Op Logistiekonline.be kunnen bedrijven en particulieren terecht voor de directe aankoop van ladingdragers en logistieke middelen zoals pallets, boxen en rolwagens. De e-commercespeler groeide op vijf jaar tijd uit van een kleine Nederlandse webshop naar een uitgebreid online e-commerceplatform in 9 verschillende landen. Met hun ondersteuning en expertise op vlak van online marketing droeg Authority bij aan de snelle groei van Logistiekonline.

“Logistiekonline werd in december 2016 gelanceerd als het e-commerceluik van Rotom”, vertelt Joeri Varewyck, Managing Director bij Rotom België. “We produceren en verkopen niet alleen logistieke ladingdragers. Bedrijven en particulieren kunnen bij ons ook ladingdragers huren. Ideaal voor tijdens drukke periodes, zoals de feestdagen, waarin een bedrijf zelf niet over voldoende ladingdragers beschikt. Via een poolingsysteem kan je ook ladingdragers gebruiken uit een emballagepool die we continu beschikbaar houden. Je betaalt dan enkel een vergoeding voor distributie, transport, reparatie en administratie.”

Waarom hebben jullie Logistiekonline opgericht?

“Omdat we een eenvoudige manier zochten om onze klanten in verschillende landen snel, makkelijk en efficiënt te voorzien van de nodige logistieke ladingdragers. Een webshop is daarvoor de uitgelezen manier. Bij opstart werd gekozen voor de naam Rotomshop. In die eerste fase werd er weinig aandacht geschonken aan het platform. Tot drie jaar geleden. Toen werd er beslist om een dedicated team aan te stellen voor het beheer, de coördinatie en de promotie van de webshop. De activiteiten worden aangestuurd vanuit het hoofdkantoor in Nederland. Nu hebben we een aparte webshop in negen verschillende landen. De naam werd omgedoopt tot Logistiekonline, behalve in Frankrijk waar de naam Rotomshop werd behouden.”

Lees ook zeker even deze case…

Hoe verklaar je de snelle groei van Logistiekonline de laatste twee jaar?

“In de begindagen werd er maar weinig geïnvesteerd om de webshop te promoten. Het bleef beperkt bij een Google Adwords campagne die we in eigen beheer uitvoerden. Het werd echter snel duidelijk dat een webshop een andere aanpak vergt dan onze klassieke distributiekanalen. Daarom gingen we op zoek naar de juiste partner om onze webshop een boost te geven. Zo kwamen we terecht bij Authority. Mede dankzij hun hulp pakken we het vandaag helemaal anders aan. Naast Google Ads, zetten we nu ook in op blogposts, sociale media en SEO. Dankzij de combinatie van de juiste acties en een competitief aanbod zijn we met Logistiekonline.be vandaag de nummer één in België.”

Bij Logistiekonline zijn we, net zoals we bij alle SEO-klanten doen, begonnen met een trefwoordenanalyse. Hieruit komt een vaste lijst van trefwoorden waarop we focussen in de content optimalisatie. Naast het begeleiden van Logistiekonline bij de content optimalisatie, hebben we er ook voor gekozen om in te zetten op link building. Zo hebben we de domein autoriteit kunnen doen stijgen van 10 naar 27, wat ook een impact heeft op hun online zichtbaarheid.

Hoe heeft Authority jullie geholpen bij de ontwikkeling en implementatie van jullie e-commercestrategie?

“Authority is voor ons vooral een ondersteunende partner. We beschikken over een eigen e-commerceteam die de nodige operationele marketingtaken uitvoeren. Het team van Alexander helpt ons om onze behoeftes in kaart te brengen en te bepalen waar we best op inzetten, rekening houdend met ons budget en onze doelen. Ze ondersteunen ons concreet met een effectieve strategie voor link building en content. Daarnaast helpt Authority ons om de webshop op technisch vlak te verbeteren en analyseren ze de resultaten van onze Google Adwords campagnes om concrete optimalisaties uit te voeren voor de toekomst.

Dankzij onze gezamenlijke acties is de omzet van onze webshop op twee jaar tijd verdubbeld. Voor dit jaar mikken we op een groei van 25%. We willen binnen Europa de referentie worden voor webshops rond logistieke ladingdragers.”

Dit jaar begeleiden we Logistiekonline niet alleen op SEO-vlak, maar ook bij hun SEA-campagnes en social media efforts. Hiervoor hebben we een zeer flexibel budget opgesteld waarbinnen we de klant exact kunnen begeleiden waar het nodig is.

Waarom zou je Authority aanraden aan anderen?

“Het team van Authority gaat resoluut voor een hyperpersoonlijke aanpak. Ze zijn heel bereikbaar en flexibel. Zo kunnen we continu switchen binnen onze marketingmix. Willen we bijvoorbeeld tijdelijk meer inzetten op online advertenties, dan kunnen we snel schakelen binnen het bestaande budget. Alles is bespreekbaar. Bij Authority krijgen we het maatwerk dat we nodig hebben.

Ze zijn ook heel sterk in de technische aspecten van online marketing en ze kunnen deze technische materie ook eenvoudig uitleggen voor minder technische mensen.”

Tot slot: welk advies zou je meegeven aan startende ondernemers?

“Houd steeds de focus op het doel dat je wil bereiken. Als je onderneemt komen er heel wat opportuniteiten en kansen op je pad, maar als je alles tegelijkertijd wil doen, loop je vroeg of laat vast.

Daarnaast raad ik elke ondernemer aan om te durven investeren. Soms is het nodig om kosten te maken nog voordat er return terugkomt. Als je voldoende aandacht geeft aan datgene wat je wil bereiken, zal het op termijn renderen.”

Bedankt aan Joeri Varewyck voor het realiseren van deze client story! Wilt u meer informatie over wat wij voor uw KMO kunnen beteken? Contacteer ons!

Author

Creatieve duizendpoot en SEO-manager met een passie voor SEO-copywriting en content marketing.

Schrijf een commentaar