Uw hapklare digitale marketing recap van de week

In de wereld van digitale marketing gebeurt wekelijks van alles. Doordat de online markt alleen maar groeit, komen er steeds weer nieuwe updates en aanpassingen in de marketing. Uiteraard is het belangrijk om deze updates goed op te volgen zodat u uw marketingstrategie hierop kan aanpassen en de beste resultaten kan bereiken.

Ik hoor u al denken: “Ain’t nobody got time for that!” Daarom som ik hier graag, in hapklare vorm, voor u op waarvan u op de hoogte moet zijn. Als dat niet handig is!

Recap van de recap

Heeft u écht heel weinig tijd, beperk u dan tot volgende samenvatting:

 • URL-wijzigingen zijn niet zo eenvoudig voor Google Search: het kan enkele maanden duren voordat Google een URL-wijziging verwerkt. Dit is niet zo eenvoudig.
 • Een event organiseren in 2022? Hier moet je op letten: fysiek, hybride of online? We delen een paar mogelijkheden waar je rekening mee kunt houden.
 • Al bekend met Instagram Reels?: een mini stap-voor-stap handleiding biedt hulp.
 • Google Analytics mogelijk verboden: er worden klachten onderzocht over de bescherming van persoonsgegevens. Wat zijn de gevolgen?

URL-wijzigingen zijn niet zo eenvoudig voor Google Search

Wist u dat het enkele maanden kan duren voordat Google URL-wijzigingen heeft verwerkt?

Onlangs bracht Google een video uit over de impact van SEO voor het aanbrengen van URL-wijzigingen. Volgens John Mueller zijn deze wijzigingen niet zo eenvoudig voor zoekmachines zoals Google. Het kan zelfs enkele maanden duren voordat Google deze heeft verwerkt.
Elke URL wordt als een adres in de index opgeslagen. Zodra er wijzigingen zijn, moeten diverse onderdelen worden doorgestuurd naar de nieuwe URL.

Bron: Search Engine Land

Een event organiseren in 2022? Hier moet u op letten!

2022 is alweer het derde jaar waarin het weer ‘afwachten’ is voor de zakelijke evenementenbranche. Worden er weer evenementen geannuleerd? Wat mag wel en niet? Coronamaatregelen in acht nemen is sinds 2020 het nieuwe normaal. Het organiseren vraagt nu ook – net als de twee voorgaande jaren – weer om aanpassingsvermogen, flexibiliteit en veerkracht. Bent u van plan om een evenement te organiseren? Dan delen we graag een paar mogelijkheden waar u eventueel rekening mee kunt houden.

Fysiek event

Voornamelijk sinds 2020 ontdekten we dat online veel mogelijk is, zo ook het organiseren van events. Toch verkiezen we een fysiek real-life event (inclusief een volle zaal) boven een online event via bijvoorbeeld Zoom of Teams. Mensen blijven immers groepsdieren ;-). Gaat u dit jaar voor ook voor die volle zaal? Dan is dat helaas nog niet zonder risico. Als uw event toch geannuleerd wordt vanwege bijvoorbeeld een uitbraak, dan gaat dit niet zonder kosten. Misschien is hybride ook een idee?

Hybride event

Het woord ‘hybride’ is nog nooit zo populair geweest. Bij een hybride event kan de bezoeker zelf beslissen hoe hij/zij het event wil beleven. Live op locatie of thuis op de bank? U heeft dus te maken met twee doelgroepen die u allebei moet aanspreken. Het handigst is om twee aparte programma’s te maken die (deels) in elkaar overlopen, zodat u beide aanspreekt.

Online event

Gaat u als organisator toch voor online? Wellicht uit pure noodzaak. Het blijft natuurlijk een mooi alternatief, maar de beleving is toch vaak anders. Voordeel is wel dat de bezoeker of deelnemer de deur niet uit hoeft. Let wel op (eventuele) interactie en dat u niet te snel afgeleid raakt.

Bron: Frankwatching

Bent u al bekend met Instagram Reels? Een kleine stap-voor-stap-handleiding biedt hulp   

Met Instagram Reels is het mogelijk om TikTok-achtige video’s van maximaal 60 seconden te maken en delen.

In tegenstelling tot Instagram Stories verdwijnen Reels niet na 24 uur. Daarnaast komt uw opgenomen Reel tussen uw feed op uw profiel te staan. De functies zijn dus vergelijkbaar met TikTok en is hierdoor de snelstgroeiende social media app. Overigens zit de Reels functie in de Instagram-app zelf.

 1. Open de Instagram-app en navigeer naar Reels
  Open de Instagram-app en log in. Tik op plusknop en tik op Reel.
 2. Neem een Reel op met de Instagram-camera.
  Na het openen van Reel, kunt u ofwel onmiddellijk beginnen met opnemen, of een van de tools gebruiken voor wat meer kwaliteit: audio, duur, snelheid, videolay-out en timer.  Neem de Reel op door de opnameknop ingedrukt te houden.
 3. Deel de Reel met je volgers
  Tik op ‘volgende’ en schrijf uw bijschrift.

Bron: Search Engine Journal

Google Analytics mogelijk verboden

Mogelijk is het gebruik van Google Analytics binnenkort niet meer toegestaan. Hier is een uitspraak over gedaan. Op 15 januari maakte Autoriteit Persoonsgegevens bekend dat Google Analytics de wetgeving overtreedt.

Momenteel worden er twee klachten onderzocht door de Nederlandse toezichthouder.

Bij het gebruik van Google Analytics worden persoonsgegevens naar de VS gestuurd, onder andere gegevens voor gebruikersidentificatie, IP-adressen en browsergegevens. Er is onvoldoende bescherming, aldus de uitspraak.

Bron: Frankwatching

Schrijf een commentaar