Uw hapklare digital marketing recap van de week.

In de wereld van digitale marketing gebeurt wekelijks van alles. Doordat de online markt alleen maar groeit, komen er steeds weer nieuwe updates en aanpassingen in de marketing. Uiteraard is het belangrijk om deze updates goed op te volgen zodat u uw marketingstrategie hierop kan aanpassen en de beste resultaten kan bereiken.

Ik hoor u al denken: “Ain’t nobody got time for that!” Daarom som ik hier graag, in hapklare vorm, voor u op waarvan u op de hoogte moet zijn. Fantastisch als je het ons vraagt.

Recap van de recap

Heeft u écht heel weinig tijd, beperk u dan tot volgende samenvatting:

 1. Google Data studio update: Accuratere data uit Google Search Console én een template om in te werken.
 2. Gegevensverzameling en segmenteren: Combineer de juiste tools om uw first-party data te verzamelen én te gebruiken.
 3. Wat wordt bedoeld met een duurzame strategie: Ga op zoek naar de juiste marketing onderdelen om in lijn met uw bedrijfswaarden een duurzame strategie op te bouwen.
 4. LinkedIn: Nieuw! Nieuwsbrieven en andere extra mogelijkheden in LinkedIn.

Google Data Studio update, meerdere nieuwe inzichten via Search Console

Google pakt uit met weer een nieuwe update van hun Data Studio. De update zorgt ervoor dat we meer inzichten kunnen halen uit Google Search Console via de corresponderende connector.

Naast de Search Console uitbreiding, introduceert Google ook de Search Traffic Monitoring Dashboard template (een hele mond vol…) die het ons makkelijker zou moeten maken om onze data te visualiseren. De vraag is natuurlijk wat u allemaal kunt doen met dit dashboard?

 • Via het dashboard kunt u gemakkelijk aangeven welke data u wenst te monitoren, hiervoor selecteert u de gewenste Search Console property.
 • Kies uw databereik dat u wenst te analyseren.
 • Kies gepaste filters zoals land, apparaat of zoektype.

En zo krijgt u in slechts enkele klikken lijn- of staafdiagrammen van uw data. Hieruit kan u gericht actiepunten formuleren voor uw marketingstrategie. De mogelijkheid om meerdere bronnen te importeren, maakt het voor u makkelijker om deze inzichten te kunnen formuleren en succesvol te implementeren. Zo bent u altijd een stapje voor op uw concurrenten.

Bron: Search Engine Journal


Ga naar onze downloadsectie en download gratis onze white papers, rapporten & tools over digitale marketing


Gegevensverzameling en segmentering: hoe bereidt u uw strategie voor met de vernieuwde Europese normen?

In het afgelopen jaar is er veel veranderd op het gebied van regelgeving voor het verwerken van persoonsgegevens. Zoals we eerder al hebben aangehaald, heeft dit gevolgen voor bedrijven die hun doelgroep zeer gericht willen targeten en meten. Er is nood aan een vernieuwde datastrategie om de gewenste doelgroep te kunnen bereiken en uw mediabudget te optimaliseren.

U kunt tegenwoordig doen op een AI-gebaseerde Marketing Engine. Deze flexibele oplossing zorgt ervoor dat uw first party data optimaal en in volledige overeenstemming met de regelgeving wordt benut. Met deze oplossing kunt u doelgroepen automatisch segmenteren, waarbij machine learning wordt gebruikt om alle owned-, earned- en paid- kanalen te activeren. Voor u dit wil toepassen, moet u eerst duidelijk afbakenen wat uw datastrategie inhoudt. Wij geven u alvast een paar belangrijke zaken mee.

 1. Het verzamelen van first-party data is cruciaal (CRM, Website & app browsing, media, PoS) om het volledige potentieel van uw marketingstrategie te kunnen benutten. First-party data bevat alle informatie die u rechtstreeks verzamelt over uw publiek, prospecten en klanten. Via deze gegevensverzameling krijgt u een beter beeld hoe u uw gewenste klanten opdeelt in segmenten die u later kunt gebruiken voor uw marketingstrategie.
 2. Bouw een flexibel ecosysteem van tools en applicaties om deze gegevens te activeren en de prestaties van marketingacties te meten. Wij helpen u graag bij het definiëren van uw doelstellingen en het opzetten van uw digital ecosysteem dat voor impact zal zorgen bij het behalen van uw bedrijfsdoelstellingen.
 3. Verrijk first-party data met externe gegevens, third-party data zoals sociaal-demografische gegevens, en second-party data zoals gegevens die u legitiem met een ander bedrijf deelt.

Wanneer u een zuivere data-strategie heeft geformuleerd, is het belangrijk om met uw intern team user-cases te gaan opstellen. Deze cases prioritiseert u dan op basis van de toegevoegde waarde die u voor uw klant wil betekenen. Wij raden aan en helpen u graag om uw data-driven marketingstrategie op een slimme manier te implementeren. Voor middelgrote tot grote bedrijven is er namelijk niet één oplossing die past bij de huidge en onbekende toekomstige behoeftes van uw klant.

Bron: Frankwatching

Hoe een duurzame strategie implementeren in uw bedrijf?

U stelt zichzelf vast frequent de vraag “Wat is trending op dit moment?”, maar tegenwoordig blijkt deze vraagstelling minder relevant. U formuleert de vraag beter als “Hoe kan ik verschil maken?”. Wij zeggen niet dat trends onbelangrijk zijn, in tegendeel, u kan zeker en vast iets vinden tussen de trends wat relevant is voor uw bedrijf. Maar het is van cruciaal belang dat uw bedrijfswaarden parallel liggen met de marketingstrategie die u wenst te implementeren. Daarom dat het af te raden is om telkens in te pikken op trends die niet resoneren met uw bedrijfswaarden.

Het woord duurzaam is ook zeer ‘in’ tegenwoordig, maar wordt vaak geassocieerd met voeding of materialen. Wij zien dit ook op een andere manier. Duurzaamheid binnen marketing is het kritisch benaderen van de tijd en energie die u wilt gebruiken bij het uitvoeren van uw marketingstrategie en het stellen van duidelijke prioriteiten die resoneren met uw bedrijfswaarden.  Om deze reden moet u de gepaste kanalen kiezen die voor uw bedrijf belangrijk zijn.

Een goed voorbeeld hiervan is het cosmeticabedrijf “Lush” dat zich volledig terugtrekt uit het sociale mediaverhaal, puur omdat hun bestaansreden gebaseerd is op het gebruik van niet-schadelijke producten. Het bedrijf is van mening dat social media gevaarlijk is en wil hier niet meer op inzetten om in lijn te blijven met hun bedrijfswaarden. Dit is natuurlijk een extreem voorbeeld wat vooral past binnen hun strategie.

Hoe u kritisch omgaat met het bepalen van uw bedrijfswaarden en kanalen, kunt u makkelijk definiëren door uzelf de volgende 2 vragen te stellen:

 1. Zijn er bepaalde personen (doelgroep) met een bepaald probleem (markt)? Hoe lost u dat probleem op met een product of service die aanbiedt? Zorg ervoor dat de boodschap die u wenst uit te sturen in lijn is met de waarden van uw bedrijf, zodat iedereen van uw organisatie dit kan verspreiden en het gemakkelijk wordt begrepen door uw klanten.
 2. Wat zijn de prioriteiten voor uw bedrijf? Wanneer u geen duidelijke prioriteiten stelt, dan zal uw strategie er niet voor zorgen dat u uw gewenste doelen haalt. Het is dus heel belangrijk dat u en uw team begrijpen wat de belangrijkste doelstelling is bovenop de secundaire doelstelling. Een duidelijke richting voor uw bedrijf en team is dus onmisbaar.

Éénmaal u de juiste waarden heeft gekozen, is het hoog tijd om daar een gepaste strategie bij te ontwikkelen, met nadruk op boodschap en middelen. Durf te experimenteren en te groeien op een vooruitstrevende manier. Wij helpen u graag de juiste oplossing te vinden.

Bron: Frankwatching

Ook interessant om lezen…

LinkedIn: Wat zijn de nieuwigheden?

LinkedIn blijft niet stilstaan en dat hebben wij zeker opgemerkt. Het sociale mediaplatform rolt een nieuw systeem uit dat het mogelijk maakt voor bedrijven om nieuwsbrieven uit te sturen binnen het platform. Hoe? Lees even mee.

LinkedIn wil bedrijven de mogelijkheid geven om long-form content te kunnen delen. Dit is een uitbreiding op de huidige functie dat het mogelijk maakt om artikels te publiceren op het platform. De doelstelling van deze nieuwe feature is om engagement te genereren van volgers die interesse hebben in deze content. Het kan een nieuwe opportuniteit zijn om uw LinkedIn-bedrijfsprofiel een nieuwe boost te geven en uw kanaal te doen groeien.

Wanneer u content plaatst in de vorm van een nieuwsbrief op LinkedIn, krijgen volgers een éénmalige notificatie voor een opt-in. Deze newsletters die u uitstuurt kunnen dan geopend worden via e-mail of LinkedIn zelf. Artikels en newsletters zijn voorlopig enkel bruikbaar voor gekwalificeerde pagina’s. Dat wil zeggen dat het account minimum 150 volgers moet hebben en originele content moet bevatten dat in lijn ligt met de community policy van LinkedIn.

Het is nog vroeg om te kunnen vaststellen of dit een succes is, maar een eerdere testfase heeft goede resultaten aangetoond. Het kan zeker een goede opportuniteit zijn voor bedrijven om hun doelgroep extra te informeren en engageren.

Bron: Search Engine Journal

Author

Creatieve duizendpoot en SEO-manager met een passie voor SEO-copywriting en content marketing.

Schrijf een commentaar