Agile marketing projectmanagement is een van de meest effectieve projectmanagement strategieën ter wereld en wordt succesvol gebruikt door bedrijven en projectmanagers overal ter wereld.

In deze blogpost bespreken we wat agile marketingprojectmanagement is, de voordelen ervan, en hoe we dit bij Authority toepassen.

Wat is Agile projectmanagement?

Agile verschilt van meer traditionele projectmanagement methodes in die zin dat het niet wordt gebruikt om een heel project vooraf van A tot Z te plannen. Agile kiest niet voor een lineaire benadering van marketingplanning, maar voor een kort-cyclische aanpak en splitst een project op in onderdelen. Die onderdelen worden in detail besproken en gepland. Het verdere verloop van het project wordt opengelaten voor latere invulling, om te kunnen inspelen op nieuwe inzichten die verzameld worden naargelang het project vordert.

Agile marketingprojecten zijn opgebouwd rond nauwe samenwerking met alle belanghebbenden, inclusief de klant

De nadruk ligt op het continue aanpassen eerder dan op het rigide volgen van vaste methodes of processen. De agile filosofie hecht ook belang aan het regelmatig opleveren van tastbare resultaten.

Wat zijn de voordelen van agile marketing projectmanagement?

Agile is oorspronkelijk ontworpen voor softwareprojecten, maar het kan veel breder worden gebruikt.

  1. Snelheid: we kunnen veel sneller uw marketing bijsturen, waardoor we u als klant in minder tijd toegevoegde waarde kunnen bieden.
  2. Minder re-work: we kunnen sneller reageren op wijzigingen en onverwachte situaties, wat resulteert in minder re-work en een hogere kwaliteit van de geleverde resultaten.
  3. Feedback: u krijgt als klant onmiddellijk feedback, waardoor problemen kunnen worden opgespoord en aangepakt voordat ze significant worden.
  4. Betrokkenheid: u bent als klant continu op de hoogte van de voortgang, wat leidt tot een hogere betrokkenheid en – daar gaan we absoluut voor – betere lange termijnrelaties.
  5. Innovatie: het is gemakkelijker om te innoveren, te experimenteren en processen te verbeteren.

U mag uiteraard ook niet blind zijn voor de nadelen. Ondanks de vele voordelen, zijn niet alle projecten geschikt voor een agile aanpak. Bedrijven met een sterke focus op papierwerk en bureaucratie zullen agile projecten vertragen of demotiveren. Met andere woorden, de agile marketingproject aanpak moet passen binnen de organisatiecultuur.

Wat betekent dit voor ùw marketingprojecten?

Ook bij Authority zijn we overtuigd van de agile aanpak. Binnen uw digitaal ecosysteem starten we bijvoorbeeld altijd met een ROI-berekening, we zijn immers performance marketeers in hart en nieren. Vaak is bij de start nog niet àlle gedetailleerde informatie beschikbaar en heeft u als onderneming bijvoorbeeld nog geen zicht op wat de maximale kost per lead idealiter mag zijn. We zouden dan pré-studies en uitgebreide analyses kunnen opzetten, waar we ons verliezen in details en uiterst complexe data-analyses om na 6 maanden vast te stellen dat er al veel budget gespendeerd is, maar nog geen resultaten behaald zijn. Binnen onze agile filosofie pakken we dit anders aan. We overleggen met u als zaakvoerder en uw team en formuleren een aantal basisscenario’s die we testen. Op basis van de resultaten van deze testen, sturen we systematisch onze performance activiteiten bij en komen we steeds dichter bij een accurate ROI-aanpak.

Zegt een pragmatische aanpak van uw (marketing)projecten u iets? Aarzel dan niet om contact op te nemen voor meer informatie of concreet advies.

Author

marketeer met een passie voor operations, getting the dings done, foodie, moeder van 2 puberzonen, loper en wandelaar al van vòòr covid-19

Schrijf een commentaar