Een SEO audit van uw website?

Vraag een persoonlijke SEO audit van uw website en SEO coaching sessie aan. We bekijken samen uw technische fitheid, uw rankings en domein autoriteit. Geheel vrijblijvend als leuke kennismaking!

Uw hapklare digital marketing recap van de week

In de wereld van digitale marketing gebeurt wekelijks van alles. Doordat de online markt alleen maar groeit, komen er steeds weer nieuwe updates en aanpassingen in de marketing. Uiteraard is het belangrijk om deze updates goed op te volgen zodat u uw marketingstrategie hierop kan aanpassen en de beste resultaten kan bereiken.

Ik hoor u al denken: “Ain’t nobody got time for that!” Daarom som ik hier graag, in hapklare vorm, voor u op waarvan u op de hoogte moet zijn. De max!

Recap van de recap

Heeft u écht heel weinig tijd, beperk u dan tot volgende samenvatting:

  1. LinkedIn update: B2B edge en LinkedIn Business Manager, gemakkelijk uw advertenties beheren dankzij een nieuw interface en consultancy dienst.
  2. Google AdSense: Nieuwe mogelijkheden voor uw content indien u onderdeel uitmaakt van het Google Search Network.
  3. Microsoft Bing tegen Google: Nieuwe manieren van shoppen in de zoekmachine van Microsoft.
  4. Twitter verwijderd nofollow attribute: voorlopig een onzekerheid, in de toekomst mogelijks een opportuniteit.
  5. Meta Basic Ads: Nieuw advertentietype voor brand awareness of productperceptie.

LinkedIn Update voor B2B: Business Manager & B2B Edge

Het populaire B2B platform, LinkedIn, pakt uit met een aantal updates. Aan de hand van het vernieuwd Business Manager-platform en B2B Edge willen ze adverteerders helpen bij leadgeneratie en brand building.

B2B Edge? Wat is dat precies?

Het sociale mediaplatform lanceert een nieuwe consultancy dienst, genaamd B2B Edge. Deze dienst voert academisch onderzoek en brengt LinkedIn-data bij elkaar om uw bedrijf te helpen met performance branding. U denkt waarschijnlijk het volgende: Lap, ze zijn daar terug met hun vakjargon! Geen nood, we leggen het met plezier voor u uit.

Met performance branding wordt uiteindelijk bedoeld dat uw branding bijdraagt aan uw bedrijfsresultaten, waarbij bereik niet de enige factor is om te bepalen of uw branding effectief zijn steentje bijdraagt aan uw conversies.

Naast het feit dat B2B Edge werd gelanceerd, heeft LinkedIn ook updates uitgebracht op het gebied van CRM (customer relationship management) en API’s (Application programming interface).  Op vlak van CRM worden nu vlaggen toegevoegd in de sales navigator voor profielen waarbij de informatie in vergelijking met de informatie in uw CRM niet ‘matchen’ of overeenstemmen. U kunt uw CRM updaten rechtstreeks vanuit de LinkedIn Sales Navigator. Er zijn nog verscheidene andere updates uitgevoerd aan de Sales Navigator, die u hier kunt vinden.

De LinkedIn Business Manager in een nieuw jasje

Het vernieuwde platform beidt een centraal dashboard dat het voor u gemakkelijker moet maken om mensen, ad-accounts, pagina’s en bedrijven waarmee u een partnerschap heeft te managen. De LinkedIn Business Manager is ontworpen om tijd te besparen en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier zijn een aantal voordelen aan verbonden:

  • Toegang tot het centrale beheer van uw accounts en pagina’s.
  • Rechtstreeks downloaden van uw maandelijkse facturen.
  • Beheren van uw team, advertentieaccounts, pagina’s en zakelijke partners vanaf het dashboard.
  • Sneller klanten bereiken door gelijke doelgroepen met verschillende advertentieaccounts te delen en bijwerken voor al uw accounts.
  • Mogelijkheid tot een betaald account in de Sales Navigator

Misschien is dit wel een nieuwe opportuniteit voor uw bedrijf om social media in te schakelen in uw marketingmix. Wij kunnen u alvast hiermee helpen, boek een intakegesprek met onze senior digital manager om te zien wat we voor u kunnen betekenen.

Bron: Frankwatching


Ga naar onze downloadsectie en download gratis onze white papers, rapporten & tools over digitale marketing


Google AdSense Shopping Links

Google lanceert een nieuwe labs feature binnen hun Google AdSense dienst, namelijk de introductie van shopping links. Dit maakt het voor de gebruiker gemakkelijk om producten te vinden in uw geschreven tekst op uw website. De AdSense shopping links worden op uw pagina’s geplaatst die voldoen aan de criteria van Google, deze zijn zichtbaar als hyperlinks.

Google maakt deze hyperlinks automatisch aan wanneer het herkent dat er een shopping mogelijkheid bestaat op een bepaald woord of groep woorden in uw content. Indien de gebruiker van uw website op een shopping link klinkt, wordt hij direct naar het product gestuurd waarop wordt geadverteerd.

U kunt deze functie activeren in uw Google AdSense Console, onder het rubriek “labs”. Door dit nieuwe type advertentie te introduceren, zullen websites die deel zijn van het Google Display Netwerk mogelijks meer inkomsten genereren.

Bron: SE Roundtable

Microsoft Bing: Nieuwe retail marktplaats

Ja! Er bestaat nog steeds een andere zoekmachine buiten Google en dat is Microsoft Bing. In de afgelopen maanden heeft de zoekmachine op stille wijze een compleet nieuwe retail marktplaats gelanceerd en dit om te concurreren tegen Google. Maar wat is het verschil tussen Google Shopping en de Bing retail marktplaats?

