Social media management & tacticsSociale Media

Wat is conversation management?

Conversation management vindt grotendeels plaats op sociale media. Het is het opvolgen van conversaties die gebeuren op de sociale media kanalen die in uw beheer zitten. Dit kan gaan over zowel openbare conversaties op kanalen, maar evengoed over de privéberichten die u ontvangt op de kanalen die u in gebruik hebt. Het is belangrijk om inkomende berichten op te volgen, en hier iets mee te doen. Steeds meer mensen zien sociale media als volwaardige kanalen om te communiceren met bedrijven. Voor sommige mensen is het zelfs evidenter om contact op te nemen met een bedrijf via sociale media, in plaats van een mailtje te sturen of te bellen.

De manier waarop u in gesprek gaat met klanten op sociale media draagt bij tot het imago van je bedrijf. Denk er ook aan dat alles op het internet ‘voor altijd’ is. Een boze reactie is snel gescreenshot, en kan u blijven achtervolgen. Het is dus belangrijk dat de personen die dit doen, dit op een goede manier doen.

Door de interacties op uw sociale kanalen te monitoren en te managen kan u heel wat bijleren. Hoe voelen mensen zich bij uw bedrijf? Wat doet u goed, wat kan er beter? Conversation management kan dus helpen voor heel wat aspecten van uw bedrijf.

Over de auteur

Alexander (1982), ondernemer, marketeer, investeerder, hobbykok, vader, partner, spinningcoach & fervent fietser... en in mijn vrije tijd: CEO van Authority
  Gerelateerde posts
  Sociale Media

  Clubhouse: wat is het & hoe werkt het?

  FacebookSociale Media

  De impact van iOS 14 op Facebook ads

  Social media toolsSociale Media

  Welke tools kan ik gebruiken om mijn sociale media te beheren?

  FacebookSociale Media

  Facebook ondersteuningsfonds

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *