Uw hapklare digitale marketing recap van de week

In de wereld van digitale marketing gebeurt wekelijks van alles. Doordat de online markt alleen maar groeit, komen er steeds weer nieuwe updates en aanpassingen in de marketing. Uiteraard is het belangrijk om deze updates goed op te volgen zodat u uw marketingstrategie hierop kan aanpassen en de beste resultaten kan bereiken.

Ik hoor u al denken: “Ain’t nobody got time for that!” Daarom som ik hier graag, in hapklare vorm, voor u op waarvan u op de hoogte moet zijn. Als dat niet handig is!

Recap van de recap

Heeft u écht heel weinig tijd, beperk u dan tot volgende samenvatting:

 • Google voegt ‘shops sectie’ toe aan zoekresultaten: onlangs is shops gelanceerd op mobiele apparaten. Dit is om meer verkopersopties te bieden.
 • De plannen van Google voor search, shopping en analytics: gebruikers van Google-campagnes zijn tijdens de kick-off weer op de hoogte gebracht. Een paar belangrijke punten kwamen naar voren.
 • Hoe creëer je een goede, lokale SEO-strategie: content speelt een grote rol voor het creëren van een lokale SEO-strategie. Goede content marketing mag daarom niet ontbreken.
 • Laat ankerteksten werken voor SEO: hoe zet je ankerteksten in voor SEO? Maak gebruik van een stappenplan.

Google voegt ‘shops sectie’ toe aan zoekresultaten

Onlangs heeft Google een nieuwe sectie toegevoegd aan de mobiele zoekresultaten met de naam ‘shops’. SEO-analist Khushal Bherwani merkte dit voor het eerst op Twitter en vervolgens werd het ook door Google bevestigd.
Een woordvoerder van Google: ‘’We hebben onlangs Shops gelanceerd, een nieuwe beschikbare module op mobiele apparaten voor geselecteerde US-English winkel gerelateerde zoekopdrachten. Dit is gelanceerd om gebruikers via de zoekfunctie meer verkopersopties te bieden.’’

Bron: Search Engine Roundtable

De plannen van Google voor search, shopping & analytics

Tweemaal per jaar houdt Google een Product Kick-off om gebruikers van Google-campagnes in te lichten. Tijdens deze kick-off komt natuurlijk het een en ander naar voren met betrekking tot search, shopping en analytics, tracking & reporting. Een paar belangrijke punten die naar voren kwamen:

 1. Prestatieplanner voor bieden op basis van doelvertoningspercentages
  Voorspel hoe optimalisaties belangrijke statistieken kunnen veranderen die je marketingdoelen ondersteunen. Creëer hiervoor budgetplannen. Maak een specifieke planning voor campagnes die ‘bieden op basis van doelvertoningspercentages’ gebruiken als biedstrategie.
 2. DDA voor app-conversies in Google Ads
  Zelfs als conversies profiteerden van DDA, kregen alle app-conversies een ‘laatste-klik-behandeling’. Er zijn wel enkele vereisten om in aanmerking te komen voor de beta.
 3. Broad match-verbeteringen
  Broad match zorgt voor hogere conversies en hogere conversiewaardes. Er zijn een aantal verbeteringen op het gebied van voorspelbaarheid, precisie en themamogelijkheden.
 4. Overschakelen naar DDA-pagina in Google Ads
  Wil je je campagneprestaties verbeteren? DDA +5% levert betere conversies met overeenkomstige prijzen voor adverteerders die Slim Bieden gebruiken. Bepaal snel welke conversies op deze nieuwe Google-Ads pagina op de ‘laatste-klik’ en ‘bulk selecteren’ blijven hangen. Verander deze in een klik naar DDA (laatste-klik).
 5. Doel-ROAS-experimenten met 1 klik voor shopping
  Als er gebruik wordt gemaakt van target ROAS voor shopping-campagnes, zien adverteerders gemiddeld 30% verhoging in conversiewaarde. Met de 1-klik doel ROAS (return on ad spend)-experimenten voor shopping geven ze je een tool die ervoor zorgt dat je impact kunt meten én kunt testen tegenover je huidige oplossing.

Bron: Frankwatching

Hoe creëer je een goede, lokale SEO-strategie

Lokale SEO is van oudsher het paradepaardje van directory-optimalisatie, Google-bedrijfsprofielen en lokale lopende advertenties. Hoewel deze methode effectief is om gevonden te worden in de zoekresultaten, is en blijft het slechts het topje van de ijsberg voor een succesvolle SEO-strategie.

Content speelt automatisch een nog grotere rol dan je zou denken. Of het nu gaat om het optimaliseren van specifieke webpagina’s voor lokale termen of zakelijke blogs. Contentmarketing moet deel uitmaken van jouw lokale SEO-strategie.

Bron: Search Engine Journal

Laat ankerteksten werken voor SEO

Ankerteksten helpen bij duidelijkheid voor bezoekers en zoekmachines. Maar hoe zet je ze in voor SEO?

Even vanaf het begin beginnen: wat is een ankertekst? Dit is de tekst waar een link uit bestaat. Wil je dat er wordt geklikt op de link onder de tekst ‘ontdek alles over SEO’? Dan is deze tekst de ankertekst.

Zoekmachines kijken naar ankertesten op je eigen website en op andere websites die naar jou verwijzen.

Maak gebruik van een stappenplan om ankerteksten te gebruiken voor SEO:

 1. Maak ankerteksten duidelijk
 2. Verwijs alleen naar veilige websites
 3. Gebruik ankerteksten met mate
 4. Houd de ankertekst algemeen
 5. Controleer je linkprofiel
 6. Gebruik geen lage kwaliteit links
 7. Gebruik keywords waar mogelijk

Bron: Frankwatching

Schrijf een commentaar