Bing claimt dat hun marktplaats beter is dan Google, omdat het op een totaal andere manier werkt. De zoekmachine van Microsoft helpt de klant om gemakkelijker producten te vinden waar ze interesse in hebben, omdat bij Bing de gebruiker hun voorkeuren kan instellen, wat bij Google niet het geval is. In het geval van Google Shopping, rankt Google de producten zelf op basis van het algoritme. Dit algoritme houdt meer rekening met uw shopping geschiedenis en de zoekwoorden die u gebruikt. Beide hebben hun voordelen en beide zijn verschillend voor de gebruiker op basis van gebruik en resultaten.

Bij de implementatie van deze Bing marktplaats waren er slechts een honderdtal bedrijven die hebben deelgenomen. Voor de verdere implementatie bij andere bedrijven is er nog geen specifieke lanceringsdatum bekend.

Buy direct en start shopping

De “start shopping” feature was al aanwezig binnen Bing, maar wordt nu aangevuld met deze nieuwe marktplaats. Vroeger kon de gebruiker van de zoekmachine bepaalde producten zoeken en dan terecht komen op de website van de verkoper, waar de verkoop uiteindelijk wordt afgerond. De nieuwe marktplaats binnen de zoekmachine heeft de naam “Buy direct” gekregen en is onderdeel van Microsoft Start Shopping. Dit biedt de mogelijkheid om rechtstreeks vanuit Bing een product te kunnen aankopen. Het betalingsproces loopt dan ook volledig via de zoekmachine in plaats van op de website van de originele verkoper.

De toekomst van Bing

Desondanks dat Bing maar slechts 25% van de totale zoekopdrachten wereldwijd overkoepelt (bij Google is dit 60%), blijven ze toch doorzetten. Het is duidelijk dat de zoekmachine van Microsoft achterloopt op Google op zowat alle statistieken, maar de toekomst is niet pekzwart voor deze zoekmachine.

Bing ondersteunt eerst en vooral bedrijven die hun producten wensen te verkopen via advertenties. Hiervoor wordt de data gebruikt van LinkedIn alsook van andere tools om adverteerders de mogelijkheid te geven om de prijzen te beheren. Bovendien kan Bing ook wel een goedkopere manier van adverteren zijn, omdat minder mensen Bing gebruiken als zoekmachine. Ooit zal de kost van adverteren van Google torenhoog zijn, Bing kan dan een goed alternatief bieden.

Bron: Search Engine Land

Ook interessant om te lezen

Twitter verwijdert nofollow attribute van links in tweets

Voor de SEO & backlinking fanaten tussen ons, is er mogelijks goed nieuws uit marketingland. Twitter heeft namelijk de nofollowattribute van links verwijderd, zowel van profielen, tweets als andere pagina’s op twitter. Er is nog geen zekerheid of dit de bedoeling was, maar dit biedt mogelijks een opportuniteit voor link building indien deze links effectief worden aanvaard door Google.

Het is voorlopig nog moeilijk te zeggen of deze links effectief waarde zullen bieden. Er zijn assumpties dat Google de links van sociale mediakanalen standaard aanziet als een nofollow link, omdat user-generated-content vaak niet zo betrouwbaar is. Een statement dat logisch is, maar voorlopig is er nog geen zekerheid rond dit fenomeen. Het enige wat we nu kunnen doen, is afwachten op een statement van Twitter zelf of dit effectief intentioneel was of niet.

Indien het effectief een mogelijkheid wordt, kan dit een goede opportuniteit zijn aangezien twitter één van de grootste sociale medianetwerken is die ook vaak wordt gebruikt door SEO-fanaten en marketeers. Het kan ook een totaal averechts effect hebben. Er kan bijvoorbeeld een zwerm komen aan spam posts indien de link op nofollow blijft, dat de waarde van het sociale netwerk kan schaden en de waarde van de links op twitter in het algemeen. Afwachten is dus de boodschap.

Bron: Search Engine Land

Meta ontwikkelt nieuwe, privacy-vriendelijke manier van adverteren op hun platformen

Meta is bezig met een de ontwikkeling van een nieuw soort advertentietype op hun platform, genaamd “Basic Ads” die bovendien privacy vriendelijk is. Het advertentietype is minder afhankelijk van persoonlijke data over hun gebruikers en zal eerder metrics gaan gebruiken zoals engagement en het aantal keer dat video’s bekeken worden. Dit advertentietype zal hoogstwaarschijnlijk kunnen ingezet worden voor bedrijven die willen investeren in brand awareness of vermarkten van een bepaald product. Het prijskaartje is nog niet bekend, maar wij zijn alvast benieuwd naar de opportuniteiten die dit kan bieden.

De ontwikkeling is te wijten aan hun beste vrienden, Apple, die sinds de uitrol van IOS14 hebben gezorgd dat iPhone gebruikers volledige controle hebben over welke persoonlijke data ze wensen te delen op hun sociale media platformen. De inkomsten van de advertenties op Facebook & Instagram, verloren hun stabiliteit.

Om het advertentietype optimaal te benutten, zal theoretisch gezien de kwaliteit van deze advertenties zeer engagerend moeten zijn. Het totale bereik van uw advertentie hangt dus werkelijk af van hoe kwaliteitsvol uw visuals en copy zijn. Een uitdaging weliswaar voor de marketeer van vandaag en morgen, maar zeker een opportuniteit. Naar onze mening een ideale tool voor een bedrijf die een ongedifferentieerde marketingstrategie op poten wil zetten. Wij kunnen u zeker helpen met het bouwen van uw strategie en het opzetten van uw sociale mediacampagnes.

Bron: Search Engine Journal

Author

Creatieve duizendpoot en SEO-manager met een passie voor SEO-copywriting en content marketing.

Schrijf een commentaar