Uw hapklare digitale marketing recap van de week

In de wereld van digitale marketing gebeurt wekelijks van alles. Doordat de online markt alleen maar groeit, komen er steeds weer nieuwe updates en aanpassingen in de marketing. Uiteraard is het belangrijk om deze updates goed op te volgen zodat u uw marketingstrategie hierop kan aanpassen en de beste resultaten kan bereiken.

Ik hoor u al denken: “Ain’t nobody got time for that!” Daarom som ik hier graag, in hapklare vorm, voor u op waarvan u op de hoogte moet zijn. Als dat niet handig is!


Ga naar onze downloadsectie en download gratis onze white papers, rapporten & tools over digitale marketing


Recap van de recap

Heeft u écht heel weinig tijd, beperk u dan tot volgende samenvatting:

 • Nieuwe integratie GA4 en Search Ads 360: wat zijn de voordelen van deze integratie?
 • 5 x waarom u volgers verliest op Instagram en hoe u ze weer terugkrijgt: we leggen uit wat de redenen zouden kunnen zijn
 • Voorjaar 2022: update Google Search Ranking – algoritme: het lijkt erop dat er een Google Search algoritme update heeft plaatsgevonden
 • Verschillende soorten backlinks: backlinks zijn belangrijk voor uw SEO. We lichten er een paar toe.

Nieuwe integratie GA4 en Search Ads 360

De nieuwe aangekondigde integratie van Google Analytics 4 en Search Ads 360 biedt waardevolle inzichten en data uitwisseling tussen deze twee platforms.

Met de beëindiging van Universal Analytics in juli 2023 in het vooruitzicht, heeft Google een nieuwe integratie van Google Analytics 4 en Search Ads 360 geïntroduceerd. Deze integratie zorgt voor waardevolle en noodzakelijke data uitwisseling tussen deze twee platforms.

Wat zijn de voordelen van deze integratie?

Het samenvoegen van deze twee databronnen en accounts heeft verschillende voordelen:

 • Analytics 4-conversies zijn geëxporteerd naar Search Ads 360
 • Search Ads 360 kosten en campagnegegevens zijn geïmporteerd in Analytics 4
 • Analytics 4-statistieken voor app- en site engagement metrics zijn beschikbaar in Search Ads 360

Bron: Search Engine Journal

5 x waarom u volgers verliest op Instagram en hoe u ze terugwint

In 2021 staat de Instagram-gebruikers teller op 5,9 miljoen in Nederland en 4,5 miljoen in België. De meerderheid van de bevolking heeft wel een account. U heeft vast wel eens gezien dat u plotsklaps volgers verliest. Hoe is dat eigenlijk mogelijk? Maar nog belangrijker: hoe krijgt u ze weer terug? We leggen uit wat de redenen zou kunnen zijn:

 1. Uw account lijkt te veel op een verkooppraatje
  Wellicht is het uw doel om verkoop te genereren, maar voor Instagram is de volledige focus niet noodzakelijk. Uw volgers willen juist ook andere dingen zien dan de verkoop van uw product of dienst. Wie bent u? Waar staat u voor? Ook helpt het om privédingen te delen om zodoende een band te krijgen. Verleg de focus daarom iets meer dan alleen uw aanbod.
 2. Uw hashtags zijn irrelevant
  Hashtags moeten niet worden onderschat, want die helpen zeker uw bericht te verspreiden. Bekijk welke hashtags uw volgers gebruiken en gebruik niet voor iedere post dezelfde hashtags. Dit heeft weer invloed op het algoritme.
 3. U post te vaak of te weinig
  Ook dit moet in balans zijn. Te weinig = te weinig zichtbaarheid en teveel kan al snel als ‘irritant’ worden ervaren. Tip: post iedere dag een story en 2-3 keer per week in uw feed.
 4. Uw posts zijn niet consistent en herkenbaar
  Hierbij gaat het niet om inhoud, maar wél de tone of voice of beeldgebruik. Het is van belang dat het duidelijk is dat uw posts herkenbaar zijn bijvoorbeeld door gebruik van uw huisstijl.
 5. U gaat niet mee met uw volgers
  U post misschien te veel van hetzelfde terwijl het ook belangrijk is mee te gaan met uw volgers. Een tip is om te meten welke vorm het beste werkt. Vernieuw uw content eens in de zoveel tijd.

Bron: Frankwatching

Ook interessant om lezen…

Voorjaar 2022: update Google Search Ranking – algoritme

Mogelijk was Google van vrijdag 18 maart t/m zondag 20 maart bezig met een update van het Google Search algoritme. Dit is een niet bevestigd bericht, maar diverse tracking tools merkten dit op. Sommige vertoonden enkele grote veranderingen.

Via WebmasterWorld werd er onder andere gezegd dat de website traffic met 40% was verminderd in deze periode.

Mogelijk had het te maken met het feit dat het weekend was, maar ook dan was de traffic te laag. Gezien de grote veranderingen die tracking tools vertoonden, lijkt het sterk op een algoritme update.

Bron: Seround Table

Backlinks, ook wel inbound links of external links genoemd, zijn links op externe websites die naar uw website verwijzen. Dankzij backlinks is de kans groter dat uw site hoger in de organische zoekresultaten scoort.

Hebben backlinks een grote impact op uw SEO? Zeker! Het is een essentieel onderdeel. Daarnaast laten backlinks ook een bepaalde vorm van vertrouwen zien.

Echter zijn niet alle backlinks hetzelfde. We zullen twee voorbeelden geven:

<a href=”https://www.domain.com/” rel=”nofollow”>this is a nofollow link</a>

UGC-links staat voor User Generated Content en zijn afkomstig van forums en reacties op artikelen, berichten enzovoort. Het is in ieder geval content die niet geproduceerd is door de website-aanbieder.

Een UGC-backlink ziet er als volgt uit:

<a href=”https://www.example.com/” rel=”ugc”>this is a UGC link</a>

Bron: Semrush

Ook interessant om lezen…

Schrijf een commentaar