De Vreese Recycling, ook wel bekend onder de merknaam Bert Containers, is actief in drie domeinen: transport, afvalverwerking en als betoncentrale. Drie jaar geleden beslisten ze om in te zetten op digitale marketing. Omdat ze zelf de expertise niet in huis hadden, klopten ze aan bij Authority.

“Bert Containers bestaat al twintig jaar”, vertelt zaakvoerder Mathias De Vreese. “Het bedrijf startte in Oudenaarde, maar verhuisde in 2007 naar Ronse, waarna de naam werd omgedoopt tot BLC Group. Na mijn studies nam ik dit bedrijf over. Ook mijn vader en broer zijn actief in de zaak. We zijn dus een echt familiebedrijf.”

De Vreese Recycling is actief in heel wat verschillende domeinen. Vanwaar deze keuze?

“Met Bert Containers richtten we ons oorspronkelijk op afvalwerking en transport. Zes jaar geleden namen we de Oudenaardse Beton Centrale over en herdoopten we ze tot De Vreese Beton. De betoncentrale sluit perfect aan op onze andere activiteiten. We kijken steeds uit hoe we ons bedrijf op een slimme manier kunnen laten groeien. We zoeken niet actief naar nieuwe overnames, maar als een opportuniteit zich aandient, gaan we die ook niet laten liggen. Het is belangrijk dat het familiale karakter van het bedrijf niet verloren gaat en dat alles beheersbaar blijft.”

“Over de hele groep heen werken er vandaag ongeveer 85 mensen voor De Vreese Recycling. Meer dan de helft daarvan zit achter het stuur van een vrachtwagen van Bert Containers. We hebben om en bij de 600 containers in omloop. In de tijd dat ik actief ben bij De Vreese Recycling is de omzet meer dan vertienvoudigd.”

Lees ook zeker even deze case…

Hoe verklaar je de sterke groei van het bedrijf?

“In de beginjaren hebben we heel sterk ingezet op zichtbaarheid op de weg. Niet alleen door de containers met onze merknaam, maar ook door middel van reclamewagens. Daarnaast plaatsten we heel wat advertenties in lokale kranten en weekbladen en sponsorden we verschillende evenementen in de buurt. Zo werden we snel een bekende naam in de regio.”

“Toch merkten we dat het online gegeven alsmaar belangrijker werd. Daarom besloten we drie jaar geleden om onze marketingstrategie bij te sturen en de focus te verleggen naar digitale kanalen.”

Hoe hebben jullie precies de switch gemaakt naar digitale marketing?

“We hadden natuurlijk al wel een website, maar we gebruikten hem niet actief in onze marketingstrategie. Omdat we zelf geen verstand hebben van online marketing gingen we op zoek naar een partner die onze digitale marketing op de rails kon zetten. Zo kwamen we uit bij het team van Authority. Zij hebben ons geholpen om een volledig nieuw marketingconcept uit te bouwen, startend met een nieuwe website, gericht op maximale conversie. Het uitgangspunt is dat mensen uit de buurt die hulp nodig hebben bij het vervoeren of verwerken van hun afval, ons online moeten vinden. Authority zorgt hiervoor door onze website goed te laten scoren in Google, in combinatie met gerichte online advertenties in Facebook en Google.”

Welke concrete resultaten heeft de samenwerking met Authority opgeleverd?

“Het is niet eenvoudig om te weten wat digitale marketing ons exact oplevert. Authority houdt wel tot in detail bij hoeveel mensen er per maand onze website bezoeken en op welke concrete zoektermen we gevonden worden in Google. Die resultaten overlopen we geregeld samen. We hebben echter geen vergelijkingspunt omdat we dit vroeger nooit gemonitord hebben. We zien wel dat gerichte advertentiecampagnes echt opbrengen. Twee jaar geleden stelden we vast dat het aantal klanten per dag in ons recyclagepark in Oudenaarde veel lager lag dan in Ronse. Daarom besloten we om een online advertentiecampagne te lanceren. En dat wierp zijn vruchten af, want na enkele maanden was het aantal klanten in Oudenaarde verdubbeld. Ook ons omzetcijfer is de laatste jaren sterk gegroeid. Dat is deels de verdienste van Authority.”

Waarom zou je Authority aanraden aan anderen?

“De samenwerking met Authority loopt heel goed. Zij beschikken duidelijk over de kennis en expertise om digitale marketing te laten renderen. We weten dat onze online kanalen in goede handen zijn. Het team van Authority denkt proactief na over wanneer we welke campagnes best lanceren. Zo hoeven we er zelf niet van wakker te liggen. Het is bovendien heel fijn om met een lokale partner te werken die je op een persoonlijke manier benadert.”

Tot slot: welk advies zou je meegeven aan startende ondernemers?

“Het online gebeuren wordt alsmaar belangrijker. Dat je er zelf geen kennis van hebt, is geen excuus om er niet op in te zetten. Ik raad andere bedrijven aan om te werken met één partij die alles beheert. Dat is het meest efficiënte.”

Voor De Vreese Recycling werken we al meerdere jaren met een allround marketing pakket. Hierbij zetten we voornamelijk in op SEO en Google Ads om niet alleen te zorgen dat ze goed zichtbaar zijn in Google, maar dat we ook extra bezoekers naar de website trekken die ook converteren. In de hoogmaanden vullen we dit ecosysteem aan met sociale mediacampagnes om ook die mensen te triggeren die bijvoorbeeld hun tuin onder handen nemen en een container nodig hebben.

De combinatie van deze efforts zorgden ervoor dat we in 2021 een overall groei hadden in sessies van 36,31% tov 2020, terwijl we in 2020 toch massaal in onze tuin/huis hebben gewerkt. Ook het totaal aantal conversies steeg met 15,60%.

Resultaten online marketing De Vreese Recycling
Een weergave van de sessies op bertcontainers.be in 2021 (blauw) tov 2020 (oranje).

Bedankt aan Mathias De Vreese voor het realiseren van deze client story! Wilt u meer informatie over wat wij voor uw KMO kunnen beteken? Contacteer ons!

Author

Creatieve duizendpoot en SEO-manager met een passie voor SEO-copywriting en content marketing.

Schrijf een commentaar