AUTHORITY - Einestraat 37 Oudenaarde (BE) - info@authority.biz - Hello!? - Blog - Diensten - Contact - Audit - Jobs -       

WE VERSNELLEN DIGITALE GROEI VOOR KMO! ONTDEK HOE...

Social media management & tacticsSociale Media

Welk type content moet ik posten op sociale media?

Stem uw content af met de doelgroep en het kanaal waar u wil posten, op Instagram schrijf je niet voor hetzelfde publiek als op LinkedIn. Het type content is minder belangrijk dan de relevantie van de content. Er zijn bedrijven die bijvoorbeeld enkel maar images met quotes posten, omdat dit relevant is voor hun audience.

Het is algemeen geweten dat mensen snel door feeds scrollen, dus het is aan te raden om content licht en ‘snackable’ te houden. Maar ook zwaardere content, indien deze relevant is, kan werken. De content op sociale media moet vooral een meerwaarde bieden voor de consumenten. Er zijn verschillende content types die u kan testen: video (lang vs kort), images, audio, tekst. Test ook met tone of voice & schrijfstijl. Formeel vs informeel,  informerend vs inspirerend vs activerend. Tot slot moet je ook altijd in het achterhoofd houden wat u nu precies wil bereiken met die specifieke content. Wilt u mensen op de hoogte brengen van het bestaan van uw merk of wilt u ze al daadwerkelijk een product of dienst verkopen. Een krachtige call-to-action verricht wonderen wanneer deze gebruikt wordt op het juiste moment bij het juiste publiek.

Meer weten over sociale media en het schrijven van content? Bekijk dan zeker eens onze blog.

Over de auteur

Alexander (1982), ondernemer, marketeer, investeerder, hobbykok, vader, partner, spinningcoach & fervent fietser... en in mijn vrije tijd: CEO van Authority
  Gerelateerde posts
  Sociale Media

  Hoe zet u Twitch in voor uw bedrijf?

  Social media toolsSociale Media

  Pinterest Advertenties: de mogelijkheden

  FacebookSociale Media

  Facebook Analytics verdwijnt binnenkort

  Sociale Media

  Clubhouse: wat is het & hoe werkt het?

  Een reactie achterlaten

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *