Een SEO audit van uw website?

Vraag een persoonlijke SEO audit van uw website en SEO coaching sessie aan. We bekijken samen uw technische fitheid, uw rankings en domein autoriteit. Geheel vrijblijvend als leuke kennismaking!

Uw hapklare digital marketing recap van de week.

In de wereld van digitale marketing gebeurt wekelijks van alles. Doordat de online markt alleen maar groeit, komen er steeds weer nieuwe updates en aanpassingen in de marketing. Uiteraard is het belangrijk om deze updates goed op te volgen zodat u uw marketingstrategie hierop kan aanpassen en de beste resultaten kan bereiken.

Ik hoor u al denken: “Ain’t nobody got time for that!” Daarom som ik hier graag, in hapklare vorm, voor u op waarvan u op de hoogte moet zijn. De max!

Recap van de recap

Heeft u écht heel weinig tijd, beperk u dan tot volgende samenvatting:

 1. Gebroken interne links  – Pas op! Dit kan een negatieve impact hebben op uw SEO.
 2. Negatieve reacties – Ze helpen bij SEO en Online Reputation Management.
 3. Nieuwe functie: Google’s Priority Hints API – Optimaliseer het laden van bronnen.
 4. 9 nieuwe beleidsregels van het three-strike Ads-systeem – Krijg waarschuwingen van Google als u deze regels overtreedt.

Gebroken interne links, écht frustrerend!

Heeft u al eens een website bezocht waar u op een interessante link klikt maar die werkt niet? U vindt dit hoogstwaarschijnlijk héél irritant? Dus als uw bezoekers dit meemaken op uw website, dan kan dit zorgen voor een negatieve impact op SEO en de traffic.

Wat zijn (gebroken) interne links?

Interne links zijn een essentieel onderdeel van uw SEO want ze helpen bezoekers om door uw website te navigeren. Bovendien is de interne linkstructuur een rankingfactor van Google. Dus hoe meer interne links, hoe beter. Besteed dus voldoende aandacht aan deze links. Let wel op dat ze niet worden gebroken. Een link breekt als die verwijst naar een pagina die niet (meer) bestaat. Hier vindt u de meest voorkomende redenen waarom links breken:

 • De pagina is verwijderd.
 • De pagina is verplaatst en de link is niet bijgewerkt.
 • Er zit een typfout in de URL.
 • De link verwijst naar de verkeerde pagina.

Wat zijn de negatieve gevolgen van gebroken interne links?

Als een bezoeker op deze gebroken link klikt, worden ze geleidt naar een 404-foutpagina. Wat betekent dit? De bezoeker is nu gefrustreerd en zal elders op zoek gaan naar informatie. Geloof ons, die bezoeker zal niet meer terugkeren. Daarnaast helpt u Google met interne links om de structuur van uw website beter te begrijpen. Daarom zorgen gebroken interne links voor een slechte impact op de SEO. Als laatste kunnen gebroken links er ook voor zorgen dat Google uw website minder of niet goed meer crawlt. U verliest dus waardevol verkeer.

Een vergrootglas is niet nodig om uw gebroken interne links te vinden.

Er bestaan verschillende methodes om gebroken links op te sporen. De eerste is de manuele methode. Dit betekent dat u alle interne links zelf moet nakijken op alle pagina’s. Gelukkig zijn er ook makkelijkere opties.

 1. Google Search Console

Zoals met Google Search Console. Dit is een gratis tool om de prestaties van uw website te op te volgen. Wist u dat Google Search Console u elke 404-fouten kan tonen? Hoe? Ga naar ‘Crawl’ en dan kiest u voor ‘Crawl Errors’. Nu zie je alle gebroken interne links.

 1. Screaming frog

Ook met deze tool is het een stuk eenvoudiger. Screaming Frog is een programma dat websites crawlt en gebroken links kan terugvinden. Download dit programma en geef uw URL in. Daarna klikt u op ‘Start’. Het programma zal u nu een lijst genereren van alle interne links. Hoe makkelijk kan het zijn, hé.

 1. Google analytics

Google analytics is een gratis tool om uw websitetraffic te volgen. Maar het kan daarnaast 404-fouten opsporen. Ga naar ‘Acquisitie’ – ‘All traffic’ – ‘Channels’. Als laatste klik je op ‘Organic Search’. Exporteer deze lijst naar Screaming Frog. Zo kan het programma alle pagina’s crawlen en opnieuw een lijst generen van interne links.

Het voordeel van deze manier te gebruiken in plaats van het gewoon te crawlen in Screaming Frog is de mogelijkheid om interne links correctie te prioriteren op basis van pagina’s die fysiek verkeer ontvangen op uw site.

Hoe kunt u dit oplossen?

