Hallo! Ik ben Marie-Florence De Brauwer, 23 jaar en gebeten door Digitale Marketing. Als pas afgestudeerde in bedrijfsmanagement aan de Arteveldehogeschool in Gent, wou ik heel graag verder studeren. Mijn voorkeur ging al snel uit naar het postgraduaat digitale content creatie. Naast heel wat theoretische en praktische lessen, werd er ook verwacht een 30-tal dagen stage te lopen. Ik kreeg de kans om dit bij het digitale marketingbureau Authority in Oudenaarde te doen. 

In april 2021 begon ik met heel veel enthousiasme mijn stage. De eerste dagen waren natuurlijk enorm wennen. Ik moest niet alleen vroeger opstaan dan gebruikelijk, maar ik mocht ook eindelijk mijn huis uit. Na maanden binnen zitten was het echt een verademing om eens een volledige dag elders druk bezig te zijn. Interactief. In real life. Mét mensen. Zot! Ik werd beladen met informatie, taakjes, methodologieën, bedrijfsethiek en nog veel meer. Maar ik werd ook meteen goed opgenomen. Naast de formele kennismaking met het reilen en zeilen van Authority, leerde ik ook het team kennen.

Na een aantal dagen inlezen, ben ik al snel begonnen met het echte werk. Ik werd onmiddellijk kleine taakjes toegewezen die me de knepen van het vak leerden. Werken met bijvoorbeeld SEMrush, Google Analytics en andere tools om de zichtbaarheid van KMO’s te optimaliseren. Maar daarnaast kreeg ik ook een grote algemene taak, die ik in ‘vrije’ momenten doorheen de stage kon uitwerken. Deze taak bestond uit een groeistrategie en actieplan opstellen voor enkele platformen, gemaakt door Authority.

Wat ik bij Authority allemaal mocht doen:

Groeistrategie en actieplan platformen

De platformen zijn nog in opbouw dus ik moest uitzoeken hoe we een digitale boost konden realiseren. Vooraleerst ben ik begonnen met benchmarken. Ik heb de concurrentie gemeten op vlak van functionaliteit, optimale zoekwoorden en content. Dit allemaal om een doeltreffend actieplan te kunnen opstellen. Het actieplan bevat onder meer strategieën voor de sociale marketing, maar ook functionele tools die aangevuld kunnen worden op het platform.

SEMrush

Authority werkt voor meerdere klanten in SEMrush, om bijvoorbeeld sociale media in te plannen en analyseren. Maar het is ook een heel handige tool om trefwoorden te analyseren en een SEO-strategie uit te werken. Ik heb beide mogen uitproberen voor verschillende klanten én Authority zelf.

Socials

Ik mocht de sociale media voor Authority verzorgen. Met name de posts die ze wekelijks op Facebook en Instagram plaatsen.

Google Analytics

Voor enkele klanten mocht ik data analyseren en kopiëren uit het Google Analytics account. Om dan aan de hand van een Powerpoint een verslag uit te werken over hun zichtbaarheid, onlineverkeer en de bereikte doelen. 

Content voor een nieuwe website

Ik mocht brainstormen en de content verzorgen voor de nieuwe website van een van de klanten. Dit hield in dat ik tekst over de onderneming en hun aanbod, mocht schrijven. 

Blog Pinterest

Authority heeft een eigen blog waar ze regelmatig interessante onderwerpen aanhalen of tips meegeven. Allemaal gerelateerd aan digitale marketing natuurlijk. Ik mocht in een van mijn eerste weken een blog over de marketingmogelijkheden van Pinterest uitwerken.

Ik ben van het begin tot het einde enorm betrokken geweest bij alles wat Authority aanbelangt. Het team was zowel over de klanten als collegiaal erg openhartig. Algemene meetings over de klanten of projecten mocht ik vanaf het begin actief meevolgen. Wat mij, ondanks de verschillende kleine taakjes voor klanten, toch een algemene kijk gaf op de totale werking van Authority. Alexander, zaakvoerder van Authority was mijn stagebegeleider. Net zoals andere zaakvoerders zat ook Alexander zijn agenda meestal boordenvol. Toch wist hij wekelijks, of als ik/hij het nodig vond, een moment in te lassen om elkaar te spreken. Ik kon steeds een correcte en motiverende begeleiding verwachten van zowel Alexander als het volledige team. Alles werd mij heel zorgvuldig uitgelegd, ik kon ook altijd met mijn vragen bij iemand terecht. Ik wist wanneer het niet goed was, wat beter moest en vooral, hoe ik het de volgende keer beter kon doen. 

Met meer dan voldoening kan ik terugkijken op mijn 8 weken durende stage bij Authority. Mijn verwachtingen zijn meer dan ingelost. Ik heb de theorie uit de lessen dagelijks kunnen omzetten in de praktijk. De stage heeft me elke dag uitgedaagd om het beste van mezelf te geven. Ik mocht leren van een sterk team dat erg gedreven te werk gaat. Maar ook ontspant met een gezamenlijke aperitief, lunch of ontbijt ter gelegenheid van een verjaardag, of zomaar omdat het kan. Bovendien mocht ik eens stress, routine, ochtendspits, vermoeid thuiskomen en het verlangen naar de weekends ervaren. Alles wat je van het professionele leven kan verwachten. Ik denk dat ik zeker kan concluderen dat dit een geslaagde stage was. Een aanrader voor elke student die wil proeven van digitale marketing en het professionele leven! 

Nog eens een dikke dankjewel aan het team! 

Groetjes, 

Marie-Florence De Brauwer

Schrijf een commentaar