Uw hapklare digitale marketing recap van de week

In de wereld van digitale marketing gebeurt wekelijks van alles. Doordat de online markt alleen maar groeit, komen er steeds weer nieuwe updates en aanpassingen in de marketing. Uiteraard is het belangrijk om deze updates goed op te volgen zodat u uw marketingstrategie hierop kan aanpassen en de beste resultaten kan bereiken.

Ik hoor u al denken: “Ain’t nobody got time for that!” Daarom som ik hier graag, in hapklare vorm, voor u op waarvan u op de hoogte moet zijn. Als dat niet handig is!

Recap van de recap

Heeft u écht heel weinig tijd, beperk u dan tot volgende samenvatting:

  • Wat is Discord en hoe zet u het marketingtechnisch in? Deze community applicatie is voor verschillende doeleinden in te zetten. Maar waarvoor?
  • LinkedIn Conversation Ads verdwenen, wat nu? Hoe kan u voordelig voortborduren op uw LinkedIn-strategie?
  • Google: geen verbod op snippets: John Mueller spreekt zich uit over de speculaties rondom het verdwijnen van snippets.
  • Geen SEO-bonus voor het gebruik van zoekwoorden in domeinnaam: advies over het uitkiezen van een domeinnaam die goed werkt op de lange termijn.

Wat is Discord en hoe zet u het marketingtechnisch in?

Bent u al bekend met Discord?

Discord is een community-powered voice-over IP (VoIP) applicatie te gebruiken via iOs, Mac, Android en Windows. Ook wel een chatplatform waar gebruikers via spraak, schermdeling en tekst kunnen communiceren. Dit kan via een openbare of privé Discord-server. Privéservers hebben een unieke uitnodigingslink die binnen zeven dagen verloopt.

De applicatie is erg gericht op community en kan via streams, evenementen en andere samenwerkingsmogelijkheden feedback geven op producten, inzichten geven en creëren van merk-evangelisten.

Of het nou gaat om een productlancering of het meten van klantervaring, Discord biedt veel flexibiliteit binnen een organisatie.

Bron: Search Engine Journal

Ook interessant om lezen…

LinkedIn Conversation Ads verdwenen, wat nu?

In 2020 zijn LinkedIn Conversation Ads geïntroduceerd voor meer persoonlijke één-op-één marketing.

In verband met de privacywetgeving is het sinds januari 2022 niet meer mogelijk te draaien in de EU.
Hoe kan u vanaf nu voordelig voortborduren op uw de LinkedIn Ads-strategie?

Maak gebruik van doelgroep-statistieken

De boodschap voor uw doelgroep moet zo relevant mogelijk zijn. Maak daarom ook gebruik van de doelgroep-statistieken. Op basis van klikgedrag is het mogelijk in te zien welke functies, bedrijven- en bedrijfstakken interesse toonden in uw Conversation Ads.

Test de specificaties van uw advertentie

In plaats van een standaard liggende format te gebruiken, is het ook eens goed te testen met een 1:1 of 4:5 format. Een format die wordt gebruikt voor een Instagram-story is een goed voorbeeld.

Kruip in het jasje van uw doelgroep

Hoe wekt u interesse van uw doelgroep? Kom daar achter door u echt in te leven. Wordt de doelgroep meer getrokken door een whitepaper of een e-book? Is de tone of voice formeel of speels en informeel? In het laatste geval is een e-book met een luchtige insteek van toepassing.

Bron: Frankwatching

Ook interessant om lezen…

Google: geen verbod op snippets

De afgelopen maanden werd er gespeculeerd over een verbod op snippets. Echter kunnen resultaten en functies verdwijnen na een update – kwestie van kwaliteit, maar een verbod op snippets is zeker niet van toepassing.

John Mueller van Google sprak hierover in een video. Naar aanleiding van enkele klachten dat snippets zouden kunnen verdwijnen – of verboden worden – na een update antwoordde hij: ‘’Er zijn verschillende soorten snippets die nog steeds naar boven komen. Technisch gezien is er niets veranderd, maar ze zijn echter nooit gegarandeerd.’’

Bron: Seround Table

Google: geen SEO-bonus voor het gebruik van zoekwoorden in de domeinnaam

John Mueller beantwoordde een vraag op Reddit over de ranking voordelen van het gebruik van zoekwoorden in de domeinnaam. Hij bevestigde dat er géén SEO-bonus van toepassing is op zoekwoorden die in de domeinnaam worden gebruikt.

Volgens Mueller werkt het zelfs averechts. Hij legt uit dat Google het verschil kent tussen een kale URL en een ankertekst en dat Google de zoekwoorden in een kale URL niet zal gebruiken.

Kies een domeinnaam voor de lange termijn

Volgens Mueller is het logischer om een domeinnaam uit te kiezen die een verandering van focus kan verleggen.

Een voorbeeld: Amazon begon ooit als online boekverkoper en stapte over naar de verkoop van bijna alles. De domeinnaam was namelijk niet specifiek voor boeken.

‘’Het advies is om een domeinnaam te kiezen die een verandering in het bedrijfsmodel en trends kan overleven. Kies iets waarmee u kunt groeien of die meer op een merk lijkt en waarmee mensen u direct kunnen vinden’’, aldus Mueller.

Bron: Search Engine Journal

Ook interessant om lezen…

Schrijf een commentaar