Nu u de gebroken links hebt gevonden, is het tijd om ze te herstellen.

 1. Leidt de link om: Als de pagina waarnaar de link verwijst is verplaatst. Zorg dan dat de link wordt omgeleid.
 2. Update de link: Hebt u een typfout opgemerkt of verwijst de URL naar de verkeerde pagina? Update dan best uw link.
 3. Verwijder de link: De pagina naarwaar u linkte is verwijderd? Dan is het beter om de link ook te verwijderen.

Bron: Searchenginejournal

Negatieve reacties zijn positief!

Het lijkt heel vreemd dat negatieve reacties kunnen zorgen voor een boost? Toch is het grotendeels waar. Tegenwoordig vertrouwen klanten sterk op reviews om bepaalde beslissingen te maken. Daarom zou u meteen denken dat u negatieve feedback moet vermijden.

Waarom u moet blij zijn met negatieve reviews?

Wist u dat klanten ook afgeschrikt raken door alleen maar positieve reacties? Een 4,7 vertrouwen ze meer dan een 5-sterren beoordeling. Een goeie beoordeling van een bedrijf heeft een combinatie van slechte en goede reviews. Dit zegt veel over de authenticiteit.

Hoe kan het uw SEO & Online Reputation Management helpen?

Zorg dat u uw slechte reacties bijhoudt en beheert met specifieke tools. Zo helpt u uw bedrijf vooruit. Want u kunt zo het vertrouwen, de loyaliteit en het klantenbestand vergroten.

 1. Negatieve reacties = authentieke SEO

Reviews of reacties hebben een grote impact in de SEO beoordeling van Google. Natuurlijk beïnvloeden kwalitatieve en positieve reacties de zichtbaarheid en de SEO. Maar wees ook niet bang van negatieve reacties want deze reviews zorgen voor de balans.

 1. Creeër vertrouwen en loyaliteit

Slechte reacties zijn hét ingrediënt om vertrouwen en loyaliteit te creëren. Uiteindelijk leidt het zelfs tot meer verkopen. Wat u moet doen is een sympathiek antwoord formuleren op de slechte reactie. Zo kunnen toekomstige klanten de context begrijpen. Het zorgt ook dat u toont dat u de noden van de klant begrijpt en er alles aan zal doen om die tegemoet te komen. Toon dus aan uw klanten en toekomstige klanten dat u er voor hun bent.

Die beoordeler kan dan achteraf zijn of haar ster-beoordeling nog aanpassen naar een hoger getal. In de richtlijnen van Google staat: “Als u reageert op recensies, plaatst u een openbaar bericht als uw bedrijf. Antwoorden verschijnen mogelijk niet onmiddellijk in Google. Recensenten krijgen echter een melding wanneer u op hun recensie reageert. Nadat ze de kans hebben gehad om uw antwoord te lezen, kunnen ze hun recensie bijwerken.”

Hoe reageren op negatieve reacties?

Als u een slechte review krijgt dan is de sleutel tot succes: gepast reageren. Het laat namelijk zien dat een bedrijf geeft om zijn service en reputatie. Hier enkele tips om een sympathiek antwoord te formuleren:

 • Antwoord snel
 • Zorg dat u actie neemt
 • Neem het niet persoonlijk
 • Bedank de klant om tijd te nemen en een reactie achter te laten
 • Maak het persoonlijk
 • Toon begrip

Als u nu een negatieve reactie krijgt na dit te lezen, springt u toch ook een gat in de lucht?

Bron: Searchenginejournal


Ga naar onze downloadsectie en download gratis onze white papers, rapporten & tools over digitale marketing


Maak bepaalde bronnen priority met Priority Hints van Google

Wat houdt deze nieuwe Priority Hints van Google nu precies in? Wel, deze functie helpt u om het laden van websitebronnen (zoals afbeeldingen of video’s) te optimalieren. Hoe? Door prioriteit te geven aan de meest essentiële bronnen. U kunt dus vertellen aan de browser wat de prioriteitsstelling is voor het downloaden van bronnen en of die moeten worden herschikt. Dat kan door ervoor te zorgen dat de ene afbeelding of het andere script wordt gedownload.

Geloof ons, het lijkt heel technisch en moeilijk maar dat is het niet.

Wat zijn Priority Hints?

Met Priority Hints kunt u de prioriteit van de bronnen op uw website manipuleren om de gebruikservaring te verbeteren. Het kenmerk “belangrijkheid” kan 3 verschillende waarden hebben:

 • Hoog: u wil dat deze bron beschouwd wordt als een hoge prioriteit
 • Laag: de bron wordt gezien als lage prioriteit en de gebruiker wil dat de browser deze bron naar de achtergrond duwt.
 • Auto: Dit is de standaardwaarde. Als u zelf geen geen voorkeuren of prioriteiten instelt dan laat u de browser de prioriteiten bepalen.

