AUTHORITY - Einestraat 37 Oudenaarde (BE) - info@authority.biz - Hello!? - Blog - Diensten - Contact - Audit - Jobs -       

WE VERSNELLEN DIGITALE GROEI VOOR KMO! ONTDEK HOE...

Digitale strategieFacebookInstagramSociale Media

Welke sociale media dien ik vandaag als ondernemer te activeren?

Het antwoord op deze vraag is voor iedere onderneming anders. Begin met uzelf deze vragen te stellen: wat wil ik bereiken met mijn sociale media. Waar is de doelgroep die ik wil bereiken aanwezig? En op welk platform staat die doelgroep het meest open om communicatie te ontvangen van uw onderneming? Wat voor content heb ik / wil ik gaan pushen?  Denk ook waarvoor verschillende platformen voor staan & waarom mensen het gebruiken. De bekendste kanalen opgesomd:

 • Facebook: ideaal platform om als bedrijf in communicatie te gaan met klanten & om interessante dingen te delen
 • Instagram: ook ideaal om engagement te creëren en om in gesprek te gaan met klanten. Hier is het visueel element enorm belangrijk.
 • Twitter: goed platform om in te spelen op actuele gebeurtenissen
 • LinkedIn: professioneel platform ideaal om bedrijfsupdates te delen

Dan zijn er nog enkele andere platformen die meer niche zijn, maar waar mogelijks uw doelgroep actief gebruik van maakt. Enkele van deze niche platformen: SnapchatTikTokRedditQuoraPinterestYoutube..

Het kan perfect zijn dat u maar 1 of 2 van deze kanalen hoeft te activeren voor uw onderneming. Het mag nooit een doel zijn om een platform te gebruiken, het platform moet een middel zijn om een doel te bereiken. Wat geen kwaad kan is om de unieke gebruikersnamen van uw onderneming op alle platformen te claimen. Op die manier kunnen derden niet onder uw naam berichten plaatsen, en is het makkelijk om achteraf een extra kanaal te activeren. Bij vele platformen kunt u een naam claimen en deze houden voor een ‘ongepubliceerd’ account. Mensen kunnen u dus nog niet vinden.

Hou ook rekening bij het onderhoudswerk van alle platformen wanneer u kiest welke u wilt inzetten. Denk aan de content die u nodig gaat hebben en het mogelijke community management die dit met zich meebrengt. Het gebeurt nog te vaak dat er tijd en resources ingezet worden om een platform op te zetten die dan een paar maand later vergeten geraakt en niet meer up-to-date is. Het geeft ook een slechte indruk als klanten op uw sociale media terecht komen die al een jaar ‘stil’ staat.

Uw sociale media strategie vandaag nog naar een hoger niveau tillen? Laat u begeleiden door één van onze experten.

Over de auteur

Alexander (1982), ondernemer, marketeer, investeerder, hobbykok, vader, partner, spinningcoach & fervent fietser... en in mijn vrije tijd: CEO van Authority
  Gerelateerde posts
  Sociale Media

  Hoe zet u Twitch in voor uw bedrijf?

  Social media toolsSociale Media

  Pinterest Advertenties: de mogelijkheden

  FacebookSociale Media

  Facebook Analytics verdwijnt binnenkort

  Sociale Media

  Clubhouse: wat is het & hoe werkt het?

  Een reactie achterlaten

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *