Social media management & tacticsSociale Media

Welke impact kan ik verwachten van sociale media?

Een direct meetbare impact van uw sociale media moet u niet verwachten. Tenzij hier betalende campagnes aan gekoppeld zijn of u al een bekende webshop hebt, dan spreken we over een ander verhaal. Sociale media genereren impact op lange termijn.

Dit zijn enkele zaken waarop sociale media impact kunnen maken:

 • Algemene merkbekendheid & top of mind worden/blijven bij mensen. Door aanwezig te zijn op zoveel mogelijk plaatsen waar uw consumenten aanwezig zijn bouwt u aan uw merkbekendheid. Het zorgt er ook voor dat u top of mind blijft bij uw consumenten.
 • Versterkt uw brand imago: aanwezig zijn op sociale media kan uw imago een boost geven. Door goed gebruik te maken van deze kanalen toont u aan potentiële klanten dat u een betrouwbare onderneming bent, die de tijd neemt om te luisteren naar zijn/haar consumenten. Positieve reacties van mensen zal ook zorgen voor social proof.
 • Door het inschakelen van sociale media voor promoties/nieuwe product aankondigingen kan u een stijging realiseren in verkoop, zowel online als offline.
 • Idem voor traffic naar uw website: u bent nu ook vindbaar op andere kanalen waardoor de instroom van verkeer vergroot.

Er hangt natuurlijk veel af van hoe u deze kanalen inzet. Het is vanzelfsprekend dat op het einde van de rit een mooie, relevante afbeelding meer impact zal genereren dan een niet-relevante foto. De juiste kanalen op de juiste manieren activeren is de sleutel tot succes hier.

Over de auteur

Alexander (1982), ondernemer, marketeer, investeerder, hobbykok, vader, partner, spinningcoach & fervent fietser... en in mijn vrije tijd: CEO van Authority
  Gerelateerde posts
  Sociale Media

  Clubhouse: wat is het & hoe werkt het?

  FacebookSociale Media

  De impact van iOS 14 op Facebook ads

  Social media toolsSociale Media

  Welke tools kan ik gebruiken om mijn sociale media te beheren?

  FacebookSociale Media

  Facebook ondersteuningsfonds

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *