Er zijn geen ‘gouden regels’ voor het posten op sociale media.  Consistentie &amprelevantie is de sleutel tot succes hier.

U kunt bijvoorbeeld om de 2 dagen een bericht plaatsen op Facebook. Als de content goed zit, dan zal er zich niemand aan die frequentie van berichten storen. Stel dat u iedere dag een bericht zet dat weinig of geen meerwaarde biedt tegenover de vorige berichten, dan zal dit storend overkomen en is de kans groot dat deze mensen u na een tijdje gaan ontvolgen. Consistent blijven is ook belangrijk.

Probeer een vast ritme van posten te hanteren. Denk ook na of dit aanhoudbaar is op lange termijn. Kunt u met uw huidige resources een ritme aan van bijvoorbeeld 2 Facebook posts & 3 instagram posts per week? Is er genoeg beeldmateriaal? Is er ruimte genoeg bij de copywriters?

Denk ook aan de levensduur van berichten op de verschillende soorten sociale media. Een post op Pinterest heeft bijvoorbeeld een veel langere levensduur dan een bericht op Twitter.

De ideale frequentie van berichten vinden is een trial & error proces. Zoek wat voor u eigen het best werkt en bouw zo uw social media strategie verder uit. Het is beter om met een minimum te beginnen, dan direct all-in te gaan en na een maand al door uw content heen te zitten.

Meer te weten komen over Social Media advertising? Neem dan zeker eens een kijkje op onze blog.

Author

Alexander (1982), ondernemer, marketeer, investeerder, hobbykok, vader, partner, spinningcoach & fervent fietser... en in mijn vrije tijd: CEO van Authority

Schrijf een commentaar