Een SEO audit van uw website?

Vraag een persoonlijke SEO audit van uw website en SEO coaching sessie aan. We bekijken samen uw technische fitheid, uw rankings en domein autoriteit. Geheel vrijblijvend als leuke kennismaking!

Uw hapklare digital marketing recap van de week.

In de wereld van digitale marketing gebeurt wekelijks van alles. Doordat de online markt alleen maar groeit, komen er steeds weer nieuwe updates en aanpassingen in de marketing. Uiteraard is het belangrijk om deze updates goed op te volgen zodat u uw marketingstrategie hierop kan aanpassen en de beste resultaten kan bereiken.

Ik hoor u al denken: “Ain’t nobody got time for that!” Daarom som ik hier graag, in hapklare vorm, voor u op waarvan u op de hoogte moet zijn. De max!

Recap van de recap

Heeft u écht heel weinig tijd, beperk u dan tot volgende samenvatting:

  1. 3 Manieren om de gebruikservaring te verbeteren – Aligneer uw content met uw doelgroep, bouw een doelgerichte contentstructuur en verwijder verwarrende elementen.
  2. Employee Advocacy – Wat is het en waarom moet u het overwegen voor uw social strategie?
  3. Core update van Google Search – Er kunnen schommelingen optreden in uw data

Verbeter de gebruikservaring van uw content op deze 3 manieren

U kent het verhaal maar al te goed, u beschikt over een gloednieuwe of bestaande website die mooi oogt en die de correcte branding van uw bedrijf heeft. Bovendien staat uw website ook vol met relevante content die uw producten of diensten representeert. U bent tevreden met de look, maar uw website conversies geven niet het gewenste resultaat. Met de handen in uw haar vraagt u zich waarschijnlijk af: Hoe kan dit? Geen paniek, wij geven u graag een aantal mogelijke oplossingen mee, die de gebruikservaring van uw website mogelijks kunnen verhogen. De meest voor de hand liggende vraag die u kunt stellen, is hoe uw bezoekers uw website en content ervaren, en hier concrete actiepunten rond opstellen. Wij geven een duwtje in de rug met de volgende 3 actiepunten.

A. Aligneer uw content met de verwachtingen van uw doelgroep

Indien uw content niet geschreven is voor uw doelgroep, dan zullen die meteen een slechte ervaring hebben op uw website. U gebruikt dus best de taal van uw bezoeker, en schrijft naar de verwachtingen die u bezoeker heeft bij zijn initiële zoekopdracht. Dit is natuurlijk niet eenvoudig, want of uw content nu goed of slecht is, is namelijk subjectief. Om zo goed mogelijke en relevante content te schrijven, definieert u zo zorgvuldig mogelijk uw doelgroep aan de hand van een persona. Daarnaast somt u de pijnpunten van uw doelgroep op. U kunt dit doen door uzelf bijvoorbeeld de volgende vragen te stellen:

  • Zijn mijn bezoekers nieuw binnen het topic of juist experten binnen het domein?
  • Met welke uitdagingen worden ze dagelijks geconfronteerd en hoe kan ik hen hierbij helpen?

B. Bouw een doelgerichte contentstructuur

Uw content is nu in lijn met uw doelgroep, waarbij u rekening heeft gehouden met hun kennis en pijnpunten. Nu kunt u uw content organiseren in een logische structuur. U kan hiervoor gebruik maken van verschillende titels, subtitels en visuele elementen. Wanneer uw content correct is verdeeld over verschillende logische secties, is uw pagina of blogpost beter lees- en scanbaar voor uw bezoeker. Deel uw informatie op in kleine blokken en schrijf goede subtitels. Het is aan te raden om in uw subtitels ook een visueel element toe te voegen, in plaats van uw subtitel vetgedrukt te maken. Daarnaast is het ook een aanrader om een klikbare inhoudstabel van uw pagina of blogpost te maken. Zo maakt u het makkelijker voor uw gebruiker makkelijk om te navigeren naar de content die ze willen lezen.

