Nog voor u een echte SEO marketing strategie ontwikkelt of implementeert kan het zinvol zijn te evalueren aan de hand van een SEO test waar u vandaag eigenlijk al staat en hoe hoog u reeds scoort in Google.

U kan zo’n SEO test op verschillende manieren uitvoeren, de één al wat grondiger dan de andere.

Gebruik Google en test zelf!

De meest eenvoudige SEO test: lijst enkele SEO trefwoorden op waarop u wenst te scoren en controleer in Google of u verschijnt op de eerste drie pagina’s. Opgelet: uw eigen browser liegt u soms voor, Google Chrome weet immers dat u het bent en zal de SEO resultaten op uw maat genereren waardoor uw eigen website soms ‘artificiëel’ hoger zal scoren in Google.

Gebruik een tool om uw SEO te testen

Er zijn heel wat SEO tools beschikbaar die u snel, gratis en makkelijk kan activeren en u een 360° SEO test kunnen geven over uw SEO performantie. Wij raden alvast Semrush aan, maar schreven eerder een blogpost over de meest relevante SEO tools op de markt.

Vraag een SEO test aan Google…

Als u uw website heeft aangemeld bij de Google Search Console zal Google u instant een correct beeld geven van uw aanwezigheid in de zoekmachine, de trefwoorden waarop u scoort en de optimalisaties die u kan aanbrengen. De Google Search Console is voor SEO leken één van de betere en meest toegankelijke SEO testen die u kan uitvoeren.

Laat een SEO audit uitvoeren door SEO specialisten

Wij voeren voor u een gratis SEO audit uit als eerste kennismaking. Hierin bekijken we uw technische  fitheid, domein autoriteit en rankings in Google op specifieke relevante trefwoorden. Neem gerust even contact op voor meer informatie. Deze SEO test is gratis en verbindt u op geen enkele wijze aan onze dienstverlening.

Meer te weten komen over SEO? Neem zeker eens een kijkje op onze blog.

Author

Alexander (1982), ondernemer, marketeer, investeerder, hobbykok, vader, partner, spinningcoach & fervent fietser... en in mijn vrije tijd: CEO van Authority

Schrijf een commentaar