Uw hapklare digitale marketing recap van de week

In de wereld van digitale marketing gebeurt wekelijks van alles. Doordat de online markt alleen maar groeit, komen er steeds weer nieuwe updates en aanpassingen in de marketing. Uiteraard is het belangrijk om deze updates goed op te volgen zodat u uw marketingstrategie hierop kan aanpassen en de beste resultaten kan bereiken.

Ik hoor u al denken: “Ain’t nobody got time for that!” Daarom som ik hier graag, in hapklare vorm, voor u op waarvan u op de hoogte moet zijn. Als dat niet handig is!

Recap van de recap

Heeft u écht heel weinig tijd, beperk u dan tot volgende samenvatting:

 • Google verplaatst deadline mobile-first indexeringsproces. De deadline om alle sites over te schakelen naar mobile-first indexering is (wederom) verplaatst naar hoogstwaarschijnlijk juli 2022.
 • Aan welke stappen denkt u bij het schrijven van een tekst? Handig om deze stappen in uw achterhoofd te houden voor het schrijven van een wervelende tekst.
 • Hoe verdient u geld met podcasts? Wist u dat u geld kunt verdienen met uw podcast?Wij sommen een paar belangrijke verdienmodellen op
 • Videotrends voor 2022. Ook met betrekking tot video’s zijn de verwachtingen voor 2022 hoog. Lees hoe u de aandacht trekt en behoudt met een pakkende video op uw social media of website.

Google verplaatst deadline mobile-first indexeringsproces naar juli 2022.

Vanwege het COVID-19 virus besloot Google om de overstap van het indexeren van websites via een desktop – naar de mobiele versie uit te stellen. Hoewel Google in maart 2020 aangaf dat 70% is gemigreerd, maakten zij in mei dit jaar bekend dat de overstap nog niet is voltooid.

Het gehele proces startte vijf jaar geleden en is vooralsnog nog steeds niet afgerond.

Google webmaster analyst John Mueller vertelt dat de deadline nu wordt verplaatst naar juli 2022.

Bron: Search Engine Roundtale

Aan welke stappen denkt u bij het schrijven van een tekst?

Op het moment dat u begint met het schrijven van een tekst, schieten er hoogstwaarschijnlijk talloze vragen door u heen. Wie is de doelgroep? Formeel of informeel? En wat leest nou eigenlijk fijner: korte of lange zinnen? We maken het u makkelijker door een aantal stappen te benoemen. Dit maakt het schrijven eigenlijk al een stuk eenvoudiger!

 • Gebruik korte zinnen. Het lezen van lange zinnen is bewust, al dan niet onbewust, best vermoeiend. Maak de zinnen daarom zo kort mogelijk. Staan er 20-25 woorden in één zin? Zorg dan voor interpunctie. Met andere woorden: check of er ergens een komma of vraagteken tussen kan. Dat leest over het algemeen veel fijner!
 • Zorg voor samenhang. Het allerbeste is korte zinnen af en toe afwisselen met lange zinnen. Maar zorgen voor samenhang is nóg belangrijker. Wat we hiermee bedoelen? Denk aan het gebruiken van signaal – of verwijswoorden zoals: daarnaast, maar, omdat, hoewel enzovoort.
 • Voorkom een passieve schrijfstijl. Maak zinnen actief door ze een onderwerp te geven en vermijd zoveel mogelijk hulpwoorden. Voorbeeld:

Passief: de man heeft de hond naar buitengelaten

Actief: de man liet de hond naar buiten

Ziet u het verschil?

