Search Engine AdvertisingSEO optimalisatie

Wat is het verschil tussen SEA en SEO?

Het eerste belangrijke verschil is de incubatietijd van de impact: een SEA campagne zal onmiddellijke impact genereren, een zoekmachine optimalisatietraject pas na enkele maanden.

Duurzaamheid van de impact is een tweede onderscheid: de impact van een SEO traject is quasi permanent: zelfs na aflopen van het optimalisatietraject zal de impact behouden blijven. Bij het stopzetten van een SEA campagne stopt ook onmiddellijk de impact.

Een SEA campagne is, mits goed uitgevoerd, veel preciezer dan een SEO traject. We kunnen veel gerichter optimaliseren en sturen.

De scope ligt ook tussen beide trajecten helemaal anders: bij een SEA campagne wordt er een campagne opgezet, advertentieteksten geschreven en landingspagina’s aangemaakt. Bij een SEO traject wordt de website technisch geoptimaliseerd, schrijven we SEO content, doen we aan linkbuilding en spelen we met het algoritme van Google, dit alles in functie van de frequente Google updates.

Over de auteur

Alexander (1982), ondernemer, marketeer, investeerder, hobbykok, vader, partner, spinningcoach & fervent fietser... en in mijn vrije tijd: CEO van Authority
  Gerelateerde posts
  SEO optimalisatieSEO trefwoordenanalyse

  SEO trefwoorden analyse: hoe begin ik er aan?

  SEO optimalisatieZelf starten met SEO

  8 redenen waarom SEO niet werkt

  SEO optimalisatieSitespeed & performantieTechnische SEO optimalisatie

  Alles wat u moet weten over HTTP/2

  Mobile FirstSEO optimalisatieTechnische SEO optimalisatieZelf starten met SEO

  Web Stories, de nieuwe visuele verhalen van Google

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *