U bent op zoek naar een SEO consultant omdat u uw website beter wil doen scoren in zoekmachines zoals Google. Vooraleer u de zoektocht start naar een SEO expert bevelen wij u aan volgende vragen voor u zelf te beantwoorden:

 1. In welke talen wil ik aan SEO doen?
 2. Ben ik op zoek naar een consultant die een plan opstelt of eentje die ook uitvoert?
 3. Heb ik mij voldoende ingelezen in de materie van SEO zodat ik gericht vragen kan stellen aan de expert om het voorgestelde plan van aanpak te evalueren?
 4. Wat wil ik concreet bereiken met SEO?
 5. Op welke bedrijfs-KPI wil ik concrete impact zien van de SEO strategie?
 6. Hoeveel wil ik of mijn team zelf doen en hoeveel wil ik uitbesteden?
 7. Wat is mijn budget?
 8. Wanneer wil/moet ik de impact van de SEO aanpak voelen?

Als u op bovenstaande vragen een concreet antwoord heeft zal u veel gerichter het gesprek met de SEO specialist kunnen aangaan. U hoeft zeker niet op elke vraag een antwoord te hebben, maar hoe meer hoe minder leercurve u en uw specialist zullen moeten ondergaan.

Waarop letten bij het aangaan van een samenwerking met een SEO consultant?

Enkele zaken waar u zeker op moet letten en moet vragen bij de start of tijdens de samenwerking:

 1. Geeft de SEO consultant een resultaatsverbintenis of niet? De meeste zullen dit niet doen omdat de afhankelijkheid van Google en andere factoren te groot is.
 2. Waar zal de SEO consultant op focussentechnische optimalisatie, content verrijking of creatie, linkbuilding of meer geavanceerde SEO technieken? En waarom?
 3. Beschikt de SEO consultant over een vast SEO framework fo roadmap gebaseerd op analyse en strategie om aan uw SEO project te beginnen?
 4. Hoe zal de SEO consultant de impact en vooruitgang van de SEO optimalisatie rapporteren en op welke frequentie?
 5. Zal de SEO consultant zelf alles uitvoeren of werkt hij hiervoor met onderaannemers en wie zijn deze?
 6. Vertrekt de SEO consultant vanuit uw bedrijfsstrategie?

Als u bovenstaande vragen voor u zelf heeft beantwoord en de bijkomende vragen bevredigend worden beantwoord door de SEO specialist is de kans groot dat u tot een vruchtbare samenwerking zal komen. Het moet natuurlijk ook ‘klikken’ op persoonlijk vlak en bovenal moet de communicatie vlot en duidelijk verlopen: veel SEO experten zijn eerder analytisch en ‘blauw’ van aard, wat niet altijd bevorderlijk is voor de project communicatie.

Uiteraard stellen wij onze SEO consultants graag ter beschikking, contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

Author

Alexander (1982), ondernemer, marketeer, investeerder, hobbykok, vader, partner, spinningcoach & fervent fietser... en in mijn vrije tijd: CEO van Authority

Schrijf een commentaar