Hreflang tags gebruikt u wanneer uw site in verschillende talen kan worden weergegeven. Heeft u bijvoorbeeld een website in het Nederlands (www.voorbeeld.be/nl) en in het Frans (www.voorbeeld.be/fr)? Dan gebruikt u best een hreflang tag om aan Google aan te geven welke taal wanneer moet verschijnen.

Een hreflang tag ziet er zo uit: <link href=”[URL]” hreflang=”[taalcode]-[landcode]” rel=”alternate”/>

U plaatst de tag in de <head> van uw code. Weet u niet precies hoe u dit moet doen? Bespreek dit dan met uw developer.

Waarom is het zo belangrijk dat u dit gebruikt? Ten eerste natuurlijk gebruiksgemak. Bezoekers die uw website aanklikken in de zoekresultaten komen meteen op de juiste pagina terecht in de juiste taal. Dit verlaagt ook de bounce rate.

Daarnaast zal het ervoor zorgen dat uw website hoger rankt in andere landen. Het helpt dus bij uw SEO-optimalisaties.

Wanneer uw een website heeft voor zowel België als Nederland voorkomt u dat u afgestraft wordt voor duplicate content. Google snapt dat u dezelfde content heeft in dezelfde taal, maar dat die content dient voor twee verschillende regio’s.

Houdt in het vervolg dus zeker rekening met het plaatsen van hreflang tags op uw website en zorg dat dezelfde pagina’s in een andere taal duidelijk aan elkaar gelinkt zijn.

Author

Alexander (1982), ondernemer, marketeer, investeerder, hobbykok, vader, partner, spinningcoach & fervent fietser... en in mijn vrije tijd: CEO van Authority

Schrijf een commentaar