Een SEO audit van uw website?

Vraag een persoonlijke SEO audit van uw website en SEO coaching sessie aan. We bekijken samen uw technische fitheid, uw rankings en domein autoriteit. Geheel vrijblijvend als leuke kennismaking!

Uw hapklare digital marketing recap van de week

In de wereld van digitale marketing gebeurt wekelijks van alles. Doordat de online markt alleen maar groeit, komen er steeds weer nieuwe updates en aanpassingen in de marketing. Uiteraard is het belangrijk om deze updates goed op te volgen zodat u uw marketingstrategie hierop kan aanpassen en de beste resultaten kan bereiken.

Ik hoor u al denken: “Ain’t nobody got time for that!” Daarom som ik hier graag, in hapklare vorm, voor u op waarvan u op de hoogte moet zijn. De max!

Recap van de recap

Heeft u écht heel weinig tijd, beperk u dan tot volgende samenvatting:

  1. Machine learning: een opportuniteit voor uw bedrijf en uw marketingstrategie. Enkele voorbeelden van bedrijven die machine learning toepassen voor hun marketingstrategie.
  2. UX & UI: Neem vooraf in acht, denk aan uw medemens en vindt uw perfecte balans.
  3. Instagram reels: Nieuwe features, nieuwe opportuniteiten.

Machine learning helpt u bij een betere digitale marketing strategie

In een wereld in volle verandering komen telkens nieuwe opportuniteiten voor uw bedrijf. Technologische updates kunnen ingezet worden om te experimenteren met nieuwe campagnes,  pijnpunten op te lossen van uw klanten of gewoon simpelweg de aanpak van uw marketingstrategie te herzien. Artificiële intelligentie blijft ons steeds verbluffen met de mogelijkheden.

Verschillende (grote) bedrijven gebruiken vandaag al een tak van AI, namelijk machine learning, en passen dit toe in hun marketingstrategie op vlakken van data, segmentatie, chatbots, content en zoveel meer. Om even een aantal inzichten te geven over hoe machine learning een fantastische opportuniteit is, lijsten we even een aantal bedrijven op die dit succesvol hebben ingezet in hun strategie of zichzelf hebben gericht op machine learning voor nuttige doeleinden die op het einde van het verhaal werkelijk de mensheid en technologische vooruit helpt.

Starbucks

De gigant in de koffie-industrie is aanwezig op elk continent en verzamelt dan ook een flink pak data voor hun marketingstrategie. Dankzij hun vele vestigingen, mobile app en loyalty card hebben zij de mogelijkheid om na te gaan welke “frappucino”, “venti” of andere producten verkrijgbaar door Starbucks u aankoopt, op welk tijdstip en op welke locatie u dit heeft aangekocht. Dankzij deze consumer data kunnen ze beroep doen op machine learning om een voorspellende analyse te doen. In combinatie met gegevens zoals promoties, weer of andere zaken, zorgt machine learning ervoor dat de consument zeer gerichte advertenties kan verkrijgen, die uiterest persoonlijk zijn voor de consument. De app kan dan ook andere producten in de kijker zetten, gebaseerd op de voorkeuren van de consument. Dankzij deze toepassing verdwijnt het giswerk uit de marketingstrategie en voelt de consument zich belangrijk omdat zijn voorkeuren onthouden werden.

Autodesk

Het technologiebedrijf vond dat ze nood hadden aan een meer geavanceerde chatbot. Dit omdat ze merkten dat hun gebruikers vaak gefrustreerd waren aan de limitaties dat een chatbot met zich meebrengt. Om hier een oplossing rond te zoeken, deed het bedrijf ook beroep op machine learning & AI. Dankzij deze toegepaste tecniek, had het bedrijf de mogelijkheid om meer in dialoog te gaan met hun klant, omdat het gebaseerd is op keywords die vaak werden gebruikt in zoekmachines. Doordat de chatbot gemakkelijker in dialoog kan gaan, connecteerd hij ook beter met de klant en is de mogelijkheid tot conversie een pak hoger dan vooraf. Dankzij de implementatie van hun vernieuwde chatbot, zag autodesk een stijging van maar liefst 109%.

Geloof ons, het verhaal van machine learning is nog maar aan het eerste hoofdstuk. In de nabije toekomst zien we de marketing veranderen en zal AI hand in hand gaan met digitale marketing en andere sectoren. Indien u een nieuwe opportuniteit ziet voor uw marketingstrategie, kunnen wij u zeker verder helpen en geven u graag gericht advies.