C.  Verwijder verwarrende elementen of call to actions van uw blogpost of webpagina

U heeft nu uw content een doelgerichte structuur gegeven, maar wat nadat uw lezers de content hebben gelezen? Mogelijks heeft u nog een aantal elementen of call to actions op uw pagina staan die nergens voor nodig zijn. Hiervoor kunt u verschillende tools gebruiken die gebruikerssesies opnemen mits ze toestemming geven op uw website. Op basis van deze opnames, kunt u nu doelgericht nagaan wat de moeilijkheden zijn die uw gebruikers ondervinden op uw website. Uit de analyse van deze opnames kunt u dan bepaalde elementen of knoppen gaan verwijderen van uw pagina of blog.

Een aantal voorbeelden van tracking tools zijn Hotjar of Microsoft Clarity. Deze tools kunnen ook heatmaps genereren. Dan kunt u uw call to action plaatsen op de plaats waar de cursor van uw bezoekers het meest te vinden is, of de meest relevante content net daar gaan plaatsen.

Tenslotte is de paginasnelheid van uw blog of webpagina ook een cruciale factor voor de gebruiksvriendelijkheid. U kunt hiervoor gebruik maken van Google PageSpeed Insights om na te gaan of uw website voldoende snel laadt. Bovendien kunt u ook relevante inzichten halen uit de Google Search Console om de performantie van uw pagina’s na te gaan.


Bron: Convinceandconvert


Ga naar onze downloadsectie en download gratis onze white papers, rapporten & tools over digitale marketing


Waarom u best ‘Employee Advocacy’ overweegt voor uw social strategie

We merken het allemaal de laatste tijd, wanneer we een bijdrage posten als bedrijf op LinkedIn, hebben we in het algemeen minder engagement. Maar hoe komt dat nu? Het is te wijten aan de algoritmes die sociale media zoals LinkedIn, Facebook en Instagram hebben vandaag. Is het dan tijd voor een nieuwe aanpak? Laten we even kijken naar de recente geschiedenis waar we een shift zien in populariteit en waar we zien dat persoonlijke accounts doorgaans meer engagement hebben dan bedrijfspagina’s. Deze persoonlijke accounts stralen ook meer autoriteit uit en kunnen meer relevantie bieden voor hun volgers. Het is zelfs een feit dat een persoonlijk account tot zelf 10 keer meer awareness kan genereren dan een bedrijfspagina.

Hoe dit komt is vrij logisch en simpel. Mensen kopen van mensen, niet van bedrijven. Met deze insteek is het een ideale opportuniteit om te gaan investeren in employee advocacy, wat in niet-marketingtermen wordt omschreven als het promoten van een organisatie door uw werknemers actief content te laten delen over het bedrijf op hun persoonlijke profiel. Elke werknemer is dan een ambassadeur van uw merk of bedrijf.

Klinkt allemaal fantastisch, maar hoe geeft u het startschot?

Het is natuurlijk uiterst belangrijk om uw organisatie goed te organiseren, controle te bewaren en ervoor te zorgen dat uw content authentiek is. Het is ook belangrijk dat uw ambassadeurs op de hoogte zijn wanneer ze iets moeten posten. U kunt hier zelf een incentive-programma aanhangen, zodat uw werknemers zichzelf inzetten om hier een succesverhaal van te maken. Bereid u goed voor door eerst de rollen binnen het programma te bepalen. Vanaf dan kan het startschot gegeven worden.

De eerste persoon binnen het systeem is de social creator of content creator, deze persoon is doorgaans een marketingprofiel met copywriting en visual skills. Deze persoon maakt de content klaar die moet gedeeld worden door uw ambassadeurs. Om deze strategie te laten werken, zal er ook een beheerder moeten toegewezen worden, namelijk de social master die de strategie zorgvuldig uitschrijft en vertaald naar een contentplanning.

