Niet alleen in België zijn er veel mensen hun job kwijtgeraakt door de corona pandemie, maar ook in de rest van de wereld staan er enorm veel mensen op straat. Google wil hier iets aan doen en lanceerde nieuwe digitale cursussen die u kan volgen om u om te scholen. Het zijn cursussen die u volledig thuis kan doen, tegen een klein prijsje, maar die ook gefocust zijn op digitale jobs die u van thuis kan uitvoeren!

Google Career Certificates

Google biedt al een tijdje de Digitale Garage aan waarin u alles kan leren over digitale marketing, van SEO tot advertenties en meer. Nu komen daar dus vier extra cursussen bij waar u een certificaat voor kan behalen onder Grow with Google.

De vier certificaten die u kan behalen zijn in IT Support, Project Management, Data Analytics en UX Design. Dit zijn enkele core jobs in de digitale wereld waar toch een degelijk loon mee te verdienen valt. Het lijkt ons dus niet alleen handig om u om te scholen wanneer u werkloos bent, maar ook om bij te leren op de werkvloer en eindelijk die positie te kunnen grijpen waar u al een tijdje naartoe wou werken.

De cursussen zijn gemaakt in samenwerking met de beste universiteiten in de wereld. Door middel van de cursussen behaalt u een diploma, waar u normaal 4 jaar over zou doen, in slechts 6 maanden. U heeft er geen andere opleiding of ervaring voor nodig. Uiteraard is dit diploma momenteel enkel geldig in Amerika, maar het is zeker een sterke factor om op uw CV te hebben staan, ook in België!

Daarnaast biedt Google ook 100.000 beurzen aan in Europa waarvan er minstens 50.000 gaan naar mensen uit achtergestelde gemeenschappen in de hoop hen een nieuwe kans te geven in de economie.

Grow with Google

Google biedt niet alleen opleidingen aan in hun grow platform, maar ook allerlei andere cursussen, programma’s en tips voor mensen in het werkveld. Of u nu persoonlijk wilt groeien, met uw bedrijf of als start up een goede start wil maken. We raden u aan er zeker eens een kijkje in te nemen!

En nu een job vinden…

Daar helpt Google u ook graag een handje bij. Meer dan 130 werkgevers van over de hele wereld hebben zich aangesloten bij het nieuwe Google platform en staan open voor nieuwe werknemers. Wanneer u een Career Certificate Course heeft voltooid, kan u uw CV direct delen met werkgevers als Deloitte, Bayer, Walmart en meer.

Het gaat zelfs zo ver dat Google zelf mensen selecteert om aan te nemen en zijn eigen cursussen gebruikt om de huidige medewerkers verder te ondersteunen.

Als laatste heeft Google ook zijn Job Search verbeterd. Zo kan iedereen, met welke opleiding of ervaring dan ook, makkelijker een job vinden. In Amerika kan u nu al filteren op “no degree” of “no experience” en krijgt u alsnog een uitgebreid gamma aan job opportuniteiten bij u in de buurt. Dit komt omdat Google zag dat zoektermen als “great jobs without a degree” met 850% zijn toegenomen tijdens het afgelopen jaar. Deze feature zal binnenkort ook wel bij ons beschikbaar zijn.

Bent u klaar om uw eerste marketeer aan te nemen? Lees hier onze tien tips!

Author

Creatieve duizendpoot en SEO-manager met een passie voor SEO-copywriting en content marketing.

Schrijf een commentaar