Ondanks dat Google de grootste zoekmachine is én het meeste verkeer aantrekt, mogen we andere zoekmachines niet zomaar links laten liggen. Zo ook de zoekmachine van Microsoft, Bing, die maandelijks meer dan een miljoen bezoekers aantrekt. Deze maand kondigde Microsoft enkele nieuwe features aan die eraan komen voor het adverteren in Bing. We geven u graag een kort overzicht.

API-ondersteuning voor Google Import

Microsoft kondigde onlangs de release van de API-ondersteuning aan voor Google Import. Via Google Import kunnen marketeers op een eenvoudige manier Google Ads-campagnes synchroniseren met Microsoft Ads. Dit brengt uiteraard veel mogelijkheden met zich mee op vlak van automatisering.

Responsive Search Ads als default

Google kondigde onlangs al aan dat de responsieve advertenties het standaardtype worden voor nieuwe advertentieteksten. Ook Microsoft bleef hier uiteraard niet in achter. De mogelijkheid tot het gebruik van uitgebreide tekst ads blijft wel bestaan, alleen wordt de responsieve versie de default.

Countdown customizers in RSA’s

Countdown customizers zullen binnenkort beschibkaar zijn in de responsieve zoekadvertenties van Microsoft Ads. Deze tool telt automatisch af naar de datum en de tijd waarop het evenement begint waarop wordt geadverteerd. Het is een leuke manier om interactie te creëren en uw ads aantrekkelijker te maken.

De countdown customizers waren al beschikbaar voor dynamic search ads en expanded tekst ads, maar nog niet voor responsieve ads, die nu dus het standaard type zijn voor ad copy.

Customer Match

Met Customer Match maakt Microsoft het mogelijk om e-mailadressen die u al heeft verzameld via andere kanalen opnieuw in te zetten voor uw Microsoft Ads. U kan doelgroepen creëren met die mailadressen om ze dan te targeten in het Microsoft Search Network en het Microsoft Audience Network.

Test dynamische remarketingtags met UET Tag Helper

De UET-tag-helper, een browserextensie van Microsoft, zal vanaf nu dynamische remarketinglijsten testen, naast het testen van de implementatie van de UET- en conversiedoelen.

Kies eenvoudig de doelgroep die u wilt testen en klik op “test deze doelgroep”. Open vervolgens de UET-tag-helper en voer uw bestemmingspagina in en klik op “test starten”. U navigeert vervolgens door uw publiek en controleert wat de extensie registreert.

Flyer Extensions

Binnenkort zullen marketeers flyers kunnen koppelen aan hun Microsoft Ads. Zo kunnen bezoekers eenvoudig doorklikken naar uw flyer met aanbiedingen en promoties. Deze functie is, zover we weten, uniek voor Microsoft Ads. Voorlopig wordt hij wel enkel nog beschikbaar gesteld in Amerika.

Nieuwe In-Market doelgroepen

Microsoft Advertising lanceert 60 nieuwe in-market doelgroepen voor zoek- en doelgroepcampagnes. Twee van die doelgroepen zijn onder meer voor seizoenspubliek: Moederdag en Back to School. Helaas zijn deze doelgroepen enkel nog beschikbaar in Amerika. Hopelijk komen ze ook snel onze kant uit!

Bron: Microsoft

Author

Creatieve duizendpoot en SEO-manager met een passie voor SEO-copywriting en content marketing.

Schrijf een commentaar