Uw hapklare digitale marketing recap van de week

In de wereld van digitale marketing gebeurt wekelijks van alles. Doordat de online markt alleen maar groeit, komen er steeds weer nieuwe updates en aanpassingen in de marketing. Uiteraard is het belangrijk om deze updates goed op te volgen zodat u uw marketingstrategie hierop kan aanpassen en de beste resultaten kan bereiken.

Ik hoor u al denken: “Ain’t nobody got time for that!” Daarom som ik hier graag, in hapklare vorm, voor u op waarvan u op de hoogte moet zijn. Als dat niet handig is!

Recap van de recap

Heeft u écht heel weinig tijd, beperk u dan tot volgende samenvatting:

 • Drie redenen waarom uw FAQ niet wordt weergegeven in de zoekresultaten: FAQ-resultaten worden alleen weergegeven in Google Search zodra er aan drie voorwaarden wordt voldaan.
 • Hoe gaat Google om met openbare reviews? Er zijn vijf stappen nodig om ervoor te zorgen dat recensies authentiek en nuttig zijn.
 • Waarom u Google Discover niet moet onderschatten: kent u Google Discover? Het is niet mogelijk om uw content te optimaliseren, maar er zijn wel een paar factoren waar u rekening mee moet houden.
 • Heeft vetgedrukte (bold) tekst invloed op SEO? Tekst vetgedrukt maken in uw content kan de SEO-resultaten verbeteren. Hier is ook op getest.

Drie redenen waarom uw FAQ niet wordt weergegeven in zoekresultaten

Komt de FAQ op uw website via Google Search niet naar boven? Met andere woorden komen er geen uitgebreide resultaten naar voren?

Tijdens de Google Search Central SEO-spreekuur hangout – opgenomen op 28 januari 2022 – werden er drie mogelijke redenen gedeeld waarom uw FAQ niet naar boven komt.

Uitgebreide FAQ-resultaten in Google Search worden alleen weergegeven zodra er aan verschillende voorwaarden wordt voldaan.

 1. De opmaak van de FAQ moet op technisch niveau correct worden geïmplementeerd.
 2. Er moet worden voldaan aan het Google-beleid. De vragen en antwoorden moeten zichtbaar zijn.
 3. Als bovenstaande voldoet, dan blijft er nog één ding over: vertrouwt Google de inhoud? Er is een kans dat Google niet volledig overtuigd is van de kwaliteit van de website.

Bron: Search Engine Journal

Hoe gaat Google om met openbare reviews? Lees de vijf stappen

Onlangs deelde Google hoe beledigende en valse recensies worden verwijderd die zijn achtergelaten voor bedrijven op Google Maps.

Deze uitleg is gepubliceerd om inzicht te bieden in hoe Google omgaat met beoordelingen. Er zijn vijf stappen die nodig zijn om ervoor te zorgen dat de Google Maps-recensies authentiek en nuttig zijn.

 1. Elke website moet een duidelijk beleid hebben waarop helder is wat wel en niet acceptabel is qua taal en uitspraken.
 2. Het inhoudsbeleid is geïntegreerd in het algoritme van Google.
 3. Reviews worden onmiddellijk gemodereerd door Google. Dit betekent dat alle beoordelingen worden doorgestuurd naar het moderatiesysteem zodra een recensie is geplaatst.
 4. Google moedigt bedrijven aan meteen melding te maken van ‘neprecensies’. Deze aanpakt wordt ook wel report-a-post genoemd.
 5. Google is proactief en anticipeert op neppe beoordelingen. Er wordt gezorgd voor een verhoogde monitoring van reviews. Alleen de authentieke en nuttige beoordelingen worden hierdoor gepubliceerd.

Bron: Search Engine Journal

Waarom u Google Discover niet moet onderschatten

Kent u Google Discover? Dit is een feed van nieuwsberichten die op uw smartphone (zowel Android als Apple) verschijnen en waarvan Google ‘denkt’ dat het interessant voor u is. Toch is het belangrijk om aandacht te besteden aan deze applicatie.

De artikelen worden getoond op basis van webactiviteit en is overigens niet beperkt tot de allernieuwste artikels. Het varieert van recepten en verhalen tot aan allerlei diverse interesses.

Het doel van Discover is om nog sneller in te spelen op de behoeften van de gebruiker door ze te bereiken en te beïnvloeden nog vóórdat er online ergens naar wordt gezocht.

Google gaf recent aan dat het niet mogelijk is om content te optimaliseren voor Google Discover. Het gaat hier niet om waar de gebruiker naar zoekt, maar wat Google DENKT dat de gebruiker wil weten.

Er zijn bepaalde factoren die belangrijk zijn om rekening mee te houden:

1. Verzorg uw content

Dit gaat om de kwaliteit van uw content.

2. Zorg voor visuals van hoge kwaliteit

Bij Google Discover is het nog extra belangrijk dat een relevante visual van hoge kwaliteit meer kliks ontvangt dan een stockfoto.

3. Maak uw website mobielvriendelijk

Google Discover is alleen beschikbaar in de Google app (dus op de smartphone). Als uw website niet mobielvriendelijk is, zal Google artikelen niet in Discover laten verschijnen.

Bron: Frankwatching

Heeft vetgedrukte (bold) tekst invloed op SEO?

Onlangs maakte John Mueller van Google bekend dat vetgedrukte tekst in uw content de SEO-resultaten kan verbeteren. Google kan hierdoor de inhoud beter begrijpen. Dit is op 12 november 2021 bekendgemaakt.
Om te begrijpen waar de inhoud precies over gaat, kijkt Google naar diverse zaken om erachter te komen wat er precies wordt benadrukt.

Maak bijvoorbeeld uw koppen vetgedrukt. Tot op zekere hoogte kan het vetgedrukt maken van tekst extra waarde toevoegen, omdat het wellicht duidelijker weergeeft waar het onderwerp over gaat.

Om dit te testen zijn er 489 blogpagina’s geselecteerd. Er zijn <strong> elementen gebruikt om de zoekwoorden/topical tags op de pagina vet te maken en te markeren. De test is 28 dagen uitgevoerd. Uiteindelijk was er een toename van 1.5% in klikken.

Bron: Semrush

Schrijf een commentaar