Ads opzetten en onderhouden lijkt een klusje dat u zelf tussendoor wel kan doen. Toch loopt het wel eens fout en dat kan u geld kosten! Wij raden het aan om uw Google Ads campagnes uit te besteden aan een agency of SEA-expert. Maar waarom dan?

Uw tijd is kostbaar

Als ondernemer of CEO van een kmo weet u dat uw tijd zeer kostbaar is en dat uw to do-lijst vaak geen einde kent. Wilt u aan de slag met Google Ads, dan zal u hier toch wat tijd in moeten investeren. Zeker in het begin, bij het opzetten van uw eerste campagne, verliest u veel tijd door alles te moeten uitzoeken.

Ook wanneer u meerdere campagnes hebt lopen, zal u ze nog steeds in de gaten moeten houden. Het vraagt enige tijd om uw campagnes te beheren en bij te sturen waar nodig. In het begin erg leuk om dit allemaal te leren, maar onze ervaring leert dat menig ondernemer toch afhaakt.

Een agency, zoals wij, werkt dagelijks in Google Ads, dus voor ons kost het geen extra tijd om ten eerste het programma te leren kennen en ten tweede regelmatig uw advertenties na te kijken. Een agency zal ook weten wat werkt en wat niet, terwijl u misschien geld en tijd steekt in campagnes die slecht converteren.

U heeft niet alle kennis in huis

Google Ads van binnen en van buiten kennen, is bijna onmogelijk voor een zelfstandige die ook andere dingen te doen heeft. Indien u zelf campagnes opzet, zullen deze dus vrij basic zijn en niet alle opties bevatten die mogelijk zijn. Hierdoor mist u opportuniteiten.

Wij daarentegen hebben veel kennis in huis aangezien we iedere dag werken met Google Ads. We zullen dus ook de mogelijkheid hebben uw campagnes naar een nieuw level te tillen door allerlei extra’s toe te voegen.

U heeft niet alle inzichten

Een campagne opzetten vraagt niet alleen inzichten van de SEA-expert, maar ook van Google. Hoe meer geld u in uw ads steekt, hoe meer mensen uw campagnes aanspreken, hoe meer inzichten u krijgt en hoe sneller Google leert. U zal in het begin dus heel wat leergeld in uw campagnes moeten steken. Hierdoor verspilt u tijd en geld om dingen uit te testen.

Wij hebben zelf al heel wat inzichten opgebouwd doordat ons team dagelijks bezig is met het opzetten en bijsturen van campagnes. Onze leertijd zal dus korter zijn dan die van u.

U heeft niet de nodige tools

Agency’s hebben vaak het voordeel met verschillende tools te werken. Denk hierbij aan SEMrush om de juiste keywords te vinden voor uw campagne, of Opteo om aanbevelingen te geven voor uw campagnes. Vaak zijn dit dure tools die het niet waard zijn om als kmo in te investeren.

De inzichten die uit zo’n tools gehaald kunnen worden zijn zeer waardevol en zorgen ervoor dat uw campagnes beter zullen presteren.

Daarnaast krijgen wij ook ondersteuning van Google. Omdat alle ad accounts samenvallen onder één agency account, wordt er maandelijks een aanzienlijk groter bedrag gespendeerd. Hoe groter het bedrag, hoe meer hulp én inzichten u krijgt van Google. Dit zijn bedragen die u binnen uw bedrijf waarschijnlijk niet zal spenderen.

U ziet door de bomen het bos niet meer

Het onderhouden van een Google Ads account wil niet alleen zeggen dat u campagnes opzet. U trekt namelijk ook enorm veel data uit de campagnes, wat vrij overweldigend kan zijn. Het zal dan ook lastig worden om een overzicht te bewaren.

Wij zijn het gewend om met deze data om te gaan. We bundelen dan ook alles in een overzichtelijk dashboard dat we naar onze klanten sturen. Zo zien zij in één oogopslag de belangrijkste cijfers uit de campagnes, zonder het overzicht te verliezen. Daarnaast hebben we ook experten in huis die nog een extra laag toevoegen door ook te kijken naar Google Analytics en andere data.

Aarzel dus niet om een agency of externe expert in te schakelen als u aan de slag gaat met Ads. Bij ons worden de klanten altijd nauw betrokken bij het beheren van de campagnes. Hierdoor leren ze zelf de kneepjes van het vak en kunnen ze op termijn zaken van ons overnemen.

Contacteer ons gerust voor advies of een vrijblijvend gesprek.

Author

Alexander (1982), ondernemer, marketeer, investeerder, hobbykok, vader, partner, spinningcoach & fervent fietser... en in mijn vrije tijd: CEO van Authority

Schrijf een commentaar