Uw hapklare digitale marketing recap van de week

In de wereld van digitale marketing gebeurt wekelijks van alles. Doordat de online markt alleen maar groeit, komen er steeds weer nieuwe updates en aanpassingen in de marketing. Uiteraard is het belangrijk om deze updates goed op te volgen zodat u uw marketingstrategie hierop kan aanpassen en de beste resultaten kan bereiken.

Ik hoor u al denken: “Ain’t nobody got time for that!” Daarom som ik hier graag, in hapklare vorm, voor u op waarvan u op de hoogte moet zijn. Als dat niet handig is!

Recap van de recap

Heeft u écht heel weinig tijd, beperk u dan tot volgende samenvatting:

  • Google: het is niet nodig om tijdens de feestdagen met algoritmes en SEO bezig te zijn. Het heeft geen zin om een website dringend aan te passen op dat gebied. Google’s algoritme focust zich meer op de lange termijn.
  • Tips social media-tools voor 2022. Bent u van plan om social media-tools in te zetten? We zetten een aantal tips op een rij
  • Een podcast voor medewerkers: interne communicatie. Voorkom dat medewerkers worden vergeten met betrekking tot bedrijfscommunicatie.
  • Welke e-commerce trends kunnen we in 2022 verwachten? We sommen er een paar op.

Google: het is niet nodig om tijdens de feestdagen met algoritmes en SEO bezig te zijn

Google webmaster analyst John Mueller geeft via Twitter aan dat het in de weekenden en tijdens de feestdagen niet nodig is om met SEO en algoritmes bezig te zijn. John: ‘’Google’s algoritmes hebben de neiging om zich meer op lange termijn te focussen. Het heeft geen zin om dringend een website op het gebied van algoritme en SEO aan te passen.’’ Met andere woorden: u hoeft niet non-stop in de weekenden en tijdens de feestdagen door te werken.

Bron: Search Engine Roundtale

Tips social media-tools voor 2022

Social media-tools zijn er tegenwoordig in overvloed. Grote bedrijven zoals Coolblue en Bol.com maken al veel gebruik van tooling. Toch zijn er een paar die er met kop en schouders bovenuit steken. Graag noemen we een aantal tools die zeer geschikt zijn voor uw sociale mediakanalen.

Hootsuite

Werkt u bijvoorbeeld als social mediamanager? Dan kunt u haast niet om Hootsuite heen. Inhoud samenstellen, inplannen van berichten en ROI meten zijn slechts een paar voorbeelden. Mede dankzij het gebruik van kolommen is er structuur. De tool is gratis te gebruiken met een maximum van drie social media-accounts.

Planoly

De naam geeft het al aan: foto’s inplannen. De knop ‘enable autopost’ maakt het helemaal makkelijk om het bericht automatisch te plaatsen. Ook is het mogelijk om een melding te krijgen op het gewenste tijdstip van plaatsing. Aan u om het even het laatste zetje te geven. Planoly is verder gratis in gebruik.

Sendible

De tool Sendible maakt het versturen van blogs en links naar social mediaplatforms alleen maar makkelijker. Maar ook zoekwoorden monitoren en content suggesties doen kan met deze tool. Er zijn vier soorten abonnementen om per maand of jaar af te sluiten.

Sprout Social

Krijg inzicht in statistieken en plaats en monitor berichten met Sprout Social. De tool is vooral bedoeld voor grote ondernemingen met een budget. De tool biedt ook een CRM-systeem en afbeeldingen. Er zijn professionele en geavanceerde abonnementen beschikbaar.

Hubspot

Wilt u met uw onderneming nog effectiever op de markt komen en verkopen genereren? Hubspot is hier de ideale tool voor. Marketing, verkoop en klantenservice zijn slechts een paar onderdelen die worden aangeboden. Diverse marketinginspanningen worden hier ondergebracht. Ook social media en e-mailmarketing.

Bron: Frankwatching

Een podcast voor medewerkers: interne communicatie

Sinds COVID-19 in Europa uitbrak, werd thuiswerken het nieuwe normaal. Met deze manier van werken is het belangrijk om medewerkers te blijven betrekken met wat er in het bedrijf speelt. Een interne podcast is een goede oplossing om dit voor elkaar te krijgen.

Sinds de opkomst van de podcast staan er al ruim twee miljoen online, met andere woorden: een podcast werkt ontzettend goed om een specifieke doelgroep te bereiken en content te verspreiden.

Daarom ook voor interne communicatie. Voorkom dat de interne doelgroep (medewerkers) over het hoofd wordt gezien met betrekking tot bedrijfscommunicatie met een podcast speciaal voor medewerkers.

Bron: Frankwatching

Welke e-commerce trends bepalen 2022?

Voor bedrijven over de hele wereld was 2021 een interessant jaar. Een explosie op het gebied van e-commerce is een wereldwijde trend die nog altijd nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Nu 2021 ten einde loopt, is het tijd om na te denken over welke trends we op dit gebied nog meer kunnen verwachten. We sommen een aantal op:

Duurzaamheid

Consumenten lijken zich steeds meer te richten op duurzame merken. Ze hebben een duidelijke boodschap: er wacht een sombere toekomst als bedrijven hun niet-duurzame praktijken blijven voortzetten.
Onder jongeren geldt wel dat een focus op duurzaamheid al een marketingtrend is en ook een van de e-commercetrends in 2022.

Hallo Crypto

Hoewel Cryptocurrencies nog altijd worden gezien als een alternatief voor fiduciar geld, zijn er genoeg uitdagingen die de moeilijkheidsgraad van dit betaalmiddel vertraagde. Top Cryptocurrency-websites en handelsplatforms hadden de afgelopen jaren aardig wat pieken. Sterker nog, de bezoekersaantallen zijn in 2021 meer dan verdrievoudigd.

Thuisbezorgen wordt alleen maar meer

Sinds het begin van de pandemie is thuisbezorgen fors toegenomen. Er is hierdoor een enorme groei in de bezorgindustrie en er wordt verwacht dat dit alleen maar toe zal nemen.

Bron: Semrush Blog

Schrijf een commentaar