Uw hapklare digitale marketing recap van de week

In de wereld van digitale marketing gebeurt wekelijks van alles. Doordat de online markt alleen maar groeit, komen er steeds weer nieuwe updates en aanpassingen in de marketing. Uiteraard is het belangrijk om deze updates goed op te volgen zodat u uw marketingstrategie hierop kan aanpassen en de beste resultaten kan bereiken.

Ik hoor u al denken: “Ain’t nobody got time for that!” Daarom som ik hier graag, in hapklare vorm, voor u op waarvan u op de hoogte moet zijn. Als dat niet handig is!

Recap van de recap

Heeft u écht heel weinig tijd, beperk u dan tot volgende samenvatting:

 • Google: er is geen speciale search ranking voor een bepaalde webdomein: medium-artikelen scoren niet beter dan LinkedIn-artikelen, aldus John van Google.
 • Jongeren shoppen sneller via Instagram en TikTok, hoe speelt u daarop in? Drie praktische tips als u denkt aan ondernemen via een social mediaplatform.
 • Facebook-rapport onthult meest populaire berichten en pagina’s: wat voor soort berichten worden het meest bekeken?
 • De drie belangrijkste podcast trends van 2022: we delen drie van de belangrijkste trends die momenteel spelen.

Google: er is geen speciale search ranking voor een bepaald webdomein

John Mueller van Google deelde op Twitter: ‘’Het bestaat niet dat platform A boven B staat qua search ranking’’. Hij kreeg de vraag of Medium-artikelen altijd beter scoren dan LinkedIn-artikelen. Volgens John is dat niet zo. Er is geen speciale search ranking voor een bepaalde webdomein of communicatie platform.

John zei eerder dat Google géén voorkeursbehandeling geeft aan WordPress, Shopify of een ander CMS-platform. Echter gaat het in dit geval over een specifiek domein dat hoger scoort dan een andere domeinnaam. Volgens John bestaat dat niet.

‘’Het hangt af waar u naar zoekt en wat Google relE.A.T.acht voor die zoekopdracht.’’, aldus John.

Wij raden zelfs aan om ook artikels te voorzien op andere platformen als LinkedIn of Medium en van daaruit terug te linken naar uw website. Zo zorgt u niet alleen voor meer online expertise (in het kader van E.A.T.), maar ook voor extra backlinks.

Bron: SEroundtable

Ook interessant om lezen…

Jongeren shoppen sneller via Instagram en TikTok, hoe speelt u daarop in?

Producten en andere aankopen worden steeds meer via social commerce gedaan. Een onderzoek laat zien dat de jongere generatie (18 tot 34 jaar) steeds vaker via diverse social mediaplatformen hun producten aanschaffen.

Speelt u met de gedachten om in deze nieuwe vorm van ondernemen te stappen? Wij geven drie praktische tips

 1. Wees (inter)actief met uw doelgroep
  Door snel te reageren op bijvoorbeeld vragen of andere zaken, behoudt u goed contact met de klant. Een goede klantenservice en snelle reacties zijn daarom van belang. Laat uw klant optimaal gebruik maken van uw service en voorkom dat zij afhaken doordat een reactie te lang uitblijft.
 2. Zorg voor ambassadeurs
  Loyale klanten zorgen voor meer omzet en zijn ook de basis van uw bedrijf. Herhaalaankopen worden groter als er verbonden – en betrokkenheid is vanuit de klant. Als dit goed zit, kunnen uw klanten eenvoudig brand ambassador van uw merk worden. Zo zorgen zij ervoor dat ze eenvoudig berichten liken en delen om uiteindelijk weer nieuwe klanten aan te trekken.
 3. Kies het social mediaplatform dat bij u en uw merk past
  Ook dit mag niet onderschat worden. Er zijn de afgelopen jaren veel social mediaplatformen bijgekomen, waaronder Spotify, TikTok en Pinterest. Het is belangrijk om na te gaan – en onderzoek te doen – waar uw doelgroep zich voornamelijk bevindt en welk platform bij uw product past. Pinterest is bijvoorbeeld gericht op het visuele en TikTok op het maken en delen van korte (muziek)video’s.

Bron: Frankwatching

Ook interessant om lezen…

Facebook-rapport onthult meest populaire berichten en pagina’s

Een recent Facebook-rapport onthult wat voort soort content meer dan honderd miljoen views krijgt – en het is niet wat u verwacht.

De Facebook feed posts – inclusief een link – waren goed voor slechts 14,6% van de weergaven. Dit betekent dat het overgrote deel van de views (85,4%) géén link bevatte.

Wanneer Facebook-leden een bericht met een link bekeken, was dit slechts 2,5% afkomstig van vrienden. Dit toont aan dat de link als een vertrouwde bron werd beschouwd.

Eindconclusie: Facebookberichten die NIET naar een site linken worden veel meer bekeken dan berichten inclusief een link.

Bron: Search Engine Journal

Het aantal podcastluisteraars is in twee jaar tijd behoorlijk gestegen. Maar wat zijn de belangrijkste podcast-trends die dit jaar – en erna – de markt zullen bepalen? We delen er drie met u:

 1. Geld verdienen
  Er zijn de afgelopen jaren veel manieren bijgekomen om geld te verdienen met uw podcast. Bijvoorbeeld door middel van donatiemodellen. Ook het koppelen van een online event heeft luisteraars tot betalende klanten getransformeerd. We kunnen daarom wel zeggen dat inkomsten genereren middels een podcast een trend is.
 2. Adverteren
  Inkomsten genereren via een advertentie in een podcast is vorig jaar behoorlijk populair geworden. Waar het bij het zien van reclameblokken tijdens een voetbalwedstrijd of televisieserie nog mogelijk is om weg te zappen, werkt dat bij een podcast net wat anders. Reclame in een podcast hoort er in de meeste gevallen bij om het gratis te houden. Dit betekent dat luisteraars ook blijven luisteren.
 3. Niche podcasts
  Een podcast die over een thema gaat wordt flink aangemoedigd. Een specifiek onderwerp wordt namelijk meestal door een expert ingesproken. Niche podcasts zijn dan niet heel groot, maar wel interessant voor een kleine doelgroep. Er zijn nog maar relatief weinig niches bezet en er wordt daarom daarin een toename in het aantal specifieke onderwerpen verwacht.

Bron: Frankwatching

Schrijf een commentaar