De war for talent is real… daar hoeven we niet verder over uit te wijden. U kan eigenlijk direct door naar de volgende paragraaf. Elk bedrijf met openstaande vacatures ondervindt dit aan den lijve. Hele boeken, podcasts, seminaries, webinars en congressen worden aan dit topic gewijd…

… en toch blijven veel bedrijven hardnekkig én vruchteloos zoeken naar medewerkers die ze in loondienst willen aanwerven om al die vacatures in te vullen.

De Belg (maar zeker ook Nederlander) slaat de afgelopen jaren, zelfs tijdens de COVID-pandemie, massaal aan het ondernemen: nog nooit hebben zoveel Belgen een statuut als zelfstandige aangevraagd. In 2020 vroegen 3,3% meer Belgen een zelfstandigenstatuut aan, waar de groei in 2019 nog slechts 1,7% bedroeg. Het aandeel bijberoepers en actieven na pensioen was nooit hoger dan in 2020. Als werkgever dienen we de waarheid onder ogen te zien: het aanbod werknemers dat in vaste loondienst willen werken slinkt als sneeuw voor de zon. Uiteraard zal dit in de ene sector sneller gaan dan elders. Download het volledige onderzoek van Unizo via deze link.

Een mirakeloplossing bestaat jammergenoeg niet. We zetten massaal in op employer branding, interne talentontwikkeling en het creëren van doorgroeimogelijkheden voor interne medewerkers, we ontwikkelen initiatieven om medewerkers beter en langer aan ons te binden, enz… Maar het inschakelen van “externen” (ieuw… de benaming alleen al) ligt op menig bedrijfsoverleg niet op tafel en dat is… behoorlijk jammer én kortzichtig. Onbekend is onbemind zullen we dan maar denken?

Ook interessant om lezen…

Enter the blended organisation

Waarom zou u werken met “gemengde” teams van internen (op de loonlijst) en externen (freelancers)? Laten we de vraag omkeren, waarom zou u überhaupt niet werken in zogenaamde blended teams?

  1. Blended teams bieden flexibiliteit! Zijn we daar nu net niet allemaal op naar op zoek?
  • Projecten die er ad hoc bijkomen en waarvoor geen talent in-house beschikbaar is
  • Projecten die plots on hold gezet worden, waardoor er teveel (van hetzelfde) talent in-house aanwezig is
  • Stijgende vraag naar bepaalde diensten of producten die niet altijd correct kan ingeschat worden door wisselende economische omstandigheden
  • Een opportuniteit die zich plots voordoet en waar u als zaakvoerder graag op wil springen, maar geen mensen met de juiste expertise en/of op korte termijn beschikbaar hebt…

2. Freelance talent is gefocust, het zijn elk mini-ondernemers op zichzelf! Elke freelancer is gebaat bij het succesvol uitvoeren van zijn of haar opdracht en het genereren van aantoonbaar resultaat. Tijdverspilling staat doorgaan niet in hun woordenboek.

3. Freelancers hebben een eigen expertise, ze zijn écht goed in één of enkele disciplines. Ze beschikken vaak over unieke skills die in-house niet aanwezig zijn in uw team. Dat is een dubbele win: ze zorgen ervoor dat uw projecten op niveau uitgevoerd worden én op deze manier kunnen de interne medewerkers ook hun eigen skills aanscherpen. Als u freelancers en interne medewerkers echt laat samenwerken, dan is kruisbestuiving gegarandeerd! Misschien hoeft u volgende keer dan geen freelancer meer in te schakelen (dan heeft die tijd om iemand anders met nood aan zijn/haar specifieke expertise verder te helpen) en kan uw interne medewerker met de verworven kennis verder intern aan de slag.

De oplossing van alles?

Zijn blended teams de heilige graal? Neen, uiteraard niet! Ook de andere oplossingen zoals eerder vermeld (vaste medewerkers zoeken, medewerkers langer aan het werk houden, internationaal rekruteren, etc.) kunnen en moeten overwogen worden. Een combinatie van alle mogelijkheden en dit aangepast aan uw bedrijfssituatie, zal u beter in staat stellen het juiste talent aan te trekken, maar dat het werken met blended teams hier een belangrijke rol in kan spelen, daar valt niet meer aan te twijfelen. Het zal in de nabije toekomst zelfs een noodzaak worden.

Ook interessant om lezen…

Easy peasy?

Gewoon even een freelancer zoeken? Is het dan allemaal zo gemakkelijk? Er zijn uiteraard een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden:

  1. Integratie. De grootste “killer” van een succesvol blended team is het niet integreren van de freelancer(s) in uw interne werking. Communicatie, briefings, beschikbaarheid voor overleg… deze key elementen moeten aanwezig zijn, wil u tot een mooie samenwerking komen. Niet zo heel anders als voor interne medewerkers dus… maar wél met de voordelen van een freelancer erbovenop!
  2. Opgelet voor baronieën! Uw interne medewerkers zullen initieel mogelijks wat sceptisch staan tegenover een nieuwe “externe” en vreemde eend in de bijt… Dit vraagt enig kader en geruststelling… deze freelancers zijn er niet om “hun werk af te pakken”, maar net integendeel. Zorg ervoor dat er geen territoriumafbakening plaatsvindt.
  3. Meer administratie. Naast uw traditionele loonadministratie voor uw interne medewerkers zal er een extra dimensie bij komen met freelancers die maandelijks facturen sturen. U zal dus eenmalig ook uw administratieve processen wat moeten aanpassen (of u schakelt hier een freelancer administratief talent voor in… 🙂 )
  4. Goede afspraken maken goede… euh collega’s? Een freelancer is en blijft een zelfstandig beestje. Goede afspraken maken betreffende bereikbaarheid, beschikbaarheid, time at the office, contact met andere klanten tijdens de werkuren, aansprakelijkheid e.d. zijn écht wel belangrijk.
  5. Wrevel over verloning! Afhankelijk van de maturiteit van uw team zal er vroeg of laat wel iemand uit uw vast team opperen dat een freelancer toch veel meer betaald krijgt dan hun eigen bruto-verloning. U als ondernemer weet dat de freelancer uiteraard zelf ook nog heel wat kosten moet dragen, nog los van enige risicodekking, maar zorg ervoor dat u hierop een transparant en duidelijk antwoord kan geven aan uw medewerkers.

Hoe kunnen wij helpen?

Indien u wenst stellen we uw blended marketingteam voor u samen! Dé fulltime beschikbare digitale marketeer die een diepgaande kennis van SEO, SEA, social media, webdevelopment, content, marketing Automation, enz enz… heeft én dan graag ook nog goed strategisch kan nadenken… dàt is een blended digitaal marketing team dat u ter beschikking kan hebben. En als u wenst, dan beheren en sturen we dat marketing team ook voor u aan vanuit een concrete en vooraf samen bepaalde visie! Neem zeker even contact op voor een vrijblijvende babbel of lees meer informatie over deze dienstverlening.

Author

marketeer met een passie voor operations, getting the dings done, foodie, moeder van 2 puberzonen, loper en wandelaar al van vòòr covid-19

Schrijf een commentaar