Het “belangrijkheid” kenmerk wijzigt webpagina-elementen door de browser een hint te geven of een webpagina-element wel of niet belangrijk is. Duidt u dit niet aan dan is het aan de browser om de beslissing te maken.

Deze hint is enkel van toepassing op:

 • Koppeling
 • Img
 • Script
 • iframe

Pas wel op! Dit zijn slechts hints en geen instructies. De browser heeft nog steeds het laatste woord.

Hoe kunt u Priority Hints gebruiken en implementeren ?

Heeft u een beetje kennis van HTML? Dan hoeft u geen contact op te nemen met een webontwikkelaar om Priority Hints te implementeren.

De functie is een HTML-bron. Dus door een “belangrijkheid” attribuut op te geven voor een <script>, <img>of <link>element, heb je al controle over de prioriteitsvolgorde waarin de browser deze bronnen opvraagt. Lees ook zeker dit artikel van Web.dev voor meer informatie.

Heeft u totaal geen kennis van HTML? Geen enkel probleem! Wij helpen u graag bij de implementatie.

Voordelen van Priority Hints?

 1. Meer controle over uw pagina’s

De gebruikservaring wordt verbeterd als u deze functie gebruikt. Waarom? Omdat u, de site-eigenaar, meer controle kunt hebben over wat er als eerste op uw pagina’s wordt geladen. Door het gedrag van gebruikers te volgen via heatmaps, widgets of andere middelen kunt u op basis van deze gegevens prioriteitshints implementeren om de ervaring van uw site te verbeteren.

 1. Core Web Vitals

Bij de Core Web Vitals van Google draait alles om de beste ervaring aan uw publiek te geven. Dus een website die sneller inlaadt, krijgt voorrang. Omdat het uw bezoeker tijd bespaart. Én als u hoog scoort op Core Web Vitals dan beschouwt Googe uw pagina als gebruiksvriendelijk en vergroot u daardoor uw kansen om hoog in SERP’s te scoren.

Bron: Web.dev

Google voegt 9 nieuwe beleidsregels toe aan het three-strike Ads-systeem

In September 2022 introduceerde Google het three-strike Ads-systeem. Dit systeem straft adverteerders die zich niet aan de regels houden en werkt op basis van 3 waarschuwingen (First strike, Second strike en Third Strike) voor het herhalend schenden van hun advertentiebeleid. Met dit systeem wil Google voorkomen dat er via Google Ads schadelijke of onveilige advertenties worden getoond.

Nu heeft Google negen nieuwe regels toegevoegd die op 21 juni 2022 van kracht zullen gaan. Benieuwd welke dit zijn? Blijf dan zeker lezen.

De negen nieuwe beleidsregels

Als u advertenties weergeeft op 1 van deze punten, kan uw account een waarschuwing krijgen:

 • Gecompenseerde seksuele handelingen
 • Postorder bruiden
 • Clickbait
 • Misleidend advertentieontwerp
 • Borgtocht diensten
 • Oproeplijsten, doorschakelservices
 • Kredietreparatieservices
 • Binaire opties
 • Persoonlijke leningen

U wordt op de hoogte gesteld via e-mail als uw account een waarschuwing ontvangt.

Dit gebeurt er als uw advertentie wordt gemarkeerd

U vindt hieronder de soorten waarschuwingen:

Waarschuwing of Warning

Wanneer krijgt u dit? De eerste keer dat een advertentie één van de beleidsregels van Google overtreedt. Als straf wordt uw advertentie gewoon verwijderd.

Eerste slag of First strike

Heeft u binnen de 90 dagen tijd opnieuw een overtreding begaan van dezelfde beleidsregel? Dan zal uw account gedurende 3 dagen vastgehouden worden en worden er geen advertenties weergegeven.

Tweede slag of Second Strike

Als u die beleidsregel opnieuw overtreedt binnen de 90 dagen waarvoor u een First strike heeft gekregen dan zal uw account 7 dagen door Google worden vastgehouden en u zal geen advertenties kunnen weergeven.

U heeft geluk want als u de waarschuwingen van de First strike of Second strike 90 dagen niet schendt, komen die te vervallen.

Maar…

Derde slag of Third Strike

Wanneer u binnen de 90 dagen een waarschuwing krijgt voor het overtreden van dezelfde regel waarvoor u al een Second Strike had gekregen dan zal Google u serieus straffen. Die straf is het verwijderen van uw account.

Wees dus voorzichtig en daag Google niet uit!

Bron: Searchengineland

Ook interessant om lezen…
Author

Schrijf een commentaar