Uw hapklare SEO recap van de week

Google, Bing, Yahoo, Yandex en Baidu passen wekelijks hun algoritme aan! Iedere week rollen er nieuwe updates de deur uit waardoor uw SEO efforts ofwel meer of net minder impact genereren. Ook publiceren tal van SEO-blogs wekelijks interessante artikels die uw SEO strategie en aanpak kunnen verrijken.

Ik hoor u al denken: “Ain’t nobody got time for that!” Daarom som ik hier graag, in hapklare vorm, voor u op waarvan u op de hoogte moet zijn. Als dat niet handig is!

Recap van de recap

Heeft u écht heel weinig tijd, beperk u dan tot volgende samenvatting:

  • Google introduceert trust badges: interessant voor lokale handelaars, maar is het de kost waard? Wij duiken er verder in.
  • Facebook schrapt 20% regel: Halleluja! Dit biedt mooie kansen voor advertenties.
  • Tekenen dat uw webcopy een update nodig heeft: handig om even door te nemen want wij merken wel degelijk verschil na het updaten van online copy.

Google introduceert badges voor extra betrouwbaarheid

Net zoals vorige week heeft ook deze week Google een manier gevonden om de lokale handelaars te ondersteunen. Dit door middel van de Local Trust Pack. Het is een nieuwe vorm van snippet dat zal verschijnen bovenaan de zoekresultaten waarbij de betrouwbare handelaars worden vertoond met een extra badge.

Maar is het wel degelijk een ondersteuning voor de lokale handelaar of zit er meer achter? Tuurlijk zit er meer achter! Voorlopig zijn de badges enkel nog te zien in de ads, waardoor Google natuurlijk hoopt op een hogere click through rate en meer inkomsten.

Wilt u de badge ook toevoegen aan uw Google My Business? Dan mag u hiervoor $50 dollar betalen per maand. Of het het waard is? Dat weten we nog niet. Voorlopig is de extra feature enkel nog beschikbaar in Amerika, dus dat geeft ons de kans om erin te duiken en u het juiste antwoord te bieden tegen dat het in Europa ook beschikbaar is.

Bron: Search Engine Land

Facebook schrapt 20% regel

Na jaren prutsen om net genoeg tekst in een visual te krijgen voor een Facebookcampagne, heeft de social mediagigant eindelijk de regel afgeschaft! Wat hield de regel in? Een visual voor een Facebookadvertentie mocht nooit meer dan 20% tekst bevatten.

De regel is oorspronkelijk ontstaan om de newsfeed niet te druk te laten worden. Maar deze is nu dus de deur uit gegooid. Net zoals de Text Overlay Tool. Facebook laat zijn adverteerders meer ruimte om creatief te zijn, alhoewel ze wel aangeven dat 20% tekst in een visual het beste werkt.

Hulp nodig bij uw Facebookcampagnes? Geef ons gerust een belletje.

Bron: Search Engine Journal

Tekenen dat uw website copy een update nodig heeft

Nu we zowel onze eigen content als content voor klanten aan het updaten zijn en daar veel nieuw verkeer uit krijgen, vond ik het artikel van Search Engine Journal hier een mooie aanvulling op. Ze geven 6 tekenen waardoor u weet dat uw webcopy een update nodig heeft. Ik overloop ze even:

  • De keyword trends zijn veranderd: de keywords die worden gebruikt evolueren continu. En wie weet zijn de keywords die u oorspronkelijk in uw website copy heeft gebruikt nu niet meer degene met het meeste zoekvolume. Misschien wordt het tijd voor een nieuwe keywordanalyse?
  • De problemen van de klant zijn veranderd: via A.I.D.A.-copywriting proberen we altijd in te spelen op de problemen of struggles van de klant om met uw service of product de oplossing te vinden. Wanneer deze problemen zijn veranderd, moet u dus ook uw copy aanpassen.
  • Uw producten of services zijn geëvolueerd: dit is een logische stap in vele bedrijven die aan het groeien zijn, maar denkt u er ook bij na om uw website te veranderen? Vele bedrijven niet… maar zo loopt u wel potentiële inkomsten mis!
  • Uw concurrenten doen het beter: merkt u dat uw content begint weg te zakken? Dat uw website niet meer zo hoog rankt? Dan kan dat wel eens een teken zijn dat u concurrenten net even dat stapje extra zetten om u voorbij te steken. Het kan dus nooit kwaad om hen in te gaten te houden en op veranderingen in te spelen.
  • Uw merkidentiteit komt niet meer terug in uw website: ieder merk veranderd doorheen de jaren. Bij geen enkel bedrijf zal de missie en visie voor altijd hetzelfde blijven. Maar wanneer u iets veranderd in de core van uw business, zou dit ook te zien moeten zijn op uw website.
  • De originele content was geschreven met een klein budget: iedereen moet klein beginnen natuurlijk. Wie weet heeft u zelf de copy geschreven of heeft u iemand goedkoop ingehuurd. Dan is het nu tijd om een professionele copywriter naar uw teksten te laten kijken en ze te laten herschrijven!

Waar wij ook heel erg op letten is de publicatiedatum van een tekst. Dit geldt natuurlijk vooral voor blogteksten. Maar hieraan ziet u al snel of de tekst verouderd is en een update kan gebruiken. U zal zien dat dit wonderen doet voor het verkeer naar uw website!

Bron: Search Engine Journal

Zelf een copy schrijven? Bekijk dan zeker eens deze handige tips.

Google for Jobs komt naar België

Eindelijk! Na alle geruchten zal de nieuwe functie van Google, Google for Jobs, binnenkort ook eindelijk beschikbaar zijn in België.

De nieuwe functie van Google zal jobs vertonen in de zoekresultaten en je direct doorsturen naar de vacature. Google werkt hiermee samen met organisaties als de VDAB, Jobat en Randstad. Er zijn verschillende filters mogelijk waarbij u kan zoeken op basis van de locatie, de sector en of het gaat om een full-time of part-time job.

Wij zijn alvast erg benieuwd hoe deze extra feature zich zal ontwikkelen de komende tijd en duiken hier wat dieper in zodat we u er meer informatie over kunnen geven!

Bron: Het nieuwsblad

Heeft u nog vragen? Ik zou zeggen slide in m’n dm’s, maar een mailtje zal wat beter zijn. Geen vragen? Dan hoort u mij volgende week weer met meer SEO nieuws!

Author

Creatieve duizendpoot en SEO-manager met een passie voor SEO-copywriting en content marketing.

Schrijf een commentaar