Van start gaan met een nieuwe pagina op Facebook is niet evident. Vooral omdat u uw organische doelgroep (de likers zoals we zeggen) van 0 moet opbouwen.

Een pagina met enkele honderden likes straalt meer vertrouwen uit dan een pagina die slechts een paar likes heeft. Daarom is het in het begin belangrijk om uw community uit te bouwen. Eens de basis er is zal de rest er vanzelf bijkomen. Likes kopen via een externe partij is iets wat we ten stelligste af raden.

De snelste manier om het aantal likes op uw pagina in de honderden te krijgen is via een betalende like campagne. Afhankelijk van de advertentie en de gekozen doelgroep kan de kost per like schommelen tussen pakweg 30 cent en €1. Een mooi gemiddelde is 50 cent per like, maar dit hangt dus sterk af van andere factoren (ad relevantie, doelgroep, type onderneming, advertentie concurrentie…) Hoe relevanter uw boodschap en doelgroep, hoe groter de kans dat mensen uw pagina gaan liken & hoe goedkoper de kost per like zal liggen.

Wanneer u liever geen geld uitgeeft aan een like-campagne zijn er natuurlijk nog andere mogelijkheden. De meest voor de hand liggende optie (en ook de optie die Facebook zelf voorstelt bij het maken van een nieuwe pagina) is zelf mensen gaan uitnodigen om uw pagina te liken. Kortgeleden is er een update geweest waardoor u nu uw volledige vriendenlijst tegelijk kan uitnodigen om uw pagina te liken. Deze uitnodiging komt wel namens jouw persoonlijk account. U kunt ook nog altijd selectief enkele mensen aanduiden om een uitnodiging te sturen.

Naast Facebook kan u natuurlijk ook beroep doen op al uw andere communicatiekanalen. Mailing, uw mail handtekening, alle online en offline communicatie die de deur uitgaat, mond aan mond reclame etc…

Meer te weten komen over Social Media? Bekijk dan zeker eens onze blog.

Author

Alexander (1982), ondernemer, marketeer, investeerder, hobbykok, vader, partner, spinningcoach & fervent fietser... en in mijn vrije tijd: CEO van Authority

Schrijf een commentaar