Uw hapklare digital marketing recap van de week.

In de wereld van digitale marketing gebeurt wekelijks van alles. Doordat de online markt alleen maar groeit, komen er steeds weer nieuwe updates en aanpassingen in de marketing. Uiteraard is het belangrijk om deze updates goed op te volgen zodat u uw marketingstrategie hierop kan aanpassen en de beste resultaten kan bereiken.

Ik hoor u al denken: “Ain’t nobody got time for that!” Daarom som ik hier graag, in hapklare vorm, voor u op waarvan u op de hoogte moet zijn. De max!

Recap van de recap

Heeft u écht heel weinig tijd, beperk u dan tot volgende samenvatting:

1. Single Page Websites – Wanneer dit toepassen, voordelen en nadelen binnen SEO

2. Metaverse, Geen sciencefiction meer – Een opportuniteit die onvermijdelijk is.

3. Google wil AI-generated content afstraffen – De toekomst zal het uitwijzen.

4. Multisearch – Nieuwe zoekmogelijkheid voor Google shopping binnen Google Lens.

Single page websites, is dit goed of slecht voor uw SEO?

U leest het correct! Websites met slechts 1 pagina, one-pagers genoemd, zijn erg populair en komen steeds meer voor bij bedrijven die slechts één product of service aanbieden. Deze bedrijven richten zich vaak op een specifieke niche markt.

Het doel van deze single-page websites is om bezoekers op de website rechtstreeks te leiden naar de actie de ze kunnen ondernemen, zoals het downloaden van een app of het kopen van een ticket voor een bepaald event. De vraag is hier natuurlijk of dit goed of slecht is voor uw SEO en of dit uw rankings al dan niet beïnvloedt. Wij geven alvast een paar inzichten en beperkingen mee die hiermee gepaard gaan. Let’s go!

Een SEO audit van uw website?

Vraag een persoonlijke SEO audit van uw website en SEO coaching sessie aan. We bekijken samen uw technische fitheid, uw rankings en domein autoriteit. Geheel vrijblijvend als leuke kennismaking!

De voordelen van een single-page website

Eerst en vooral keren we even terug in de tijd. In 2019 heeft Google aangekondigd dat ze overstappen naar mobile-first indexeringen van uw website. Vandaag wil dat dus zeggen dat een gebruiksvriendelijke website op mobile cruciaal is indien u goed wil scoren op Google. Een one-page website heeft alvast dit voordeel. Omdat er maar één pagina is, ondervindt de gebruiker dus geen moeilijkheden bij het navigeren. De laadtijden zullen ook sneller zijn door de beperkte hoeveelheid content. Op vlak van gebruiksvriendelijkheid is een one-page website dus “the way to go”.

Een bijkomend voordeel van een single-page website is dat het gemakkelijk is om een gebruiker te leiden naar uw gewenste conversiepunt. U kunt de flow uitbouwen voor uw gewenste doelgroep met aangepaste content voor die doelgroep. Op vlak van SEO biedt het natuurlijk zijn beperkingen, maar als u slechts op enkele zoektermen wil scoren met uw one-page website, dan is de klus snel geklaard voor uw niche doelgroep.

De ranking van uw pagina is grotendeels afhankelijk van de links die zich bevinden op uw website. Gelukkig kunt u altijd naar dezelfde pagina verwijzen, waardoor er een vaste ratio is van 1 op 1 tussen links en pagina’s.

Fantastisch! Maar wat zijn de nadelen?

Onze vraag is nog niet volledig beantwoord of dit werkelijk goed is voor SEO. Het heeft namelijk ook nadelen aangezien al uw cruciale informatie slechts op 1 pagina staat. Geen nood, wij lichten dit even kort toe.

U bent zeker en vast gelimiteerd met een single-page website op basis van keyword targeting voor SEO. Zoals eerder vermeld, kunt u slechts op enkele zorgvuldig gekozen keywords gaan targetten indien u kiest voor dit type website. Op basis van uw uitgebreide SEO-strategie en implementatie heeft uw single-page website een beperking. U heeft geen onderverdelingen om uw content op de beste manier naar voor te brengen. Wanneer u kiest voor een uitgebreide SEO-strategie op dit type website, zal dit jammer genoeg resulteren in een moeilijk begrijpbare hoop informatie, wat natuurlijk zal worden afgestraft door Google.

Uw content op deze pagina’s zal dus zorgvuldig gekozen moeten worden en met absolute relevantie voor uw doelgroep. U heeft dus niet de mogelijkheid om tot in de kleinste details te gaan en alles grondig toe te lichten. Indien u dus meerdere topics, producten of diensten verkoopt of toelicht aan uw doelpubliek, dan zult u zeker voor een website moeten kiezen met meerdere pagina’s. Authority kan u helpen met uw SEO-strategie en opbouw van uw website, wij doen onze digital marketing en maken een website die converteert om uw bedrijfsdoelstellingen te halen.

Bron: SE Roundtable


Ga naar onze downloadsectie en download gratis onze white papers, rapporten & tools over digitale marketing


Meta-what? Metaverse! Geen science fiction meer

U heeft ongetwijfeld al gehoord van de mythe over Metaverse en Facebook die zijn bedrijfsnaam heeft veranderd naar Meta. Als u nog niet gehoord heeft over dit fenomeen, geven wij u even wat meer context rond wat de Metaverse nu precies is.

Het woord ‘Meta’ (voorbij) en ‘Verse’ (universum) worden gebruikt om de toekomst van het internet te beschrijven. Op het internet zoals we dat vandaag kennen, kunnen we enkel content zien en communiceren met elkaar. De Metaverse gaat nu nog een stapje verder.

