Uw hapklare digitale marketing recap van de week

In de wereld van digitale marketing gebeurt wekelijks van alles. Doordat de online markt alleen maar groeit, komen er steeds weer nieuwe updates en aanpassingen in de marketing. Uiteraard is het belangrijk om deze updates goed op te volgen zodat u uw marketingstrategie hierop kan aanpassen en de beste resultaten kan bereiken.

Ik hoor u al denken: “Ain’t nobody got time for that!” Daarom som ik hier graag, in hapklare vorm, voor u op waarvan u op de hoogte moet zijn. Als dat niet handig is!

Recap van de recap

Heeft u écht heel weinig tijd, beperk u dan tot volgende samenvatting:

  • TikTok is populairder dan Google: TikTok staat in 2021 op nummer één waar het meeste verkeer is gegenereerd en haalt Google in.
  • Dé social media-hoogtepunten van 2021: we staan stil bij enkele social media-hoogtepunten van 2021.
  • Hoe gebruik je op de juiste manier headers voor het beste SEO-resultaat: headers zijn belangrijk voor SEO. Maar wat zijn header tags nou eigenlijk?
  • Hoe omzeil je de iOS 14-update en laat je social advertising alsnog werken? Er zijn alternatieven ontwikkelt om alsnog de juist gegevens rondom social advertising te tracken.

TikTok is wereldwijd populairder dan Google

TikTok haalt Google in als ’s werelds populairste domein gebaseerd op de jaarlijkse rankings van security company Cloudfare.

Jaarlijks voert Cloudfare een ranking uit door middel van een Year in Review-rapport waaruit blijkt welke domeinen het meeste verkeer hebben genegeerd. De voorgaande jaren waren Google.com – inclusief Maps, Translate en News – de leiders in de ranglijst. TikTok nam de 7e plek in.

In 2021 heeft TikTok aardig wat sprongen gemaakt en is de andere grotere domeinen zowaar voorbijgegaan.

Bron: Search Engine Journal

Dé socialmedia-hoogtepunten van 2021!

Nog even en we luiden 2022 in! Tijd om even stil te staan bij enkele gebeurtenissen rondom social media die ons raakten en soms behoorlijk bezighielden.

Twitter

Twitter wordt al jaren gebruikt als ‘uitlaatklep’ voor vele gebeurtenissen in de wereld. De blijheid dat we ineens kunnen schaatsen op natuurijs, het verdrietige nieuws rondom de moord op Peter R. de Vries of alles wat met COVID-19 te maken heeft. En speaking of… er is behoorlijk veel getweet over #corona, #coronamaatregelen en de #avondklok. Maar wat is nou de meest gelikete tweet van het jaar? Dat is de tweet van Joe Biden!

Facebook

In 2021 zijn er verschillende nieuwe Facebook-functies bijgekomen. Eind oktober kondigde Facebook – ook onder andere het moederbedrijf van Instagram en WhatsApp – een naamswijziging aan: Meta. Deze naam betekent dat we driedimensionaal met elkaar in contact blijven in de breed toegankelijke ‘metaverse’.

Instagram

Instagram heeft ook in 2021 meerdere nieuwe functies in het leven geroepen, onder andere mogelijkheden om likes te verbergen voor volgers en de ‘swipe-up functie voor Stories’ werd vervangen met een link-sticker waar alle accounts gebruik van kunnen maken.

Cristiano Ronaldo heeft twee records doorgebroken: het meest gevolgde Instagram-account en meest gelikete foto.

YouTube

YouTube staat bomvol video’s waar alle mogelijke innerlijke belevingen naar bovenkomen. Lachen, huilen, ontspannen, geïnspireerd raken, vreugde, boosheid enzovoort. De mogelijkheden zijn op YouTube gewoonweg eindeloos.

Toch zijn er een aantal video’s die wereldwijd bizar vaak bekeken worden. ‘Baby Shark Dance’ is al meer dan 9,85 miljard bekeken!

Spotify

Spotify liet zien dat we in 2021 soms verlangden naar vroeger. Wellicht betere tijden? Oude liedjes werden opgezocht en tegelijkertijd ook ontdekt door de nieuwe generatie.
Bad Bunny is opnieuw de meest gestreamde artiest met een ‘schammele’ 9,1 miljard streams en werd gevolgd door Taylor Swift.

Pinterest

Waar wordt Pinterest nou voor gebruikt? Om voorbeelden op te zoeken en inspiratie op te doen. In 2021 hebben meer dan 400 miljoen mensen Pinterest gebruikt om diverse redenen: ontdekken van nieuwe producten en merken, plannen maken voor de toekomst enzovoort.

Bron: Frankwatching

Hoe gebruik je op de juiste manier headers voor het beste SEO-resultaat

Headers zijn nog steeds belangrijk voor een goed resultaat met betrekking tot SEO.

Maar wat is een header tag nou eigenlijk? Dit zijn de koppen waar content mee begint op een website. Er zijn verschillende types: H1 kop, H2 kop, H3 kop enzovoort.

H1 tag

De H1 kop wordt gebruikt om de belangrijkste tekst aan de te duiden, zoals het hoofdthema of de titel van een inhoud

H2 en H3 tag

Worden vaak gebruikt als ondertitels.

H4, H5 en H6 tag

Worden vaak gebruikt voor de verdere structuur in de content van de website

Bron: Search Engine Journal

Hoe omzeil je iOS 14-update en laat je social advertising alsnog werken?

Vorig jaar kondigde Apple de iOS 14-update aan om privacy wat serieuzer te nemen. Doordat gebruikers handmatig toestemming moesten geven om hun gegevens te tracken, resulteerde dit in minder effectieve online marketing.

Wat betekende dit voor social media-advertenties? Onder andere minder goede optimalisatieresultaten. Een advertentie heeft goede aankopen opgeleverd, maar dit is niet meer terug te zien. Er zijn meerdere alternatieven om alsnog deze gegevens te tracken.

Bron: Frankwatching

Schrijf een commentaar