Linkbuilding vormt in vele SEO trajecten nog steeds een wezenlijk onderdeel van de optimalisatieactiviteiten. Meer kwalitatieve links betekent een hogere domeinscore wat dan weer een positieve impact heeft op de posities van uw SEO trefwoorden.

Maar linkbuilding is ook niet het meest ‘sexy’ onderdeel van een SEO optimalisatietraject, het verg een correcte analyse op detailniveau, een goede kennis van de voornaamste SEO metrics, onderhandelingsskills én de nodige ervaring om een linkopportuniteit correct in te schatten. Alleen al om deze redenen kiezen veel ondernemingen ervoor om linkbuilding uit te besteden aan een linkbuilding specialist en SEO expert.

Waarom is het een slim idee om linkbuilding uit te besteden?

 1. U kent er gewoon té weinig van en zal veel tijd verspillen aan té weinig kwalitatieve links. U zal hierdoor ook mogelijks te veel betalen voor betaalde linkplaatsingen
 2. Het ontbreekt u aan tools om geplaatste links op te volgen waardoor uw rendement op deze investering al gauw zal dalen
 3. U zal snel makkelijke en gratis links genereren, echter zullen deze mogelijks, door hun beperkte kwaliteit, eerder een negatief effect hebben op uw autoriteit
 4. U kent het verschil niet tussen gezonde en giftige links en riskeert dus uw linknetwerk te vergiftigen
 5. Een SEO expert zal de linkbuilding inspanning steeds bekijken in een breder SEO perspectief. Dit zal u moeilijker kunnen.
 6. Tijd: het kost gewoon enorm veel tijd om op kwalitatieve wijze aan linkbuilding te doen. Wij zijn ervan overtuigd dat u deze tijd aan zinvollere zaken kan spenderen.

Tips & suggesties!

Als u toch zelf aan SEO linkbuilding wil doen, hou dan rekening met het volgende:

 1. Ga altijd voor kwaliteit: vraag links van websites die relevant zijn voor uw doelgroep en een connectie hebben met uw activiteiten. Zorg dat deze websites er kwalitatief uitzien en ook te vertrouwen zijn.
 2. Gebruik een tool als Semrush om uw linkopportuniteiten te analyseren en in te schatten, zo vermijdt u tijdsverspilling en giftige links.
 3. Analyseer het linknetwerk van uw concurrenten: daarin ontdekt u ongetwijfeld heel wat opportuniteiten voor u zelf.
 4. Durf te betalen voor een link! Maak dan wel duidelijke, schriftelijke afspraken of de plaatsing, de periode en de vormgeving van de link.
 5. Vermijd two-way links: een link die enkel naar u verwijst is veel krachtiger dan een link die u moet beantwoorden met een terugkerende link.
 6. Doe aan linkbuilding vanuit uw SEO trefwoordenanalyse: bouw links a.d.h.v. de SEO trefwoorden waarop u wil scoren.

Hulp nodig bij linkbuilding?

Author

Alexander (1982), ondernemer, marketeer, investeerder, hobbykok, vader, partner, spinningcoach & fervent fietser... en in mijn vrije tijd: CEO van Authority

Schrijf een commentaar