Ja, indien goed uitgevoerd.

Zelfs met de beste content zullen de algoritmes van Google uw website niet gemakkelijk naar de eerste pagina bombarderen zonder kwalitatieve links. In de beginjaren van Google ging het voornamelijk over deze links: hoe meer (kwantiteit) links uw website had, hoe hoger uw website scoorde. De nadruk ligt nu ontegensprekelijk op kwalitatieve content voor de bezoeker.

Wat velen niet weten is dat linkbuilding zowel een intern als extern karakter kan hebben.

Interne linkbuilding, links tussen verschillende pagina’s op uw eigen website, zorgen ervoor dat uw bezoekers makkelijk van de ene pagina naar de andere kunnen klikken, maar zorgen er ook voor dat de crawler van Google makkelijk alle pagina’s bereikt én dat uw domeinautoriteit afstraalt op elke pagina binnen uw website.

Externe linkbuilding, links van andere websites naar uw content, vormen voor Google een bewijs dat uw content kwalitatief is en dus zinvol om aan de gebruiken te tonen.

Er bestaat nog een variant van externe linkbuilding, namelijk links die u zelf naar andere website legt. Dit vormt een signaal voor Google dat u uw gebruikers absoluut wil helpen, zelfs als ze daardoor uw website verlaten. Dit vormt voor Google opnieuw een indicatie van kwaliteit.

Vooral die links van anderen, oftewel backlinks, zijn in eerste fase belangrijk. Het toont namelijk autoriteit in uw veld als anderen naar u linken. Volgens Google wil dat meteen zeggen dat uw content nuttig en hoogst kwalitatief is, daarom kan u er ook nooit genoeg hebben.

Dus ja, linkbuilding is relevant, op voorwaarde dat u links krijgt van relevante websites die bij voorkeur ook kwalitatieve content bevatten.

Hulp nodig bij linkbuilding?

Author

Alexander (1982), ondernemer, marketeer, investeerder, hobbykok, vader, partner, spinningcoach & fervent fietser... en in mijn vrije tijd: CEO van Authority

Schrijf een commentaar