Het is in principe niet nodig om een aparte campagne op te zetten zowel voor Facebook als voor Instagram. Bij de opzet van een campagne binnen de Facebook Ads manager kan Instagram snel en gemakkelijk ingeschakeld worden als plaatsing. Er is zelfs geen Instagram account nodig om dit te doen. De drager van de ad is dan de Facebook pagina.

Het is mogelijk om per advertentie verschillende plaatsingen in te schakelen, en om per plaatsing een aangepaste creative op te laden. Het is dus niet nodig om een nieuwe advertentie aan te maken specifiek voor deen verhaal-plaatsing.

De verdeling tussen Instagram en Facebook zal automatisch door het algoritme gebeuren als CBO (campaign budget optimisation) aanstaat. Het algoritme gaat dan op zoek naar de beste momenten & plaatsingen in functie van de campagne doelstelling. Binnen de campagne kan opgevolgd worden welke plaatsingen de beste resultaten halen. Verder kan via dynamic UTM-tracking ook het verschil in plaatsingen gemeten worden binnen Google analytics.

Als u een vast bedrag wil spenderen per kanaal, bijvoorbeeld 30% op Instagram en 70% op Facebook dan moet er met 2 aparte campagnes gewerkt worden. Zelf raden we dit af, omdat het algoritme dan niet optimaal in werking kan treden. Voor een bepaald doel kan Facebook beter werken dan Instagram & omgekeerd. Als de verdeling manueel gemaakt wordt is de kans groot dat de behaalde resultaten minder performant zijn dan wanneer het algoritme de verdeling maakt tussen deze twee 2 plaatsingen.

Author

Alexander (1982), ondernemer, marketeer, investeerder, hobbykok, vader, partner, spinningcoach & fervent fietser... en in mijn vrije tijd: CEO van Authority

Schrijf een commentaar