SEO optimalisatieTechnische SEO optimalisatie

Wat zijn rich snippets?

Rich snippets zijn extra features die verschijnen in de zoekresultaten in Google. Ze worden ook wel SERP (Search Engine Results Page) features genoemd. De zoekmachine zoekt zelf in de bestaande zoekresultaten relevante informatie die uitgelicht moet worden. Deze wordt dan weergegeven op een speciale manier in de zoekresultaten, afhankelijk van de inhoud van de snippet. U zal ze bovenaan of rechts van de zoekresultaten vinden.

Volgende rich snippets zijn mogelijk:

Screenshot van featured snippet in Google.

Featured snippet: hierin wordt direct een antwoord gegeven op de zoekvraag die wordt gesteld. Een featured snippet bevat ongeveer 40 – 45 woorden die Google rechtstreeks uit de tekst op uw pagina haalt. Wilt u in een featured snippet verschijnen? Zorg dan voor het beste antwoord op de zoekvraag die kort en krachtig geschreven is, zodat Google hem rechtstreeks kan overnemen. Er zijn verschillende vormen die voorkomen in een featured snippet: een paragraaf, een genummerde opsomming, een gewone opsomming of een tabel.

Screenshot van image pack in Google

Image pack: dit is een reeks afbeeldingen die worden getoond bij eender welke organische zoekopdracht. Wilt u dat uw afbeelding hierin verschijnt? Zorg dan voor een relevant alt tekst bij uw afbeelding. Zo zal Google uw afbeelding sneller linken aan de zoekopdracht.

Screenshot van knowledge card in Google

Knowledge card: hierin komen allerlei zaken rond feiten die uit bijvoorbeeld wikipedia gehaald worden. Dit kunnen grafieken zijn of ander cijfermateriaal.

Screenshot van knowledge panel in Google

Knowledge panel: dit lijkt heel erg op een knowledge card en bevat ongeveer dezelfde informatie. Vaak wordt het nog aangevuld door afbeeldingen. Een knowledge panel verschijnt in tegenstelling tot een knowledge card in de rechter sidebar van de zoekresultaten.

Screenshot van local pack in Google

Local pack: wanneer u zoekt naar een bedrijf of een lokale zoekopdracht ingeeft, zal Google een lijst opstellen van drie locaties bij u in de buurt. Dit zijn locaties die Google het meest relevant vindt voor uw zoekopdracht. Dit is over het algemeen een van de meest voorkomende rich snippets, vooral in mobiele zoekresultaten. Wilt u hierin verschijnen? Zorg dan voor een goed onderhouden Google My Business pagina.

Screenshot van news box in Google

News box: hierin verschijnen nieuwsberichten gerelateerd aan uw zoekopdracht

Screenshot van related questions in Google

Related questions: dit is een oplijsting van andere featured snippets die gerelateerd zijn aan uw zoekopdracht

Screenshot van shopping results in Google

Shopping resultaten: dit zijn producten van e-commerce websites die in Google Shopping worden gepromoot

Screenshots van site links in Google

Site links: wanneer een zoekopdracht wordt gedaan naar een domeinnaam, zal Google het zoekresultaat van die website uitbreiden met meerdere links uit dezelfde site

Screenshot van video previews in Google

Video: previews van een video kunnen door Google gebruikt worden in de zoekresultaten

Over de auteur

Alexander (1982), ondernemer, marketeer, investeerder, hobbykok, vader, partner, spinningcoach & fervent fietser... en in mijn vrije tijd: CEO van Authority
  Gerelateerde posts
  SEO optimalisatieSEO trefwoordenanalyse

  SEO trefwoorden analyse: hoe begin ik er aan?

  SEO optimalisatieZelf starten met SEO

  8 redenen waarom SEO niet werkt

  SEO optimalisatieSitespeed & performantieTechnische SEO optimalisatie

  Alles wat u moet weten over HTTP/2

  Mobile FirstSEO optimalisatieTechnische SEO optimalisatieZelf starten met SEO

  Web Stories, de nieuwe visuele verhalen van Google

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *