Een SEO audit van uw website?

Vraag een persoonlijke SEO audit van uw website en SEO coaching sessie aan. We bekijken samen uw technische fitheid, uw rankings en domein autoriteit. Geheel vrijblijvend als leuke kennismaking!

Uw hapklare digitale marketing recap van de week

In de wereld van digitale marketing gebeurt wekelijks van alles. Doordat de online markt alleen maar groeit, komen er steeds weer nieuwe updates en aanpassingen in de marketing. Uiteraard is het belangrijk om deze updates goed op te volgen zodat u uw marketingstrategie hierop kan aanpassen en de beste resultaten kan bereiken.

Ik hoor u al denken: “Ain’t nobody got time for that!” Daarom som ik hier graag, in hapklare vorm, voor u op waarvan u op de hoogte moet zijn. Als dat niet handig is!

Recap van de recap

Heeft u écht heel weinig tijd, beperk u dan tot volgende samenvatting:

 • Hoe maakt u een effectieve SEO-strategie? Tijd om uw website naar een hoger niveau te tillen? Stel uzelf enkele vragen.
 • Wilt u meer uit uw webshop halen? Tips voor een goede Shopify-strategie.
 • Hoe schrijft u sprankelende content over een saai onderwerp? Tips hoe u pakkende en toegankelijke content schrijft

Hoe maakt u een effectieve SEO-strategie?

Uw zakelijke doelen zitten inmiddels in uw hoofd. U heeft alleen nog de taak om een goede SEO-strategie op te stellen. Stel uzelf de volgende vragen:

 1. Waar staat u nu?
 2. Waar wilt u heen?
 3. Hoe gaat u daar komen?

Elke vraag heeft invloed op uw strategie.

Om uw website naar een hoger niveau te tillen is het van belang te starten met een strategieontwikkeling. In de basis start u met het benchmarken van de prestaties voor:

 • Organische zichtbaarheid
 • Zoekwoordenonderzoek
 • Het uit elkaar houden van merkgebonden versus niet-merkgebonden traffic

Uw eigen prestaties onder de loep nemen is een ding, maar slimme marketeers analyseren ook de prestaties en strategieën van de concurrenten om te bepalen waar de website precies staat.

Een ander belangrijk onderdeel van het opzetten van een strategie is het in kaart brengen van long tail en short tail zoekwoorden. Met een zoekwoordenonderzoek achterhaalt u wat uw websitebezoeker precies wilt lezen.

Short tail woorden zijn vaak algemeen en bestaan uit één a twee woorden en long tail zijn iets specifieker en bestaan uit drie of soms meer woorden.

Bron: Semrush

Graag uw zoekwoordenonderzoek uit handen geven aan experts? Neem gerust contact met ons op!

Wilt u meer uit uw webshop halen? Tips voor uw Shopify-strategie

Online shoppen is in deze moderne tijd heel normaal geworden. Vooral tijdens de corona-lockdowns is het doen van online aankopen alleen maar toegenomen. Beheerd u momenteel een online webshop of heeft u interesse in het opzetten ervan? Dan delen we graag een paar tips voor een webshopstrategie.

 1. Kies voor een omnichannel
  Men doet de online aankopen in de meeste gevallen niet via één kanaal, maar juist via meerdere. Zorg dat u zichtbaar bent op meerdere plekken en platformen zoals Facebook, Instagram of andere kanalen.
 2. Zorg voor een goede customer support
  De tevredenheid van uw klanten zijn van essentieel belang voor het goed draaien van uw webshop. Zorg er daarom voor dat u er bent voor uw klanten, hetzij via de persoonlijke weg (neem iemand aan voor de customer care) of via een chatbot.
 3. Blijf competitief
  Tevreden met uw cijfers? Heel goed! Maar het is wel van belang om uw sales-strategie te blijven verbeteren en te optimaliseren. Via Shopify heeft u de mogelijkheid om onbeperkte SKU’s (stock keeping units) toe te voegen. Op het moment dat een product uitverkocht is, krijgen uw klanten hier geen melding van zodra de nieuwe stock al onderweg is.
 4. Gebruik applications
  Bent u veel onderweg? Shopify biedt handvatten om uw webshop uit te breiden via diverse marketingtools zoals chatbots, pop-up’s enzovoort. Zo kunt u ook uw webshop via uw mobiel beheren.
 5. Blijf analyseren
  Maak bijvoorbeeld gebruik van Google Analytics of Google Data Studio om uw traffic te beheren. Wanneer u de statistieken analyseert kunt u uw Shopify e-commerce growth rate optimaliseren en verhogen.

Bron: Frankwatching

Tips voor het schrijven van sprankelende content over een saai onderwerp

Van het nieuwe pensioenstelsel tot het eigenrisicodragerschap. Niet de meest sexy onderwerpen om over te schrijven. We delen een paar tips hoe u hier pakkende én toegankelijke content over maakt.

 1. Ingewikkelde begrippen komen later wel
  Begin uw content nooit met een lastige term ook al voelt het verstandig dat wel te doen. Trigger eerst de lezer door te laten lezen en daarna volgen alle complexe begrippen later.
 2. Gebruik emotie in uw tekst
  Door emotie te gebruiken wordt er meer verbinding gelegd met de lezer. ‘’Wat zou u doen als u 10% van uw pensioen mag opnemen?’’ Citeer iemand in uw tekst die daar antwoord opgeeft. Dat is al meteen leuker en aantrekkelijker om te lezen dan dat u meteen over het pensioenstelsel begint.
 3. Maak het persoonlijk
  Wat betekent het nu eigenlijk dat het pensioenstelsel verandert? Schrijf dát op en laat alle content over feiten en cijfers even achterwege
 4. Houd een bekende of familielid in gedachten
  Bij het schrijven van content is het belangrijk om de doelgroep in gedachten te houden. Vraag iemand in uw omgeving – die in de doelgroep valt – meer over het onderwerp zodat u er makkelijker over kan schrijven
 5. Verwijs naar een andere website
  Indien het is toegestaan kan u altijd verwijzen naar een ander artikel of website met meer (diepere) uitleg.

Bron: Frankwatching

Schrijf een commentaar