Lumeron kwam enkele maanden geleden naar ons toe met de vraag naar extra ondersteuning op vlak van SEO. Het bedrijf bestaat ruim 1,5 jaar, maar na al die tijd zelf aan de website te hebben gewerkt, vonden ze het tijd voor wat extra inzicht. Dit bieden we uiteraard graag en daarom zijn we deze zomer voor hen aan de slag gegaan. Benieuwd naar het proces? Lees gerust even mee.

Wie is Lumeron?

Toen Abdon Moens en Bart Hoornaert Lumeron opstartten, hadden ze al meer dan 20 jaar ervaring en kennis in hun vakgebied. Dit gebruiken ze dagelijks om hun klanten advies en ondersteuning te bieden op vlak van bedrijfsstrategie & operationele processen. “De basisvraag van waaruit we vertrekken bij een klant is: Ben je echt tevreden over de resultaten die je boekt?”, aldus Hoornaert, “Vaak groeit een bedrijf, maar kraakt het, of kabbelt het voort zonder echt vooruit te gaan. Zo ontstaat ook de nood aan structuur en professioneel opgezette processen.”

Lumeron ondersteunt zijn klanten in 4 pijlers:

  • Heldere bedrijfsstrategie
  • Kwalitatieve & efficiënte processen
  • Kwaliteit-veiligheid-milieu managementsystemn
  • Digitaler samenwerken

Hoe kwam Lumeron bij ons terecht?

Voor Lumeron bestond, maakten Bart en Abdon nog deel uit van het grotere Orbid, wat tevens een van onze vaste klanten is. Daar ondersteunden ze verschillende bedrijven vanuit de unit “strategy & operations”. In hun zoektocht naar de juiste marketing partner, hebben ze gekozen voor de positieve ervaring met Authority.

“Vanuit Orbid kwam er altijd positieve feedback over Authority. Daarnaast was het ook een voordeel omdat ze ons toch al een beetje kende en wij hen uiteraard ook”, uit Hoornaert.

Waarvoor heeft Lumeron ons ingeschakeld?

Moens vertelt: “De stap zetten om als Lumeron verder te gaan en los te komen van het grotere Orbid, die vooral vanuit de IT-hoek gekend is, was een bewuste keuze. Het bood ons de kans op meer focus, meer eigenheid en vooral ook meer visibiliteit voor de diensten die wij leveren.”

Ze wisten beide dat het niet makkelijk zou zijn om hun naambekendheid terug van nul te moeten opbouwen. “We hebben sterk ingezet op onze communicatie. Zo delen we bijvoorbeeld wekelijks onze kennis via een inspiratieblog. Nu zijn we klaar om de volgende stap te zetten en deze inhoud verder bekend te maken bij bedrijven die ons nog niet kennen,” aldus Moens, “daar kan Authority ons goed bij helpen.”

Wat hebben we voor hen tot nu toe gedaan?

Zoals bij elke nieuwe klant, zijn we gestart met een trefwoordenanalyse. Dit geeft ons een goed inzicht van waar ze staan in de zoekresultaten. Op basis daarvan geven we advies om bepaalde content te optimaliseren of nieuwe content te schrijven.

Daarnaast vonden we het ook belangrijk om hun website een extra boost te geven aan SEO power én visibiliteit en daarom hebben we voor hen ook een linkbuilding traject opgestart.

“De eerste input op basis van de uitgevoerde scan was heel verhelderend en ook grondig en diepgaand. Natuurlijk zijn er zaken die wij ook al wisten, maar de scan bracht bijvoorbeeld ook kernwoorden boven waarvan wij dachten: ‘tuurlijk, dat is Lumeron’, maar waarbij we absoluut niet aanwezig waren in de zoekresultaten,” vertelt Hoornaert, “De terugkoppeling was ook informatief heel boeiend omdat we op die manier ook zelf beter begrijpen hoe de achterliggende principes in elkaar zitten en hoe we voor nieuwe content hier rekening mee kunnen houden.”

Een project met langere looptijd  

Zoals bij elk SEO-project zijn ook Bart en Abdon ervan bewust dat er niet meteen een impact te zien zal zijn. Zelf zijn ze direct in gang geschoten met de trefwoorden en content en daar zien we al duidelijk mooie resultaten van. We verwachten op lange termijn dit effect te kunnen versterken door het linkbuilding traject.

Hoornaert legt uit: “Door te focussen op de juiste prioriteiten, in onderling overleg met Authority, blijft het ook budgettair een behapbaar verhaal en kunnen we over de maanden heen samen de resultaten evalueren. In eerste instantie willen we onze naamsbekendheid bij bedrijven vergroten en ook de daaruitvolgende instroom van nieuwe vragen. Het is dan aan ons om die om te zetten in mooie nieuwe opdrachten.”

Bedankt aan Bart Hoornaert en Abdon Moens voor het realiseren van deze client story! Wilt u graag meer lezen over Lumeron? Bekijk dan het uitgebreide dubbele interview dat ze gaven ter gelegenheid van hun 1-jarig bestaan! Wilt u meer informatie over wat wij voor uw KMO kunnen beteken? Contacteer ons!

Author

Creatieve duizendpoot en SEO-manager met een passie voor SEO-copywriting en content marketing.

Schrijf een commentaar