Buy online, pickup in store

In één van onze weekly SEO-updates kon u al lezen dat Google de lokale handelaar wat wou helpen in deze coronatijden. Dit door een nieuwe update van hun BOPIS-functie in Google Shopping. We vonden het toch een belangrijke update voor onze e-commerce / retail spelers en geven u dus graag een extra woordje uitleg.

De consument in coronatijden

Volgens Adobe’s Digital Economy index data groeide “buy online, pickup in store” (BOPIS) in augustus met meer dan 250% tegenover het jaar ervoor. 30% van de online kopers geeft de voorkeur aan BOPIS/curbside pick-up (contactloos ophalen) in plaats van een levering aan huis.

De grootste reden voor dit gedrag is dat consumenten vaker online kopen om mogelijke blootstelling aan het Covid-19 virus te voorkomen. Langs de andere kant zijn consumenten ook op zoek naar de voordelen van lokaal kopen, zoals de mogelijkheid om het product dezelfde dag mee naar huis te nemen.

Om in te spelen op de veranderde behoefte van de consument introduceerde Google de nieuwe BOPIS-update.

Wat is de BOPIS-update?

Dankzij de BOPIS-update is het makkelijker om te zien wat er in de winkels bij u in de buurt te vinden is voordat u persoonlijk gaat kijken. U kunt de openings- en sluitingstijden van elk bedrijf bekijken, evenals hoe ver elke winkel bij u vandaan is met een kaartweergave. U krijgt ook een voorbeeld te zien van de items die ze verkopen die overeenkomen met wat u zocht, met een carrousel waar u doorheen kunt scrollen om afbeeldingen en prijzen van de beschikbare producten te zien.

Als gebruikers een zoekopdracht uitvoeren (bijvoorbeeld: mountainbike), zien ze eerst de traditionele zoekresultaten. Als ze daarna op het shopping tabblad klikken, krijgen ze de filter ‘nearby’ te zien dat alleen locaties van winkels met winkelvoorraad weergeeft.

Kopers hoeven ‘nearby’ of ‘bij mij in de buurt’ niet toe te voegen aan de zoekopdracht om deze filter te activeren. Google zal de filter alleen weergeven als hij zeker weet dat de winkel een voorraad heeft (op basis van de product feeds van de winkel).

Zodra de filter is geselecteerd, zien gebruikers een nieuwe gebruikersinterface die Google ‘local stores card’ noemt. De local stores card bevat een kaart bovenaan de pagina en toont lokale handelaars met realtime productvoorraad. De informatie over de lokale winkel op de kaart geeft aan of er sprake is van afhalen of curbside pickup aangegeven in Google My Business.

Hoe kan u deze update toepassen?

Hoe kan u als lokaal bedrijf uw kopers helpen uw openingsuren, locaties, producten en afhaalopties op Google vinden?

Op deze manieren zorgt u dat de juiste informatie beschikbaar is in Google, zodat de zoekmachine deze ook kan tonen aan uw doelgroep.

Als u de functie ‘vandaag ophalen’ wilt gebruiken, moet u de local inventory ads implementeren. Sommige adverteerders die ‘vandaag ophalen’ al geïmplementeerd hebben, krijgen de mogelijkheid om ‘curbside pickup’ in te stellen. Dit is momenteel nog een bètafunctie en plaatst een indicator boven aan uw advertenties, zodat kopers weten dat ze kunnen profiteren van contactloos ophalen. Om deze functie zelf ook uit te testen, contacteert u uw Google vertegenwoordiger.

Bronnen met meer info over BOPIS en het implementeren ervan:

Heeft u nog vragen? Stuur ons gerust een mailtje.

Author

Digital consultant gespecialiseerd in SEA

Schrijf een commentaar