hoger de geschatte impact van de extensies, hoe beter de quality score van uw advertentie.

Hallo? Hallooooo! Call to action!

Zorg dat de lezers van uw advertentie precies weten wat ze moeten doen. Voeg steeds een CTA toe aan uw advertenties. Voorbeelden? Schrijf u in op onze nieuwsbrief en krijg wekelijks concrete tips om uw omzet te maximaliseren! Bestel vandaag nog het zwembad van uw dromen.

Stel een vraag

Ook vragen kunnen goed werken. Leg hier uw focus op de pijnpunten van de consument. Voorbeelden: Wil je ook besparen? Onterechte boete ontvangen? Een onpersoonlijke behandeling ook beu?

Werk in op de emotie van de lezer

Verwerk ‘powerwords’ en woorden die emotie uitlokken in uw advertenties. Emoties die gebruikt worden zijn hebzucht, nieuwsgierigheid, FOMO en angst, gemak, lust, ijdelheid, vertrouwen of wat uw lezer kwaad maakt. Optinmonster maakte een handige lijst met powerwords waar u inspiratie uit kan halen. Voorbeelden van emotie uitlokken: actie stopt binnen 24u, bewezen of bevestigd door de onafhankelijke reviews van Trustpilot, geverifieerd door onze klanten, dankzij onze experten met meer dan 15 jaar ervaring, indrukwekkende/elegante zwembaden, de ultieme gids voor…, verbluffende juwelen, spannend/ meeslepend leesvoer,…

Durf emoticons te gebruiken

Deze tip is vers van de pers. Tijdens Friends Of Search kregen we te horen van de CEO van Bol.com dat emoticons en vinkjes in je meta title en description erg goed werken. Wil u dit ook testen? Hou hierbij dan zeker rekening met de tone of voice van uw bedrijf. Ook uw doelgroep houdt u beter in het achterhoofd. Emoticons zullen niet werken voor bepaalde doelgroepen. Maar, emoticons zijn in ieder geval een fantastische manier om uw creativiteit te laten vloeien!

Gebruik ratings of testimonials van klanten

Heeft u een score van 4.9/5 op Trustpilot? Verwerk dit dan in uw advertenties. Pas op: Trustpilot heeft wel een trademark. Zorg dus dat u hier rekening mee houdt. Trustpilot is gelukkig niet het enige platform voor testimonials. Dit zou u dus zeker niet moeten tegenhouden! Reviews en scores van uw klanten kunnen de beslissende factor zijn in de conversie van uw prospect of klant.

A/B test uw advertenties

Verander één element in uw advertentie, foto of kleur en kijk welke advertentie het beste werkt. Soms kan het verschil zitten in één enkele komma.

Met deze tips kan u alvast aan de slag. Wat we vooral niet mogen vergeten is dat advertenties schrijven die prikkelen begint bij uw eigen creativiteit. Creativiteit zijn we soms een beetje kwijt geraakt in search. Probeer dus te denken ‘outside the box’. Durf punch, top topicals en humor te gebruiken in uw search ads en zie uw CTR stijgen!

Uiteraard ondersteunen wij onze klanten hierbij. Neem vrijblijvend contact op met ons voor meer informatie.

Author

Digital consultant gespecialiseerd in SEA

Schrijf een commentaar