Content maken is een uitgebreid proces. Het omvat de creatie, de redactie, het toevoegen van visuals en de herwerking van de content. Indien u kiest voor content in de vorm van tekst, stelt u zich waarschijnlijk wel eens de vraag hoe lang de content in kwestie moet zijn. In een maatschappij waar we graag alles hapklaar zien, denkt u er misschien aan om eerder short reads te schrijven. De long read wint echter steeds meer aan populariteit, zowel in de traditionele media als online. Ontdek in dit artikel alles over de long read.


Ga naar onze downloadsectie en download gratis onze white papers, rapporten & tools over digitale marketing


Wat is een longread?

We spreken van een long read wanneer u er minstens 5 minuten over doet om de tekst te lezen en de tekst minstens 1500 woorden bevat. Een lange tekst dus. Een long read is weliswaar meer dan louter de lengte van de tekst.  Een long read is een verhaal van journalistieke kwaliteit. Indien u geïnteresseerd bent in Engelstalige journalistieke meesterwerkjes bekijk dan zeker de beste long reads van 2019. Daarnaast zult u ontdekken dat long reads dikwijls een mooie en innovatieve vormgeving heeft en multimedia bevat die de leeservaring bevordert.

Hoe lang moet de content van een long read zijn?

Ook in marketing hebben long reads hun plaats gevonden. Door long reads te schrijven voor uw doelpubliek van kwaliteit, bouwt u vertrouwen op in uw expertise. Ook thought leadership kan een gewenst gevolg zijn van uw inspanningen. Bovendien is niet enkel thought leadership een positief gevolg van het schrijven van long reads, ook Google beloont deze content. Volgens een studie is de gemiddelde content die op de eerste pagina van Google rankt, ongeveer 1890 woorden lang. Ook indien één van uw doelstellingen meer social media shares is, dan is een long read iets wat u kunt overwegen. Long reads worden namelijk vaker gedeeld.

Ook interessant om lezen…

Dit wil echter niet zeggen dat u vanaf nu nog enkel long reads moet schrijven. Hapklare content en long reads kunnen perfect gecombineerd worden in uw content planning. Alles hangt af van uw doelpubliek en uw doelstellingen. Is uw doelpubliek op zoek naar inspirationele artikels? Dan zal een short read misschien meer in de smaak vallen. Zijn ze eerder op zoek naar uw expertise of gedetailleerde informatie over uw product, dan schrijft u beter een long read. Experimenteer dus met verschillende lengtes en formats en leer wat het beste werkt voor uw doelpubliek. Hou er wel rekening mee dat voor Google, uw tekst minimum 300 woorden moet bevatten. Heeft u nog vragen over SEO of content of het schrijven van een long reag? Aarzel dan niet om ons te contacteren of lees onze andere artikels voor meer informatie.

Author

Alexander (1982), ondernemer, marketeer, investeerder, hobbykok, vader, partner, spinningcoach & fervent fietser... en in mijn vrije tijd: CEO van Authority

Schrijf een commentaar