SRC: Search Engine Journal


Ga naar onze downloadsectie en download gratis onze white papers, rapporten & tools over digitale marketing


De 5 pijlers van UX & UI

Hoe ervaren mijn klanten uw website? Misschien is uw website wel toe aan een nieuwe en frisse aanpak? Is uw website een doolhof of leidt het juist wel naar de gewenste actie? Een aantal vragen die u doorgaans stelt bij het bouwen of optimaliseren van uw website. De gebruikerservaring van uw website zou doorgaans een eerste gedachte moeten zijn indien u van plan bent om een nieuwe website te bouwen of te gaan optimaliseren. Daarom geven wij graag even de 5 pijlers mee van UX & UI, maar wat is het verschil tussen beide? En waarom is het belangrijk om een succesvolle en goed converterende website te bouwen?

Eerst en vooral is de user experience (UX) een eerste kernpunt waar u stil moet bij staan. De algemene ervaring van uw website moet prettig zijn, anders zult u amper engagement hebben op uw website en dus ook weinig conversies. Snelheid speelt hier een grote rol. Niet alleen die van uw website zelf, maar ook de snelheid waarmee uw gebruikers de gewenste content vinden. Indien de content meer dan 3 klikken verwijderd is, dan is dit een teken van een slechte user experience, omdat ze niet snel genoeg vinden waar ze naar op zoek zijn. Natuurlijk is de term UX iets heel omslachtig. Er zijn namelijk veel meer factoren die bepalen of de user experience goed of slecht is. Indien u echt uw UX wilt optimaliseren, doe dan onderzoek naar hoe uw gebruikers werkelijk uw website in gebruik nemen en optimaliseer aan de hand van uw bevindingen.

User interface (UI) daarentegen is hoe uw website eruit ziet en hoe gemakkelijk uw bezoekers kunnen navigeren. Uw menu structuur speelt hierin een grote rol, alsook het ontwerp van uw website, hoe deze opgebouwd is en wat voor design er is geïmplementeerd. Er is natuurlijk een overlapping tussen UX & UI, maar wanneer alles een mooie samenhang heeft en toegangkelijk is, dan is dit een eerste stap naar een goed converterende website. Om u toch aan het denken te zetten en uw analyse te kunnen uitvoeren, krijgt u van ons de 5 pijlers van UX & UI voor uw neus.

  • Consistentie: gebruik uw brand guide bij de opbouw van uw website en zorg dat alle teksten in dezelfde tone of voice zijn geschreven.
  • Weinig clicks: zorg ervoor dat alle content bereikbaar is in 3 clicks of minder aan de hand van een duidelijke menu structuur en interne linking
  • Minimalistisch design: zorg voor een nette en overzichtelijke structuur met duidelijke call to actions en een verfijnd design
  • Mobile first: optimaliseer uw website vanuit de mobiele gebruiker en zorg dat hij mobile-friendly is
  • Toegankelijkheid: maak uw website toegankelijk voor iedereen door items toe te voegen of aan te passen zoals alt tags, kleurcontrast en audio bestanden.

Ziezo, alweer iets bijgeleerd. Als key takeaway geven we mee dat u best op voorhand uw design en gebruikservaring in acht neemt, en zoekt u een goede balans tussen wat prachtig is en wat praktisch is. Heeft u nood aan een nieuwe website? Wij helpen u graag verder bij de opbouw, optimalisatie of promotie.

SRC: Frankwatching

Instagram Reels – Nieuwe Features

Nieuwe functionaliteiten voor één van de meest populaire sociale media applicaties op het moment. In onze vorige weekly recaps hadden we het populaire format “reels” al besproken en waarom ze zeker een opportuniteit zijn voor uw bedrijf. Meta pakt uit met nieuwigheden voor het format, waarbij nieuwe manieren worden gepresenteerd om te interageren met uw doelpubliek en uw creativiteit en expressiviteit meer mogelijkheden te geven.

Als toevoeging aan het format, kunnen gebruikers nu ook direct bepaalde geluiden importeren in hun reel die zijn opgeslagen op hun filmrol zoals een geluid van een andere video of een geluidsbestand. Een tweede toevoeging is dat de duurtijd van een reel werd verlengd tot 90 seconden, wat vroeger 15 seconden was, een stijging van 600% weliswaar.

Een derde toevoeging is de mogelijkheid tot de interactieve stickers zoals in het instagram-story format, wat ook voor mogelijke interactiviteit kan zorgen voor uw doelpubliek. Indien u gebruik maakt van uw eigen unieke en al dan niet branded reels, kunt u nu ook gebruik maken van templates om zo snel uw eigen stijl gemakkelijk voort te zetten.

SRC: Search Engine Journal

Ook interessant om te lezen

Author

Creatieve duizendpoot en SEO-manager met een passie voor SEO-copywriting en content marketing.

Schrijf een commentaar