Rankbrain & E.A.T.SEO optimalisatie

Wat is Rankbrain?

3 klassieke SEO dimensies + Rankbrain

Het Google algoritme hield vroeger rekening met 3 dimensies: uw technische fitheid van uw website, de aanwezigheid en kwaliteit van content op uw website en uw domeinnaam autoriteit. Recent heeft Google toegegeven dat er een vierde dimensie werd toegevoegd: Rankbrain.

Google gebruikt nu ook artificiële intelligentie & machine learning om de kwaliteit van uw website te achterhalen en neemt dit mee in het bepalen van uw score in de zoekresultatenpagna’s.

Hoe werkt Rankbrain?

Rankbrain, de A.I. component van het algoritme, volgt de bezoekers op die Google via hun zoekresultaten naar uw website stuurt. Het evalueert wat die bezoekers op uw website doen, welke content ze bekijken, hoelang ze op uw website verblijven en of ze bijvoorbeeld deze content delen op sociale media.

Google verandert voortdurend de spelregels!

Rankbrain is maar één van de vele wijzigingen die Google recent doorvoerde aan zijn algoritme. Ontdek in deze blogpost welke spelregels Google ook recent wijzigde.

Over de auteur

Alexander (1982), ondernemer, marketeer, investeerder, hobbykok, vader, partner, spinningcoach & fervent fietser... en in mijn vrije tijd: CEO van Authority
  Gerelateerde posts
  SEO & algoritme updatesSEO optimalisatie

  Hoe uw website voorbereiden op de Core Web Vitals?

  SEO copywritingSEO optimalisatie

  3 Onmisbare Vaardigheden voor SEO-Copywriting

  SEO optimalisatieSEO trefwoordenanalyse

  SEO trefwoorden analyse: hoe begin ik er aan?

  SEO optimalisatieZelf starten met SEO

  8 redenen waarom SEO niet werkt

  Een reactie achterlaten

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *