Ruim een maand geleden ging Rutger Maebe onder begeleiding van Authority aan de slag als digital marketeer bij één van onze klanten. We hielpen onze klant bij het definiëren van welk type marketeer ze nodig hadden en namen het selectie- en rekruteringsproces in handen. Nu de eerste onwennige fase achter de rug is, was het tijd om eens te polsen hoe hij zijn eerste weken heeft ervaren.

Groei en ondersteuning

Om ervoor te zorgen dat Rutger alle kneepjes van het vak leert en ruimte heeft om te overleggen met collega-marketeers, brengt hij een deel van zijn tijd door bij Authority op kantoor. Hier coachen we hem bij de taken die hij moet uitvoeren. “Voor alles wat ik doe, krijg ik grondige feedback en advies. Niet alleen op vlak van kennis ben ik gegroeid, maar ik leer ook hoe ik met klanten om moet gaan”, aldus Rutger.

Momenteel bestaat Rutger zijn takenpakket uit het verzamelen van content voor de nieuwe website van deze KMO. “Het project dat ik aan het uitvoeren ben, is het bouwen van een informatieve B2B website. Hierbij krijg ik veel verantwoordelijkheid om het project uit te schrijven en uit te voeren. Natuurlijk ontvang ik bij elke stap feedback van de klant én van Alexander, zaakvoerder en Senior Digital Manager bij Authority. Het eerste wat ik moet doen, is het opbouwen van een kennisdatabank voor de website. Hierin worden alle mogelijke vragen van onze doelgroep beantwoord. Buiten deze kennisdatabank heb ik ook zelf de volledige sitestructuur opgebouwd en verzamel ik content die hierop geplaatst moet worden”, vertelt Rutger.

“In de toekomst ga ik ook verder aan de slag met de verschillende digitale marketingkanalen van de klant en zal ik instaan voor het beheer van de sociale mediakanalen, de verdere optimalisaties van de website, de nieuwsbrieven,… “

Niet alleen theoretische feedback

Authority begeleidt Rutger en de klant niet alleen op vlak van opleiding, maar ook wat betreft groei en verwachtingen. Zo worden er wekelijkse overlegmomenten gepland om te bespreken hoe het gaat. “Samen met San (Authority’s Marketing Operations Manager) praat ik over de dingen die goed lopen, of minder goed lopen. Ze geeft dan duidelijke feedback en input over mogelijke next steps. We bespreken de groeiverwachtingen, zowel op vlak van kennis als samenwerken bijvoorbeeld. Deze sessies zijn cruciaal voor mij om mijn mening makkelijker te kunnen delen en mezelf verder te ontwikkelen”, aldus Rutger.

Alle begin is moeilijk

Het is voor iedereen spannend om binnen te komen in een nieuw bedrijf. Dat heeft Rutger ook ervaren, al gaat het nu wel beter. “In het begin was het even zoeken om met alle collega’s overeen te komen, zowel bij de KMO waar ik werk als bij Authority. Gelukkig wordt er wel tijd gemaakt om mij te leren kennen én zet ik ook mijn beste beentje voor om al mijn collega’s te leren kennen. Maar dit vraagt tijd natuurlijk.”

Al bij al is Rutger zeer tevreden met zijn huidige positie bij de KMO en de ondersteuning van Authority: “Ik voel mij goed en ben klaar voor de hele hoop uitdagingen die op mij afkomen. Ik vind het verrassend hoe interessant het allemaal is, al is het soms even wennen aan het bedrijfsleven als je net bent afgestudeerd.”

Bent u zelf van plan een digital marketeer aan te nemen in uw bedrijf? Lees dan zeker onze tips over hoe u dit het beste aanpakt en hoe wij u daarin kunnen ondersteunen.

Author

Creatieve duizendpoot en SEO-manager met een passie voor SEO-copywriting en content marketing.

Schrijf een commentaar