Uw hapklare digitale marketing recap van de week

In de wereld van digitale marketing gebeurt wekelijks van alles. Doordat de online markt alleen maar groeit, komen er steeds weer nieuwe updates en aanpassingen in de marketing. Uiteraard is het belangrijk om deze updates goed op te volgen zodat u uw marketingstrategie hierop kan aanpassen en de beste resultaten kan bereiken.

Ik hoor u al denken: “Ain’t nobody got time for that!” Daarom som ik hier graag, in hapklare vorm, voor u op waarvan u op de hoogte moet zijn. Als dat niet handig is!

Recap van de recap

Heeft u écht heel weinig tijd, beperk u dan tot volgende samenvatting:

 • Metabeschrijving: wat is de juiste manier? U weet dat het onderdeel is van SEO, maar weet u ook hoe u uw klant ermee aanspreekt?
 • Nieuw: Meta rolt Reels uit op Facebook. Lees wat er allemaal mogelijk is.
 • Vijf HTTP-beveiligingsheaders voor SEO: lees de vijf headers voor de juiste beveiliging voor uw website.
 • Hoe behoudt u bestaande klanten? Zet loyalty content in: content maken voor bestaande klanten wordt nog weleens vergeten. We leggen uit waarom het zo belangrijk is.

Metabeschrijving: wat is de juiste manier?

Een metabeschrijving – ofwel meta description – is onderdeel van SEO. Dat weten we ondertussen allemaal.
Ondanks dat de metabeschrijving geen ranking signal is, is het toch van invloed om gevonden te worden door potentiële klanten. De beschrijving verschijnt onder de link in de zoekresultaten van de zoekmachine en triggert de klant om door te klikken naar uw website.

Met onderstaande tips geven we inzicht hoe de beschrijving uw klant aanspreekt zodat zij op uw link klikken.

 1. Het aantal tekens is niet de belangrijkste focus

Uiteraard is het van belang om de lengte binnen een aantal tekens te houden, maar geen hele belangrijke focus. Sinds december 2017 is dat tussen de 150-160 tekens. De werkelijke lengte van een beschrijving voor een desktopcomputer is ongeveer 158 tekens voor mobiele apparaten is dat 120 tekens. Belangrijker is de inhoud van uw metabeschrijving.

 • Dupliceer uw metabeschrijving niet

Een dubbele beschrijving heeft geen invloed op kwaliteit op uw website, maar een unieke beschrijving wordt wel meer gewaardeerd. U zal ook merken dat te veel dezelfde metabeschrijvingen op uw website worden afgestraft door Google.

 • Vergeet de zoekwoorden niet!

Gebruik de juiste zoekwoorden in de beschrijving. Degene die het meest gerelateerd zijn aan de pagina-content zodat uw klant weet dat hij moet klikken.

Bron: Semrush

Ook interessant om lezen…

Nieuw: Meta rolt Reels uit op Facebook

Vanaf nu is het mogelijk om via de Facebook-app Reels te maken en te bekijken op dezelfde manier als via Instagram. Onlangs is er voor iOS en Android een update uitgevoerd.

Wat is er allemaal mogelijk?

 • Voeg audio toe aan uw video. Facebook heeft daar een speciale muziekbibliotheek voor toegevoegd.
 • Augmented Reality-effecten toevoegen
 • De snelheid van uw video aanpassen en opnemen met behulp van timer en countdown.
 • Meerdere video’s plaatsen

Klaar met het maken van uw Reel? Dan is deze terug te vinden via ‘Watch’ en in de ‘feed’. Daarna kunt ‘m eventueel delen via Facebook Story.

Reels zijn net zoals TikTok filmpjes zeer populair én een goede manier voor uw business om extra zichtbaarheid te verkrijgen en nieuwe klanten aan te trekken.

Bron: Frankwatching

Vijf HTTP-beveiligingsheaders voor SEO

Beveiligingsheaders worden gemakkelijk over het hoofd gezien bij website-audits.
Er wordt gesuggereerd dat websitebeveiliging geen SEO-gerelateerd probleem is, maar zodra een website wordt gehackt en het zoekverkeer afneemt, wordt dat het wel.

Beveiligingsheaders zijn daarom erg belangrijk. Gelukkig zijn ze eenvoudig te configureren en helpen ze om uw website en bezoekers veilig te houden.

Top vijf beveiligingsheaders:

 1. Cross-Site Scripting (XSS)
  Zodra hackers misbruik maken van een beveiligingslek, vinden Cross-Site Scripting (XSS)-exploits plaats.
 2. Strict-Transport-Security Header (HSTS)
  Veel websites hebben alleen een 301-omleiding van HTTP naar HTTPS. De HSTS-header voorkomt dat een aanvaller de HTTPS-verbinding downgradet naar een HTTP-verbinding waardoor de hacker kan profiteren van onveilige omleidingen.
 3. X-Content-Type-Options
  Deze header stopt bepaalde soorten exploits die mogelijk plaatsvinden.
  Browers kunnen ‘’snuiven’’ of een inhoud een afbeelding (.jpg), een film (.mp4) of tekst, HTML, JavaScript en andere soorten inhoud is die van een website kunnen worden gedownload.
  Hackers zullen proberen browsers te laten ‘denken’ dat een schadelijk JavaScript-bestand een afbeelding is.
  Deze header stopt aanvallen door het ‘’snuif’’ vermogen van browsers uit te schakelen.
 4. X-Frame-Options
  Deze header helpt clickjacking-aanvallen te stoppen en is belangrijk voor het beschermen van zowel de bezoekers als de reputatie van uw website.
 5. Referrer-Policy
  Deze header stelt de eigenaar van een website in staat te bepalen welke informatie wordt verzonden wanneer een bezoeker op een link klikt om een andere website te bezoeken.

Bron: Search Engine Journal


Ga naar onze downloadsectie en download gratis onze white papers, rapporten & tools over digitale marketing


Hoe behoudt u bestaande klanten? Zet loyalty content in

Om nieuwe klanten te overtuigen voor u te kiezen, wordt er heel wat content gemaakt. Maar content voor bestaande klanten wordt nog weleens vergeten. We leggen graag uit waarom loyalty content eigenlijk zo belangrijk is.

Bied oplossingen

Dit wordt massaal gedaan voor nieuwe klanten. De oplossing is namelijk uw product of dienst. Maar met loyalty content zorgt u ervoor dat de klant niet meer met een vraag of probleem blijft rondlopen. Een tip is om uw klantenbase maandelijks een e-mail te sturen met tips. Hoe blijft de klant namelijk optimaal uw product gebruiken?

Zorg dat de bestaande klant zich speciaal voelt

Personalisatie is zo’n manier. Bijvoorbeeld de aanhef. Een andere manier is om bestaande klanten toegang te geven tot exclusieve content. Een Q&A sessie is zo’n voorbeeld of een (online) event.

Speel in op de emotionele behoeften van uw klanten

Raak uw klant bijvoorbeeld door storytelling op emotioneel vlak. Zo laat u zien waar uw bedrijf voor staat en bouwt u sneller een band op.

Bron: Frankwatching

Schrijf een commentaar