In de toekomst zullen gebruikers kunnen werken, spelen, uitgaan, reizen en socializen in een nieuwe virtuele wereld. Er zijn werkelijk geen beperkingen. U kan zijn wie u wenst te zijn en doen wat u wenst te doen. Dit met behulp van internet, virtual reality en augmented reality. Het klinkt als een science fiction-film, maar dat is het zeker niet. De vraag is niet meer of dit ooit zal bestaan, maar eerder wanneer.

Bijkomend kunnen u en uw bedrijf dit ook zien als een nieuwe opportuniteit om digitale producten te verkopen aan potentiële klanten. U kunt bijvoorbeeld als kledingmerk uw digitale kleding online verkopen en uw merk versterken binnen de Metaverse door de avatars te laten schitteren in uw kleding (virtuele mode of virtual fashion).

Met deze opportuniteit bereikt u een totaal nieuwe doelgroep en opent u een nieuw kanaal om te gebruiken in uw marketingmix. Bent u hier nog niet klaar voor? Dat is zeker geen probleem! U kunt al beginnen met de kleinere inspanningen om uw bedrijf en marketing klaar te stomen voor de toekomst. Wij sommen hier 2 mogelijkheden op die schaalbaar én haalbaar zijn.

VR-Content

Neem plaats achter uw computer en begin met een eerste testfase van VR-content. Gebruik de beschikbare technologie om op uw website of webshop VR een plaats te geven. Hiervoor kan bijvoorbeeld VR-modelling gebruikt worden om uw product te kunnen uitproberen in een virtuele omgeving, wat voor een boost kan zorgen in uw conversies.

Ruimtelijke toepassing

Een andere praktische toepassing waarbij VR een impact kan generen, is door de combinatie met AR (Augemented reality). Laten we even stellen dat u keukens verkoopt en dat uw klant al een gepaste tegel heeft gekozen. Dankzij VR kan de klant via uw webshop zijn keuken kiezen en via virtual reality kijken of de keuken zal passen bij hun pas aangekochte tegels. Dit zorgt ervoor dat uw klant weer een stap dichter is tot de uiteindelijke aankoop van een prachtige keuken.

De meubelgigant IKEA maakt hier al jaren gebruik van en het social mediabedrijf Pinterest blijft ook niet bij de pakken zitten. Het zijn dit soort ontwikkelingen die maken dat Metaverse-technologie toegankelijk wordt voor iedereen, waardoor de adoptie van deze technologie ook enorm snel zal toenemen. Als dit toepasselijk is voor uw branche, dan is dit de toekomst voor uw producten.

Bron: Frankwatching

Google wil AI-generated content afstraffen

Voor alle marketeers die al regelmatig advertenties voorbij hebben zien komen over AI-copywriting: laat uzelf niet vangen. Google kondigt aan dat AI-generated content als spam zal worden gezien. Dit topic werd recent besproken in een debat rond GPT-3, de opkomst van artificiële intelligentie en wat het kan betekenen voor copywriters.

Wat is GPT-3 (Generative Pre-trained transformer)

Het klinkt alsof Elon Musk net een nieuw kind op de wereld heeft gezet, maar dat is het absoluut niet. GPT-3 is de derde generatie machine learning dat internet data gebruikt om tekst te genereren. Hiervoor moet slechts een korte, descriptieve tekst geschreven worden om zo een volwaardige tekst te genereren.

Het is de verbeterde versie van zijn voorganger en is operationeel met 175 miljard machine learning parameters in vergelijking met zijn voorganger die 10 miljard paramaters had. Het model is zo sterk dat het lijkt alsof de output van dit model door een mens is geschreven, maar toch blijft het AI-gegenereerde tekst.

Ok, maar hoe gaat Google dat controleren?

Hoe Google gaat nagaan of een tekst nu werkelijk is geschreven door AI of door een persoon, is voorlopig nog moeilijk te zeggen. In het debat gaf Google aan dat ze geen claim hebben over hoe ze dit automatisch gaan monitoren. Wanneer het Google webspam team echter een automatisch gegenereerde tekst herkent, zal er actie worden ondernomen. Maar wat voor acties, dat weten we jammer genoeg nog niet. Toch maar twee keer nadenken voor u uw copywriter vaarwel zegt, niet?

Bron: Search Engine Journal

Ook interessant om lezen…

Nieuw! Google Multisearch.

Deze week pakt Google uit met een verfijnde manier van image search en Google Lens. Multisearch geeft de mogelijkheid om op afbeelding te zoeken en dan een query in te geven om nog uitgebreider te zoeken.

U kunt bijvoorbeeld een foto trekken met Google Lens van een trui die u mooi vindt. Als u deze foto uploadt en hier extra tekst bijplaatst zoals “rood”, gaat Google voor u zoeken of deze trui in het rood verkrijgbaar is. U kunt simpelweg vanuit uw filmrol op uw telefoon de foto gebruiken en tekst toevoegen door omhoog te swipen, of u kunt een foto trekken van uw omgeving om zo direct een zoekopdracht via afbeelding te starten. Hier alvast enkele bijkomende voorbeelden waarbij Multisearch kan helpen:

1. Neem een foto van een bordenset met bestek en voeg de query toe “tafel” om een gepaste tafel te vinden die past bij deze set.

2. Neem een foto van een plant en voeg een query toe zoals “Onderhoud”. Google geeft u dan relevante informatie over hoe deze plant onderhouden moet worden. Voorlopig legt Google de Focus op mensen die willen shoppen via Google Lens.

Bron: SE roundtable

Fantastisch wat er allemaal gebeurd in marketingland. Bent u op zoek naar nieuwe opportuniteiten? Aarzel dan niet om ons te contacteren voor een intakegesprek.

Author

Creatieve duizendpoot en SEO-manager met een passie voor SEO-copywriting en content marketing.

Schrijf een commentaar