Het derde tandwiel binnen dit systeem, is de social activator. De persoon die deze rol krijgt toegewezen, heeft als functie de ambassadeurs te activeren. De ambassadeurs kunnen dan zelf content maken of de content delen die door de social creator is aangemaakt. De ambassadeurs zijn de uitvoerende partij van deze strategie en vormen het meest cruciale onderdeel om deze strategie tot een goed einde te brengen, wees dus goed voorbereid!

Een goed marketingprofiel binnen uw organisatie kan in principe de 3 rollen op zich nemen. Maar hiervoor kiest u best een juist profiel. Bent u op zoek naar een talentvolle marketeer? Wij kunnen u helpen bij uw keuze of bedenken uw strategie in het social-luik.

Waarom zou u deze strategie overwegen?

Employee advocacy kan voor uw bedrijf veel betekenen op vlak van zichtbaarheid en bovendien geeft het voor uw merkambassadeurs ook een positieve impuls. Ze voelen zich namelijk meer verbonden en betrokken met het bedrijf en ze krijgen meer kennis over uw organisatie en interageren bovendien met hun eigen netwerk. Een win-win situatie als u het ons vraagt.

Bron: Frankwatching

De nieuwe May Core update van Google Search is aan het uitrollen

Merkt u deze week dat er serieuze schommelingen zijn in uw rankings? Bereiken sommige zoekwoorden ineens de top en zakken sommigen helemaal weg? Geen paniek! Dat kan wel eens het gevolg zijn van de May 2022 Core update.

Wat is een Core update?

We zullen starten met even vlug uit te leggen wat dat nu precies is zo’n Core update? Het is een update die Google meerder keren per jaar uitvoert en heeft als doel om de zoekresultaten en de zoekervaring te verbeteren. Door die Core update moeten er meer relevante, bruikbare en betrouwbare resultaten getoond worden. Het duurt ongeveer 1 tot 2 weken voordat deze zijn uitgerold en het kan ervoor zorgen dat er enkele opvallende dingen gebeuren met uw data in Google Analytics, Semrush, …

De laatste core updates waren de November 2021 Core update, June 2021 Core update en de July 2021 Core update.

De May 2022 Core Update

Aan de hand van een twitterbericht liet Google Search Central weten dat er een Core update kwam. Op 25 mei heeft Google dan besloten om de May Core update wereldwijd te lanceren. En dat kan voor negatief en positieve effecten zorgen. Op zich kan u op korte termijn weinig doen: als u een uitgekiende SEO strategie heeft in lijn met de SEO trends en de verwachtingen van Google zal u gemiddeld, over meerdere core updates heen, weinig negatieve impact ervaren. Daalt uw SEO performantie bij elke core update dan zal u één en ander moeten bijsturen.

Wat weten we vandaag over deze core update?

Het wordt steeds moeilijker om exact te bepalen op welke SEO factoren een nieuwe core update impact heeft. We weten vandaag dat de impact weldegelijk significant is, meer dan de core update van November. De eerste monitoring toont aan dat eCommerce websites een voordeel hebben gekregen en directories, wiki-pagina’s en nieuwsportalen een nadeel. Ook in de sector ‘vastgoed’ werd heel wat volatiliteit vastgesteld SEO performantie.

Wat kan u doen bij een core update?

  1. Nothing to fix: meestal is er weinig dat u kan doen. Het kan zomaar zijn dat Google uw website bij een vorige update kunstmatig heeft bevoordeeld en dit nu rechtzet… of omgekeerd.
  2. E.A.T: zorg ervoor dat uw website en content voldoet aan de Quality Rater Guidelines en E.A.T. principes.
  3. Consistentie: wijzig niet holder de bolder uw SEO aanpak bij een negatieve hit. U kan hiermee op lange termijn meer schade berokkenen dan goed doen.
  4. Optimaliseer de core web vitals van uw website
  5. Zorg voor een SEO strategie & roadmap op lange termijn, ad hoc optimalisaties genereren zelden een stabiel resultaat.

Bron: Seroundtable & Google Zoeken Centraal-blog

Ook interessant om lezen…

Author

Schrijf een commentaar