 • Maak het persoonlijk. Kruip in het jasje van de lezer en maak de tekst persoonlijk. Wat is voor de lezer belangrijk om te weten? Wat is voor hem/haar belangrijk? Doe alsof u de lezer bent, en ga na wat u graag het liefst wil weten.
 • Vermijd moeilijk woorden. Een handige manier om dit te doen is te bedenken wat u aan iemand op een verjaardag of in de kroeg zou zeggen. ‘Kenmerkt zich’ of ‘staat bekend om’?
 • Breng structuur aan. Last but not least: zorg voor een goede structuur. Dat wil zeggen… zorg dat de zinnen logischerwijs met elkaar samenhangen in verschillende alinea’s met heldere tussenkoppen. Structuur heeft invloed op hoe begrijpelijk de tekst is.

Bron: Frankwachting

Hoe verdient u geld met podcasts?

Geld verdienen met uw podcast is zeker mogelijk! Als u het serieus neemt, dus consistente waardevolle afleveringen maakt waar uw luisteraars informatie of inspiratie uithalen, zijn er zeker mogelijkheden. We zullen een paar verdienmodellen benoemen.

Verdienmodel één: bouw aan een trouwe fanbase. Deel kennis, expertise en een unieke boodschap. Dit werkt bijvoorbeeld goed als u een eigen bedrijf heeft en een manier om van een (nieuwe) luisteraar een klant of donateur te maken.

Verdienmodel twee: sponsoren en adverteren. Een markt die ontzettend aan het groeien is!

Er zijn drie verschillende mogelijkheden om advertenties in uw podcast te plaatsen.

Pre-roll: een advertentie voordat uw podcast start.

Mid-roll: halverwege uw podcast

Post-roll: na afloop van uw podcast

Het bereik van uw podcast dient wel groot te zijn, denk maar aan een bereik van minimaal 20.000 beluisteringen per maand.

In het geval van een sponsoring is dat weer niét noodzakelijk. Als uw podcast bijvoorbeeld over katten gaat, maar vanaf dag één wordt gesponsord door een kattenvoermerk, zullen het aantal volgers ongetwijfeld snel groeien.

Verdienmodel drie: crowdfunding. Via een crowdfundingplatform sponsoren mensen een bedrag per maand of per jaar. Vaak lage bedragen (dit maakt de drempel veel lager) om echt specifiek meer over een bepaald onderwerp te horen. Dus denkt u extra waarde te bieden met uw podcast? Trek ze over de drempel!

Verdienmodel vier: gebruik podcasts als een vorm van linkbuilding. Bij de meeste podcasts worden er ook blogs geschreven door de sprekers waarbij ze linken naar relevant materiaal. Hier kan het interessant zijn om ook links te verkrijgen naar uw content. Met een tool als LinkNinja bijvoorbeeld kan u eenvoudig podcasts vinden waar u een link kan verkrijgen.

Bron: Frankwatching

Videotrends voor 2022

Dat video belangrijk wordt in 2022, dat las u ondertussen al in onze SEO trends. Maar komend jaar kunt u veel gave dingen verwachten op videogebied. Wat dacht u van supersnel video-editen en live videoshopping? We benoemen een aantal videotrends voor 2022.

 • Live video (shopping)

Livestreamen werd met de jaren steeds populairder en de verwachting is dat dit alleen maar zal toenemen. In 2022 gaat naar verwachting de interactie een stapje verder. Wat dacht u van shoppen via livestreams. Stel tijdens een livestream vragen over producten en druk op de ‘koop’-knop.

 • Do it yourself-video’s

Zelf doelgerichte video’s zullen steeds meer toenemen. Bedrijven maken steeds meer incompany video’s.

 • 360º-video’s

360-graden content zien we ook steeds meer terugkomen. Dit is een video waarbij de hele omgeving in beeld komt. Dit betekent dat er geen ‘voor’ of ‘achter’ de camera is.

 • Nog meer dansen

Dansen in video’s wordt alsmaar populairder. Ook dit soort video’s zullen in 2022 alleen maar meer toenemen. Denk maar aan Reels, Tiktoks en Stories. Vaak zijn dit korte video’s met muziek, beweging en een hoop entertainment. Sinds afgelopen zomer kan dit ook via YouTube.

Bron: Frankwatching

Schrijf een commentaar