WE VERSNELLEN DIGITALE GROEI VOOR KMO! ONTDEK HOE...

SEO copywritingSEO Marketing

Hoe werken met een top topical kalender in 2021?

Content schrijven aan de lopende band is niet eenvoudig. Zeker niet als u op regelmatige basis wil posten op social media of een blog. Een hulpmiddel om inspiratie op te bouwen, is het gebruik van een top topical kalender (ook wel social media, marketing of SEO kalender genaamd). Een top topical kalender kan de basis vormen van de gehele marketing kalender voor uw bedrijf en uw campagnes. Ontdek hier hoe u een top topical kalender voor 2021 opstelt.

Wat is een top topical kalender?

Een top topical kalender is een overzicht van de belangrijkste feestdagen, speciale gebeurtenissen en andere events relevant voor uw bedrijf en activiteiten, maar vooral voor uw doelgroep. Dit overzicht dient aangepast te zijn aan de sector waarin uw bedrijf zich bevindt, zodat u op de juiste momenten uw content kan plaatsen. De top topical kalender vormt een stevige basis voor uw content kalender en zal uw sociale mediaSEO inspanningen, nieuwsbrieven, etc. performanter maken en vooral relevanter.

Wat zijn de voordelen van een top topical kalender?

Het maken van een top topical kalender heeft vele voordelen. Het bespaart u niet alleen tijd op de lange termijn, maar zorgt ook dat als u even geen inspiratie heeft, er altijd iets is om op terug te vallen.

Nog een voordeel van een top topical kalender is dat hij ieder jaar opnieuw toepasbaar is. Het enige wat u moet doen, is de juiste data opzoeken voor bepaalde events of gebeurtenissen in dat jaar. Over het algemeen blijven de feestdagen en gebeurtenissen toch hetzelfde.

Covid update: Hou er rekening mee dat bepaalde events afgelast kunnen worden door de huidige omstandigheden. Stel uw top topical kalender flexibel op zodat u eenvoudig andere content kan gebruiken wanneer geplande events toch niet meer doorgaan.

Hoe begint u aan uw eigen top topical kalender?

Het opzetten van een zo’n top topical kalender en het schrijven van content lijkt een hele klus. We geven toe dat dit in eerste instantie ook zo is, maar op lange termijn zal u hier heel wat tijd mee uitsparen en efficiëntie winnen.

Niet elke sector hoeft rekening te houden met dezelfde top topicals. Denk maar aan een winkel met kinderkleding die iets leuks kan doen op Internationale Pyjamadag of Buitenspeeldag. Ook andere e-commerce zaken zetten best in op het begin van de solden, Black Friday of zelfs Blue Monday.

Voor de reissector is het dan weer belangrijk om de schoolvakanties in het oog te houden. Andere grote events, als festivals of beurzen kunnen ook mee opgenomen worden in hun kalender, zoals het vakantiesalon of bv. de vroegboekperiode in januari.

Bedrijven die in de bouwsector zitten, raden we zeker aan de bouwbeurzen mee op te nemen in hun top topical kalender. Denk hierbij aan BatibouwBisbeursCocoon,… Ook al heeft u zelf geen stand op deze beurs, u kan wel een tijdelijke actie koppelen hieraan die geldt op uw website of in uw toonzaal.

Don’t underestimate the power of… the meta-topic!

Naast de gangbare items dient u ook na te denken over meta-topics om uw top topical kalender te verrijken.

Als tuincentra weet u dat elke tuinliefhebber bij de eerste zonnestralen in maart de kriebels in de groene vingers krijgt. Hét ideale moment om al eens uit te pakken met een handige tip voor tuinonderhoud.

Als sportcentra weet u dat de eerste week na de kerstvakantie heel wat mensen op zoek gaan, al dan niet binnen hun goede voornemens, naar manieren om kilo’s af te vallen… perfect moment om eens een ludieke actie te organiseren.

“Zie het niet te groots”

U lijst alle belangrijke feestdagen, events of gebeurtenissen op die voor u van toepassing zijn. Een vermelding van een feestdag op uw Facebookpagina met een vraag aan uw klanten, kan vaak al genoeg zijn voor wat interactie.

Deze lijst is niet in 1, 2, 3 is opgesteld. Dit is een ongoing process waarbij u steeds nieuwe dingen kan toevoegen. U dient heel wat steentjes in de juiste volgorde te plaatsen. Laat u hier dus zeker niet door afschrikken.

Hoe u deze lijst weergeeft, bepaalt u zelf. In de vorm van een effectieve kalender, in excel,.. Wat voor u het makkelijkste is. Vanuit hier werkt u dan verder om uw volledige content kalender uit te bouwen.

Op zoek naar een content marketing checklist? Download zeker dan de checklist van Semrush even.

Impact op SEO van toptopical?

Een top topical kalender helpt zeker om uw SEO-marketing strategie te verrijken: op basis van de topics kan u zoekgedrag analyseren en gebruiken in uw content optimalisatie en zo uw SEO kalender opbouwen. Hou er wel rekening mee dat u x-aantal weken, soms maanden op voorhand reeds content moet gepubliceerd hebben om tijdig SEO-impact te genereren. Stel dat Valentijn voor u een belangrijk gegeven is, zouden we toch al aanbevelen om ergens eind november uw eerste content te publiceren en dit tijdig op uw SEO kalender te plaatsen.

Op zoek naar een SEO consultant? Contacteer ons!

Hoe goed scoort uw website? Gebruik onze gratis SEO tool om uw website te controleren op meer dan 50 parameters!


Download onze top topical kalender 2021

Het downloaden van onze top topical kalender is geheel vrijblijvend en verbindt u op geen enkele wijze aan onze dienstverlening.


Over de auteur

Creatieve duizendpoot en SEO-manager met een passie voor SEO-copywriting en content marketing.
  Gerelateerde posts
  SEO Marketing

  HTTP-statuscodes: wat zijn ze en wat betekenen ze?

  SEO & algoritme updatesSEO Marketing

  Hoe uw website voorbereiden op de Core Web Vitals?

  SEO copywritingSEO Marketing

  3 Onmisbare Vaardigheden voor SEO-Copywriting

  SEO MarketingSEO trefwoordenanalyse

  SEO trefwoorden analyse: hoe begin ik er aan?

  Een reactie achterlaten

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *