Maakt plaats Instagram, Facebook, YouTube en Twitter! Twitch komt eraan. Marketeers gaan steeds vaker op zoek naar nieuwe sociale-mediaplatformen om een breder publiek te bereiken. En Twitch influencer marketing is één van de nieuwe trends.

Omdat Twitch.tv een relatief nieuw platform is, zijn niet veel marketeers op de hoogte van het enorme potentieel ervan. Zoals vaak is het de kunst om uw concurrenten te snel af te zijn, en dat is hier zeker mogelijk! Spring dus mee op de trein en pluk er later de vruchten van!

Wat is Twitch?

Twitch is een live streaming platform dat eigendom is van Amazon. Het grootste deel van de inhoud op het platform bestaat uit videogame live streaming en eSports wedstrijden. Maar een groeiend aantal streamers richten zich tegenwoordig op muziek, DIY, creatieve en lifestyle content. Met gemiddeld 2.5 millioen kijkers op elk gegeven moment is Twitch.tv één van de grootste videoplatformen en vooral dé grootste streamingsite. Dagelijks kijken er gemiddeld 30 miljoen mensen vanuit meer dan 230 landen op de site naar content van hun favoriete content creators en influencers.

En die bezoekers kijken niet enkel, ze kunnen ook live mee chatten en zo in contact komen met de streamer. Juist in deze interactie tussen de content creator en zijn publiek ligt de kracht van het platform. Zo bouwen de streamers een band op met hun publiek. Verder is de tijd die een Twitch-gebruiker gemiddeld vertoeft op de site anderhalf keer zo lang als de gemiddelde Youtube-gebruiker.

Twitch als marketing instrument voor uw bedrijf

Twitch als marketinginstrument

Ken uw publiek

Bijna de helft van alle Twitch-gebruikers is tussen de 18 en 34 jaar oud, en 21% is tussen de 13 en 17 jaar oud. Dit maakt van het platform het ideale middel om Millenials en Generation Z te bereiken. De Verenigde Staten zijn goed voor meer dan een vijfde van het desktopverkeer van het platform (23%) met Duitsland (7%), Zuid-Korea (6%), Rusland (6%) en Frankrijk (4%) die de top vijf op ruime afstand vervolledigen. Neem de tijd om uw doelgroep te onderzoeken en kijk echt naar de content die ze consumeren op Twitch. Naar wie kijken ze? Welke kanalen volgen ze? Waar brengen ze hun tijd door op het platform?

Kies het juiste marketingformat

Op Twitch kun u adverteren aan de hand van de traditionele reclamemethoden zoals banners en in-stream advertising maar als u echt indruk wilt maken, moet u samenwerken met een influencer of een merk. Het vinden van de juiste balans tussen verkoop en entertainment is lastig. Maar als u uw doelgroep goed kent, kun u content maken die aansluit bij hun interesses en toch on-brand blijven.

Kies de juiste influencer

Twitch-kijkers zijn loyaal aan hun favoriete streamers. Uw doel als marketeer is om de juiste influencer te vinden om mee samen te werken, zodat u het publiek dat die influencer heeft opgebouwd kunt aanspreken.

Bij het kiezen van de ideale influencer om mee samen te werken is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. In de eerste plaats is het genre van de content van de influencer belangrijk. Als u keukentoestellen verkoopt is het niet interessant om samen te werken met een influencer die zich voornamelijk bezighoudt met gamen. Dan spreekt u namelijk niet het juiste doelpubliek aan. Daarnaast is het ook belangrijk hoeveel actieve kijkers de influencer heeft. Maar ook praktische zaken zoals de taal van de influencer, hoe vaak deze actief is en de betrokkenheid van zijn kijkers zijn vitale aspecten bij het maken van een keuze.

Stem uw content af op het platform

Er zijn veel redenen waarom uw doelgroep uw merk zou kunnen volgen op een live-streamingplatform zoals Twitch:

  • Om meer te weten te komen over uw producten en diensten
  • Voor entertainment doeleinden
  • Nieuws over uw bedrijf of branche
  • Promoties of kortingen
  • Om in contact te komen met mensen die hun interesses delen
  • Live streaming geeft u al een voordeel omdat live video’s boeiend zijn. In feite kunt u de betrokkenheid die u ontvangt op uw live gestreamde content gebruiken om uw toekomstige content creatie te sturen.

Denk eraan dat de content die het best presteert en het meeste engagement genereert op sociale media en live streamingplatforms amusant, inspirerend of educatief is, een verhaal vertelt of kortingen aanbiedt.


Ga naar onze downloadsectie en download gratis onze white papers, rapporten & tools over digitale marketing


Interactie is de sleutel tot succes

Interactie, interactie en nog eens interactie. Zoals reeds eerder vermeldt, ligt de enorme kracht van Twitch, naast zijn bereik, vooral in de betrokkenheid van de kijkers. En laat betrokkenheid nu net iets zijn waar elke marketeer naar streeft.

Twitch-kijkers kunnen namelijk het chatvenster gebruiken dat gedurende de hele stream geopend is en zo communiceren met hun favoriete streamers. Door deze interactie zijn Twitch streamers in staat om snel een loyale fanbase op te bouwen en datzelfde geld voor merken.

Door uw publiek te betrekken kunt u blijven bouwen aan uw merkbekendheid, meer volgers aantrekken en meer converteren op Twitch dankzij donaties van kijkers, affiliate verkoop en sponsoring.

In een wereld waar interactie steeds belangrijker en marketing steeds persoonlijker wordt, is Twitch misschien wel het antwoord. En omdat er op dit moment maar weinig marketeers op het platform actief zijn, hebt u de kans om met minder budget een grotere impact te hebben. Waar wacht u nog op?

Meer te weten komen over Social Media Advertising? Neem dan zeker eens een kijkje op onze blog!

Author

Schrijf een commentaar