Een SEO audit van uw website?

Vraag een persoonlijke SEO audit van uw website en SEO coaching sessie aan. We bekijken samen uw technische fitheid, uw rankings en domein autoriteit. Geheel vrijblijvend als leuke kennismaking!

SEO marketing is een van de disciplines binnen marketing die meer tijd en focus vragen om resultaten te kunnen zien. Dat betekent niet dat het geen waarde heeft of dat u er niet in zou moeten investeren. Zeggen dat “SEO niet werkt” voor uw bedrijf is volgens ons bullshit. Vaak heeft het zelfs niet te maken met externe factoren, maar eerder met mindset en strategie.

We lijsten acht redenen op waardoor SEO niet werkt. Recht voor de raap. Het kan soms pijn doen, maar ze zijn wel belangrijk om te begrijpen voor u aan SEO begint.

Onrealistische verwachtingen

Al wie naar SEO grijpt als laatste wanhopige poging om zijn of haar bedrijf te redden, zal helaas tegen een muur lopen. SEO kan niet gebruikt worden als magische bron om op korte termijn al uw conversiedoelen te behalen.

U werkt daarentegen beter omgekeerd. SEO zou de basis moeten vormen van uw online marketing strategie om uw lange termijndoelen te halen. Wilt u op korte termijn inzetten op een conversieverhoging? Dan kan u nog altijd SEA of social advertising inschakelen als extra boost.

Te snel opgeven

SEO heeft, zoals vele andere organische inspanningen, tijd nodig. Het algoritme, de grote concurrentie, linkbuilding en veel meer andere factoren zorgen ervoor dat we geen specifieke timing kunnen plakken op SEO, ROI of winstgevendheid.

Vele CEO’s vinden het moeilijk om te snappen dat we geen vaste datum kunnen plakken op resultaten van onze efforts. We kunnen altijd een schatting geven, maar meer niet.

Wat er wel duidelijk voor zorgt dat SEO mislukt, is er te snel de stekker uittrekken. Geen geduld hebben. Voordat Google alle veranderingen heeft geïndexeerd, voordat de website technisch in orde staat, voordat er nieuwe links zijn gebouwd,… SEO heeft tijd nodig. Ook bij uw website.

Gebrek aan investering

Ondanks dat SEO-verkeer puur organisch is, is het niet gratis. Er zijn zowel interne als externe kosten verbonden aan het opbouwen van organisch verkeer. Denk hierbij aan copywriting voor sterke teksten, kosten voor de webbouwer om uw site technisch in orde te krijgen, een budget voor linkbuilding en wie gaat er bij u intern alles opvolgen?

Het is zeer belangrijk om te onthouden dat SEO een investering is. Een investering op lange termijn meer specifiek.

Tactisch denken in plaats van strategisch

Wanneer SEO-acties worden uitgevoerd is het belangrijk rekening te houden met de impact ervan. Vaak zien we dat SEO niet werkt omdat er kleine acties worden uitgevoerd met weinig impact en minder prioriteit. Er wordt tactisch gewerkt zonder een duidelijk doel.

Iedere keer dat wij een actielijst opstellen, hangen we hier duidelijke prioriteiten aan vast en bekijken we de impact ervan. Strategie in SEO wil zeggen dat we onderzoek doen, doelen stellen, methodologieën gebruiken en de impact van onze efforts meten.

Verouderde technieken

SEO evolueert enorm snel en niet alle technieken zijn momenteel nog even relevant. Het gebruik van verouderde praktijken zorgt ervoor dat SEO niet zal werken. Zelfs onze SEO-experts moeten zich voortdurend inlezen over nieuwe technieken en updates binnen de sector.

Wanneer u iemand in uw bedrijf aanstelt om SEO er maar bij te nemen, zal deze niet genoeg kennis of ervaring hebben om de juiste technieken toe te passen om sneller resultaten te zien. Hier zien we dan toch even de opportuniteit om aan te halen hoe handig het kan zijn een agency in te schakelen, die wél op de hoogte is van alle laatste updates en technieken…

Problemen met IT

Er heerst nog altijd een slechte communicatie tussen SEO’ers en IT’ers. Waar IT’ers zich vooral zullen bezig houden met het beveiligen van de website en de gegevens, zullen ze vaak de vragen of behoeftes van SEO’ers niet meteen begrijpen.

Toch is de IT zeer belangrijk voor SEO. Het technische luik is de basis van uw website en als deze niet goed is, hebben efforts op vlak van content of linkbuilding niet het verwachte effect.

Problemen met UX

Voor SEO inspanningen die worden gemeten aan de hand van conversies, kan UX deze metric maken of breken. Als u eindelijk de mensen naar uw website heeft kunnen lokken, maar deze is moeilijk te navigeren en werkt bijvoorbeeld niet op mobiel, dan zal uw SEO ook nooit werken.

Vraag en aanbod

Wanneer uw doelgroep niet online zoekt naar wat u te bieden heeft, is dit een waarschuwing dat SEO niet zal werken. Zonder zoekvolume op keywords, heeft het ook niet veel zin om te scoren op die keywords.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er helemaal geen markt is voor uw producten of diensten. Denk bijvoorbeeld aan luxeproducten in de privémarkt of ultra-technische zaken die een hele specifieke niche aanspreken. Het heeft dan meer zin om in andere vormen van marketing te investeren.

Conclusie

Uiteraard willen we allemaal dat al onze marketinginspanningen werken. SEO is hier geen uitzondering van. We vinden het vooral belangrijk dat u bewust bent van de redenen waarom Search Engine Optimization momenteel niet werkt voor u en hoe het juist wel werkt. Het is een investering op vele niveaus, maar waar wel enorm veel potentie in zit om uw marketingdoelen te kunnen bereiken.

Heeft u nog vragen of wilt u zelf aan de slag met SEO? Aarzel niet om ons te contacteren!

Bron: Search Engine Journal

Author

Creatieve duizendpoot en SEO-manager met een passie voor SEO-copywriting en content marketing.

Schrijf een commentaar