Oude websites met een hoge domeinscore opkopen voor linkbuilding kan, maar dan haalt u uzelf enorm veel werk op de hals. Google kijkt tegenwoordig namelijk op een nieuwe manier naar linkbuilding. De hoeveelheid links of de kwantiteit is niet meer belangrijk. Wat wel belangrijk is, is dat de website van waar de link komt kwalitatief is. Wat houdt dat in?

Er wordt op volgende zaken gelet:

  • Hoe populair deze website is
  • Hoe nieuw de content op de website is
  • Hoe relevant de content is voor uw eigen site

Het lijkt ons zeer sterk dat oude websites die te koop staan, ooit kwalitatief of populair zijn geweest. U moet dus al veel tijd over hebben om op oude websites relevante content te gaan plaatsen zodat uw website hieraan gelinkt kan worden. U zal de opgekochte websites ook moeten blijven onderhouden om te zorgen dat de website populair wordt en up-to-date blijft. Wanneer u hier niet genoeg tijd is steekt, zal de website al snel als minder kwalitatief worden beoordeeld.

Daarnaast gaat het u ook veel geld kosten. Google telt namelijk per site maar één link. Per opgekochte website, kan u één link plaatsen die dan hopelijk meetelt voor uw linkbuilding. Daarnaast straft Google de manipulatie van backlinks ook zeer zwaar af.

Al bij al is het opkopen van oude websites dus niet zo’n slimme en vooral zeer tijdrovende manier om aan linkbuilding te doen. Er bestaan veel betere manieren die u minder geld én minder tijd zullen kosten.

Hulp nodig bij linkbuilding?

Author

Alexander (1982), ondernemer, marketeer, investeerder, hobbykok, vader, partner, spinningcoach & fervent fietser... en in mijn vrije tijd: CEO van Authority

Schrijf een commentaar